Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Ώρες αγωνίας για τον Στέφανο Σκοπούλη, που αγνοείται στα Όρη Σουλίου




Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του καρδιολόγου Στέφανου Σκοπούλη - Στο κόκκινο η αγωνία φίλων και συγγενών του...

Ακόμη δεν έχει εντοπιστεί από τις διασωστικές δυνάμεις ο ορειβάτης καρδιολόγος, γνωστόςγιατρός και δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Στέφανος Σκοπούλης, που αγνοείται από χθες στα όρη του Σουλίου. Με το πρώτο φώς της ημέρας, ξεκίνησαν οι έρευνες, χωρίς όμως να αποδώσουν καρπούς. Ζητήθηκε ήδη η συνδρομή ελικοπτέρου και σε λίγη ώρα, αναμένεται να φτάσει στο σημείο ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι έρευνες έχουν πλέον επικεντρωθέι στοι όρος Γκορίλας. Στο Ελευθεροχώρι παραμένουν οι συγγενείς και φίλοι του αγνοούμενου γιατρού...
Ο άτυχος 65χρονος συμμετείχε στην εκδρομή που διοργάνωναν από κοινού οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας στο όρος Χιονίστρα. Ο ορειβάτης προπορεύφθηκε από τους υπολοίπους και αποκόπηκε από την ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό του τηλέφωνο είναι ενεργό, ωστόσο, δεν απαντά στις κλήσεις και οι διασώστες εκτιμούν ότι είναι τραυματισμένος.
Στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και όλοι εύχονται ο 65χρονος να καταφέρει να περάσει την νύχτα σε κάποιο ασφαλές σημείο και να τον εντοπίσουν τις επόμενες ώρες τα σωστικά συνεργεία.




ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Ώρες αγωνίας για τον Στέφανο Σκοπούλη, που αγνοείται στα Όρη Σουλίου

Δευτέρα  8  Φεβρουαρίου  2016-02-08
Στις έρευνες και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας
Ακόμη δεν έχει εντοπιστεί από τις διασωστικές δυνάμεις ο ορειβάτης,γνωστός ιατρός καρδιολόγος και δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Στέφανος Σκοπούλης,που αγνοείται από χθες στα όρη του Σουλίου.Με το πρώτο φώς της ημέρας,ξεκίνησαν οι έρευνες,χωρίς όμως να  αποδώσουν καρπούς...Ζητήθηκε ήδη η συνδρομή ελικοπτέρου και σε
λίγη ώρα,αναμένεται να φτάσει στο σημείο ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.Οι έρευνες έχουν πλέον επικεντρωθέι στοι όρος Γκορίλας της Παραμυθιάς. Στο Ελευθεροχώρι παραμένουν οι συγγενείς και φίλοι του αγνοούμενου γιατρού... 
Σχόλιο.- εύχομαι όλα να πάνε καλά και ο φίλος και σύντροφος Στέφανος να βρεθεί σώος και υγιής




Αγνοείται ορειβάτης στα Ιωάννινα

Ελικόπτερο του ελληνικού στρατού θα μετέχει στην έρευνα για τον εντοπισμό του ορειβάτη από τα Ιωάννινα, που από το απόγευμα της Κυριακής αγνοείται στο όρος Γκορίλα, της Παραμυθιάς.
Ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων (που ήταν επικεφαλής του δημοτικού ψηφοδέλτιου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και πήρε 2,11%), είναι ένας ορειβάτης με μεγάλη εμπειρία. Οι ολονύχτιες έρευνες από την ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική και εθελοντές απέβησαν άκαρπες.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας δόθηκε το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου, το οποίο προέρχεται από κεραία στην περιοχή Καρβουναρίου Παραμυθιάς, σύμφωνα με το epiruspost.gr. Αυτό παραπέμπει σε μία μεγάλη περιοχή, στην οποία επικεντρώνεται η έρευνα, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κανένα ίχνος του αγνοούμενου ορειβάτη.





Εντοπίστηκε νεκρός ο ορειβάτης Στέφανος Σκοπούλης

Με τον πιο τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος στην επιχείρηση αναζήτησης του καρδιολόγου και δημοτικού συμβούλου Ιωαννίνων Στέφανου Σκοπούλη.

Ο έμπειρος ορειβάτης, ο οποίος αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου, εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή Σβάρες, μεταξύ του Ελευθεροχωρίου και της Αγίας Μαύρας.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη συγγενικά του πρόσωπα, ενώ επί τόπου κατευθύνονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ που μετείχαν στις έρευνες.







Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία των Ιωαννίνων,από την είδηση του θανάτου του ιατρού καρδιολόγου Στέφανου Σκοπούλη, ο οποίος συμμετείχε στην εκδρομή που διοργάνωναν από κοινού οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας στο όρος Χιονίστρα.

Ο έμπειρος ορειβάτης προπορεύφθηκε από τους υπολοίπους και αποκόπηκε από την ομάδα. 

Τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου κατάφεραν μετά από πολύωρη προσπάθεια να τον βρουν στο κινητό του τηλέφωνο. 

Τα μέλη του ΕΟΣ Ιωαννίνων ενημέρωσαν την Πυροσβεστική και άρχισε άμεσα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στηνοποία συμμετέχουν άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ.

Ο 65χρονος ορειβάτης είχε υποστεί σοκ και ήταν αδύνατον να προσανατολιστεί ή να δώσει κάποια σημάδια από το περιβάλλον γύρω του,κάτι που δεν διευκόλυνε το έργο της διάσωσης.

Μετά τις 11 χθες βράδυ,έπαψε να απαντά στο κινητό του τηλέφωνο.

Νωρίς το πρωί, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου που άρχισε τις έρευνες από αέρος.

Τελικά, στη μια σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι, η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στην αδερφή του και τον γαμπρό του, οι οποίοι μαζί με μια φίλη του και μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων, τον εντόπισαν νεκρό, στην θέση Σβάρες, μεταξύ του Ελευθεροχωρίου και της Αγίας Μαύρας, στο όρος Χιονίστρα (φωτογαρφία).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος ιατρός,έχει πολλαπλά τραύματα τα οποία είναι πιθανό να προήλθαν από την πτώση του στο σημείο, ενώ λίγα μέτρα ποιο δίπλα, βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο....

Στο σημείο αυτή την ώρα,φθάνει ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ,που θα αναλάβει να μεταφέρει την σορό σε σημείο προσβάσιμο από ασθενοφόρο...