Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΤΑ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΜΕΤΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Όλοι οι εργαζόμενοι συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Εργασία και στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.
Παρά τη στοχευμένη μείωση κατά τουλάχιστον 40% των εισοδημάτων μας στα χρόνια της κρίσης αποτελούμε το μόνιμο «υποζύγιο» για την Ελληνική Πολιτεία.
Αταλάντευτα Διεκδικούμε:
  • Ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου προς όφελος του κόσμου της εργασίας.
  • Αύξηση των Κοινωνικών Δαπανών.
  • Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με μισθούς - συντάξεις επαρκείς για την αξιοπρεπή διαβίωσή μας.
  • Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και χτύπημα της αδήλωτης εργασίας.
  •  Φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και αντίστοιχη ελάφρυνση του κόσμου της εργασίας.
  • Ανάδειξη νέων εκπροσώπων μας για την επίλυση της δυσαρμονίας μεταξύ της συντριπτικής πλειοψηφίας εργαζομένων – συνταξιούχων και της γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής ηγεσίας που με αποκορύφωμα τη στάση της το περασμένο καλοκαίρι συντάχθηκε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
  • Το Δικαίωμα μας για Αξιοπρεπή σύνταξη και περίθαλψη μέσα από Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
Σε καμία όμως περίπτωση οι κινητοποιήσεις μας δεν μετατρέπονται σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ για όλες αυτές τις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για την καταστροφή του λαού μας τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι πίσω από τις φιλολαϊκές κορώνες των συγκεκριμένων δυνάμεων κρύβεται ο απώτερος στόχος τους να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους και να χαθεί η ελπίδα του λαού μας για έξοδο από την κρίση.

Στοχεύουμε σε μια συμμαχία των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων που θα αποκρούσουν τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και θα προωθήσουν την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών. 

ΜΕΤΑ Ιωαννίνων
Ιωάννινα  3-02-2016