Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ντροπή σας, ξεφτίλες!



Ντροπή σας, ξεφτίλες!

Από τον Γιώργο Ιεροδιάκονο.

Μόλις διάβασα μια ιταμή ανάρτηση της ΛΑΕ στο iskra.gr για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών με τίτλο «ΜΑΞΙΜΟΥ: ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ KINHMA ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ» και μου σηκώθηκε το αίμα στο κεφάλι. Η ανακοίνωση αρχίζει με τον πρόλογο: «Το μεγάλο κίνημα που με πυρήνα δυνάμεις της ΛΑ.Ε, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεων της Αριστεράς, συλλογικοτήτων και πολύμορφων κινημάτων όπως το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και βεβαίως ευαίσθητων πολιτών και νεολαίας που...αναπτύσσεται και κλιμακώνεται σε όλη την Ελλάδα κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και ακινήτων έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και ειδικότερα το Μαξίμου, αν δεν τους έχει προκαλέσει και πανικό».

Ώστε έτσι ε; Το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει σαν πυρήνα του δυνάμεις της ΛΑ.Ε, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεων της Αριστεράς.

Τι λέτε, ωρέ παλληκάρια; Πού ήσασταν τρία χρόνια τώρα που το ΕΠΑΜ μαζί με το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» κρατάνε το κίνημα ζωντανό, κάθε Τετάρτη, αδιαλείπτως, με απτά αποτελέσματα; Πού ήσασταν όταν σας καλούσαμε να συνδράμετε στον αγώνα μας; Να σώσουμε τα σπίτια του κοσμάκη από τις άρπαγες των τραπεζών; Κωφεύατε! Είχατε άλλα πράγματα να ασχοληθείτε. Άλλες προτεραιότητες! Όπως, για παράδειγμα, η στέγαση των λαθρομεταναστών. Για το ξεσπίτωμα των Ελλήνων, όμως, κανένα δάκρυ! Και τώρα που το κίνημα φουντώνει, έρχεστε σαν παλαιοκομματικοί λακέδες, σαν Μαυρογιαλλούροι, να το καπηλευτείτε; Παλιά μου τέχνη κόσκινο, ε; Για την ΛΑΕ, το καταλαβαίνω. Φρέσκο «φρούτο». Ένα χρόνο μόνο στο κουρμπέτι. Ήθελε τον χρόνο της για να οργανωθεί. Να ωριμάσει. Να απογαλακτιστεί από τον μητρικό ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ούτε και τότε που ήταν ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν. Γιατί; Γιατί απαξίωναν το κίνημα; Μήπως επειδή δεν μπορούσαν να το «καπελώσουν»; Ή επειδή, όπως μας έλεγαν μερικοί, ιδεολογικά είναι κατά της ατομικής ιδιοκτησίας; Οπότε, τι μας νοιάζουν οι πλειστηριασμοί;

Εντάξει. Το καταλαβαίνω. Έτσι λειτουργούσατε πάντα. Απόντες από τους λαϊκούς αγώνες, ή αγώνας για τα προσχήματα. Και την τελευταία στιγμή να εμφανίζεστε ως καπηλευτές. Αυτό κάνατε πάντα, αυτό κάνετε και τώρα. Μόλις μυριστείτε κάμερα, τσουφ, πρώτη μούρη! Αυτή τη φορά όμως, ξεπεράσατε κάθε όριο. Δεν έρχεστε απλά, την τελευταία στιγμή, να πείτε –ψευδόμενοι βεβαίως- ότι ήσασταν κι εσείς εκεί. Όχι! Έρχεστε να αμαυρώσετε το κίνημα. Να το χρησιμοποιήσετε για κομματικά οφέλη. Κι επειδή το κίνημα φέρει την «αιγίδα» ΕΠΑΜ, αποφασίσατε να κρύψετε την πατρότητά του. Όχι, λοιπόν! Δεν υπάρχει ΕΠΑΜ. Αφού εσείς το αποσιωπάτε, εκείνο δεν υπάρχει. Αφού έτσι νομίζετε, έτσι είναι. Τι να πω; Εσείς ήσασταν που τόσα χρόνια αντιστέκεστε στους πλειστηριασμούς. Εσείς πλακωνόσασταν με τους αστυφύλακες. Εσείς φράσσατε με τα σώματά σας τις πύλες των ειρηνοδικείων. Να μην περάσει κανένα «κοράκι». Κανένας συμβολαιογράφος. Να σώσουμε τα σπίτια του λαού! Εσάς έσερναν συνέχεια στο κρατητήριο, με τα κανάλια να κρατάνε σιγήν ιχθύος.

Ο κόσμος όμως ξέρει. Όλους μας ξέρει! Κι εμάς κι εσάς και την απούσα αριστερά σας. Ξέρει επίσης, ότι το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει τον αγώνα, που μόνο του ξεκίνησε, μόνο του το σήκωσε στους ώμους και το κράτησε ψηλά. Χωρίς να ζητάει τα εύσχημα από κανέναν. Με τη συνδρομή και του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» οφείλω να πω. Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει τον αγώνα. Και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν αχρείο πολιτικάντη της δεκάρας να «καπελώσει» το κίνημα. Κανέναν «επαναστάτη» του γλυκού νερού. Καλωσορίζουμε λοιπον τα πλήθη που άρχισαν πλέον να το αγκαλιάζουν. Καλωσορίζουμε και τους συναγωνιστές της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (εννοώ τον απλό κόσμο τους). Χαιρόμαστε, επίσης, που ολόκληρη η ανακοίνωση στοiskra.gr, αποτελεί copy-paste των θέσεων του ΕΠΑΜ. Όσον αφορά δε την ηγεσία τους (αναφέρομαι σ’ εκείνην της ΛΑΕ), έχω να πω μόνο τούτο: Ντροπή σας, ξεφτίλες!