Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

To κλέψιμο των αποταμιεύσεων των Ηπειρωτών μικροομολογιούχων του εξωτερικού


 

Με την παράκληση να "προσέξετε" και να "παρουσιάσετε" την τη ληστεία  (PSI),που έγινε σε βάρος των 15.000 μικροομολογιούχων, ανάμεσά τους και 3.500 Άπόδημοι, σας χαιρετώ φιλικά

 


Το  Παγκόσμιο  Συμβούλιο  Ηπειρωτών  Εξωτερικού…
 
 
Θα επανέλθουμε στο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών. Παράλληλα ας λάβει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) την παρακάτω έρευνα του Μάκη Βραχιολίδη σοβαρά υπόψη και προτείνουμε να περιοριστεί το Συμβούλιο στα ζητήματα που απασχολούν τους απανταχού Ηπειρώτες.
Το Συνέδριο που έγινε στα Γιάννενα (24-27 Ιουλίου), όταν παρουσίασε το ΠΣΗΕ το «νέο επενδυτικό περιβάλλον που διαμόρφωσε η Κυβέρνηση του κ.Σαμαρά», παρουσία πολλών κυβερνητικών παραγόντων, ανάμεσά τους και ο κ. Μπέζας, γέννησε πολλά ερωτήματα. Πολλά ερωτήματα προκάλεσαν  για πολλούς και οι «ατυχέστατοι οργανωτικοί χειρισμοί κι αδυναμίες» του Συμβουλίου. Η απουσία των δημάρχων της Ηπείρου, των Περιφερειακών Συμβούλων, της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Καναδά προβληματίζει και δεν κολακεύει το ΠΣΗΕ.
Ακόμα και οι ακατανόητες θέσεις του «καλού Νεοδημοκράτη της Ηπείρου» (οι κακοί της ΝΔ είναι στην Αθήνα…) Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη μάλλον πρέπει να αφήσει πολλούς Απόδημους μικροομολογιούχους άφωνους, όταν σε ερωτήσεις μου για το θέμα των μικροομολογιούχων κάλεσε, παρουσία μικρής ομάδας Ηπειρωτών του Εξωτερικού ούτε λίγο ούτε πολύ,να ξεχάσουν οι Ηπειρώτες μικροομολογιούχοι τη ληστεία που τους έγινε με το «κούρεμα» των ομολόγων, για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στην Ελλάδα!!! Χρειάζεται θράσος να πει κάτι τέτοιο ο κ.Καχριμάνης σε Συνέδριο του ΠΣΗΕ, εκτός αν το Συμβούλιο ταυτίζεται και με αυτές τις απόψεις…
Ας ξαναθυμηθεί το Συμβούλιο αυτά που στην ανοιχτή επιστολή γράψαμε:
«…οι Απόδημοι είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους απλοί άνθρωποι, αγωνιστές του καθημερινού βίου, οι οποίοι αποταμιεύουν  τις στερήσεις τους. Αρκετοί είναι οι Ηπειρώτες, που εμπιστεύθηκαν το Ελληνικό Κράτος, αγοράζοντας Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου κι έχασαν τα λεφτά τους».
Ο πρόεδρος κ.Δήμου και το Συμβούλιο φαίνεται πως δε θέλουν να κατανοήσουν το πρόβλημα,ούτε να πάρουν θέση και να ταχθούν στο πλευρό των Απόδημων. Κάνουν όμως κάκιστη εντύπωση στους Απόδημους με αυτή τη στάση τους.
Να ξέρουν πως και οι Ηπειρώτες δε δείχνουν εμπιστοσύνη σ΄ένα αφερέγγυο Κράτος κι είναι δύσπιστοι στα λόγια μιας αφερέγγυας κι αναξιόπιστης Κυβέρνησης. Το Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού πρέπει να ξέρει, πως οι Μικροομολογιούχοι αναγκάζονται να προσφύγουν στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια για να διεκδικήσουν τους κόπους μιας ζωής και η περίπτωση δικαίωσης  Αυστριακού και Γερμανού πολίτη δίνει μεν κουράγιο στους Έλληνες Μικροομολογιούχους στον δικαστικό τους αγώνα, αλλά δεν «κολακεύει» την Ελλάδα στο Εξωτερικό.
Στα μάτια των Μικροομολογιούχων το Ελληνικό Κράτος αποδείχθηκε αφερέγγυο «κουρεύοντας» τις στερήσεις τους. Τώρα το ΠΣΗΕ, αναπληρώνοντας το αφερέγγυο Κράτος και μια αναξιόπιστη Κυβέρνηση, καλεί τους Απόδημους Ηπειρώτες, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι απλοί άνθρωποι, αγωνιστές του καθημερινού βίου, να επενδύσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα. 
 
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες του Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού,
σας έχουμε τονίσει, πως η αξιοπιστία του Κράτους περνάει από τους Μικροομολογιούχους και προβληματίζει όταν ταυτίζεστε με αφερέγγυες θέσεις κι απόψεις της Κυβέρνησης. Προκαλεί απορία η ταύτισή σας με την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και η άρνησή σας να στηρίξετε το δίκαιο των Ηπειρωτών μικροομολογιούχων. Αυτή η στάση σας προβληματίζει τους 15.000 Μικροομολογιούχους, ανάμεσά τους 3.500 Απόδημοι, δεν σας κολακεύει κι αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών.  
Όταν ακόμα ο πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ με ρίζες από την Ήπειρο, κ.Κρις Σπύρου, χαρακτηρίζει ληστεία το «κούρεμα» των Μικροομολογιούχων που έχασαν το 75% των χρημάτων τους, η αφωνία σας είναι αξιοπερίεργη.
Πιστεύουμε πως το ΠΣΗΕ δε θα έπρεπε να στηρίζει τους “μύθους” της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα «το νέο επενδυτικό περιβάλλον που δημιούργησε η Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου» που ισοπέδωσε την κοινωνία μας, αλλά τους Απόδημους Ηπειρώτες, που είναι στην πλειοψηφία τους απλοί άνθρωποι, αγωνιστές του καθημερινού βίου, οι οποίοι αποταμιεύουν  τις στερήσεις τους.
 
Ελπίζοντας ο ΠΣΗΕ να προβληματιστεί και να επιδιώξει να βρίσκεται κοντά σ’ όλους τους Απόδημους Ηπειρώτες, που είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία απλοί άνθρωποι, αγωνιστές του καθημερινού βίου, οι οποίοι ως Ηπειρώτες αποταμιεύουν τις στερήσεις και τον ιδρώτα τους και να μην παρασέρνεται από υπεραισιόδοξες  αντιλήψεις της σημερινής Κυβέρνησης, ευχόμαστε να μπορέσει να αφουγκραστεί τους καημούς, τους πόθους και τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και των απανταχού Ηπειρωτών.
 
Για την Κίνηση
 
“Διάλογος  με  τους  Θεσπρωτούς Ομογενείς  και  Μετανάστες”
 
Δημήτρης   Ζώης
 
 
 
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο
ΙΔΟΥ  ΠΩΣ  Ο  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  «ΚΑΡΦΩΣΕ» ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ  ΤΟ  «ΜΑΧΑΙΡΙ» ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ  ΤΟΥΣ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΤΙΣ  ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!
 
http://1.bp.blogspot.com/-KZloiytNaJk/U8LR6vdwFNI/AAAAAAABDoU/he18X2jQkW0/s1600/PISOPLATO-BENI-GIOUNKER.jpg
 
ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ!
«ΚΟΙΜΙΖΕ» ΜΕ  ΨΕΜΑΤΑ  ΤΟΥΣ  ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ, ΕΝΩ  ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΩΡΑ  ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΕΣ  ΚΑΙ  ΦΙΛΙΑ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΓΙΟΥΝΚΕΡ  ΕΙΧΕ  ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΕΙ  ΤΟΝ «ΘΑΝΑΤΟ»  ΤΟΥΣ!!!
 
Άρθρο του  Μάκη Βραχιολίδη                                          Από  τον  Δημήτρη  Ζώη                            
 
Την ώρα  που ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με  δημόσιες δηλώσεις του τον Φεβρουάριο του 2012 δεσμευόταν απέναντι στους Μικροομολογιούχους του Δημοσίου ότι οι αποταμιεύσεις τους δεν κινδύνευαν με «κούρεμα», την ίδια ώρα που με έγγραφο-επιστολή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τόνιζε την ανάγκη να εξαιρεθούν από την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI) «τα ομόλογα που αποκτήθηκαν από φυσικά πρόσωπα στη Δευτερογενή Αγορά με σκοπό την αποταμίευση των καταθέσεων τους και την τοποθέτηση τους σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου», την ίδια ώρα  έριχνε πισώπλατα  μαχαιριά σε όλους τους Μικροομολογιούχους του Δημοσίου. Έτσι, εντελώς αιφνίδια, έχοντας αποκοιμίσει τους ομολογιούχους οι οποίοι και δεν απέσυραν τις καταθέσεις τους, κούρ(σ)εψε τις αποταμιεύσεις τους, αφού είχε έρθει σε συνεννόηση με τον τότε Πρόεδρο του Eurogroup, Γιούνκερ!
 
Ο Πρόεδρος των Μικροομολογιούχων κ. Γιάννης Μαρινόπουλος περιγράφοντας την ενέργεια του κ. Βενιζέλου, έλεγε πέρσι τέτοιον καιρό: «Ο κ. Βενιζέλος χειρίστηκε προσωπικά το θέμα του PSI+  και από εμάς θεωρείται ένας από τους βασικούς υπευθύνους που έχουμε μπλέξει σε αυτή την απίστευτη περιπέτεια. Το πλέον απίστευτο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος μέχρι και την προηγούμενη ημέρα του PSI+  διερρήγνυε  τα  ιμάτια του ότι έχει έτοιμη λύση για τα φυσικά πρόσωπα που εμπιστεύθηκαν το κράτος με τις οικονομίες τους, ενώ τώρα αποφεύγει το θέμα. Είναι πράγματι απορίας άξιο για  ποιο λόγο δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα εισαγγελικός λειτουργός, όσον αφορά την παραπλάνηση που προήλθε από τις δηλώσεις αυτές, όταν το θέμα σχετίζεται με καταστροφή περιουσιών δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας».
 
Τα  ντοκουμέντα της ντροπής και τους αίσχους για τον κ. Βενιζέλο δημοσιεύουμε σήμερα, για να δείτε με τι πολιτικό απατεώνα  έχει να κάνει ο ελληνικός λαός! Αυτή η τραγική πολιτική φιγούρα που θα έπρεπε ήδη να είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δυστυχώς, όπως επεσήμανε  και  ο κ. Μαρινόπουλος, ουδείς εισαγγελικός λειτουργός επεμβαίνει για την πολιτική απάτη!  Ίσα-ίσα μάλιστα που το ΣτΕ δικαίωσε την πράξη του κ. Βενιζέλου ως… ενέργεια υπέρ του δημοσίου συμφέροντος!!! Υπέρ του Δημοσίου εξαπατώντας και στήνοντας στον τοίχο 15.000 οικογένειες που ακόμη ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους;
Ιδού λοιπόν:
Λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίηση του PSI, ο κ. Βενιζέλος ως Υπουργός Οικονομικών και ο κ. Σαχινίδης ως Αναπληρωτής Υπουργός, έστελναν επιστολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην οποία υπογράμμιζαν:
«Από τα υφιστάμενα ομόλογα του ΕΔ  θεωρούμε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από τις  διαδικασίες  ανταλλαγής:
   
http://4.bp.blogspot.com/-uJH7SA2fMaY/U8LRYqaOFiI/AAAAAAABDoE/-PNt9sGlikU/s1600/omologiouxoi-venizelos-glk-3.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-tozhrsW_-Rk/U8LRN8btDII/AAAAAAABDn8/bflavJEJ15w/s1600/omologiouxoi-venizelos-glk-2.jpg
 
1)  τα ομόλογα που κατέχουν φυσικά πρόσωπα και έχουν αποκτήσει πρωτογενώς κατά την έκδοση των τίτλων με δημόσια εγγραφή , και τα οποία έχουν ειδικό διεθνή κωδικό ISIN, συνολικού ύψους 1,3 δισεκ. ευρώ.
2) τα ομόλογα που αποκτήθηκαν από φυσικά πρόσωπα στη Δευτερογενή Αγορά με σκοπό την αποταμίευση των καταθέσεων τους και την τοποθέτηση τους σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, ( οι εγχώριοι επενδυτές κατέχουν ομόλογα ύψους 962 εκατ. ευρώ ).
Για τις παραπάνω δύο κατηγορίες προτείνουμε την απαλλαγή, γιατί θεωρούμε ότι τα φυσικά πρόσωπα καλοπίστως τοποθέτησαν τις αποταμιεύσεις τους σε κρατικούς αξιόπιστους τίτλους. Το κράτος παρείχε ειδικά προνόμια όπως αφορολόγητο τόκων, εφόσον οι τίτλοι διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους προκειμένου να προσελκύσει το ευρύ αποταμιευτικό κοινό σε μακροχρόνιες τοποθετήσεις  όπως είναι τα ομόλογα.
Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων της Διασποράς (3.500 οικογένειες), αλλά και φυσικά πρόσωπα κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τοποθετήσει τις οικονομίες του σε  Ελληνικούς τίτλους, όταν άλλοι έπαιρναν θέσεις στο εξωτερικό, και σε μελλοντικές εκδόσεις του Ελληνικού Δημοσίου θα έχουν λόγους να ανταποκριθούν και να συνεχίσουν να επενδύουν σε κρατικούς τίτλους».
 
Προσέξτε πόσο πειστικά τα έλεγε! Μέχρι και για τους ομολογιούχους της διασποράς έκανε λόγο ο κ. Βενιζέλος. Έλα όμως που άλλα είχε κανονίσει πίσω από τις πλάτες του λαού!
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικροομολογιούχων είχε αναφερθεί στο ύπουλο παιχνίδι του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης: «Οι διαβεβαιώσεις του κ. Βενιζέλου ήταν  συνεχείς, όπως αυτή που έκανε στον κ. Χατζηνικολάου στον Real fm, όπου είπε  ξεκάθαρα ότι “για τους ομολογιούχους του δημοσίου δεν υπάρχει πρόβλημα, έχει  βρεθεί λύση αλλά δεν μπορώ να την πω τώρα”! Την επομένη ακριβώς ημέρα πήγε στην Ευρώπη όπου ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αποζημίωση στα φυσικά πρόσωπα είτε άμεση είτε έμμεση και  γι’ αυτό το πράγμα η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί».
 
Η απάτη του κ. Βενιζέλου σε βάρος των 15.000 περίπου επενδυτών σε ομόλογα του Δημοσίου, είχε συντελεστεί και ήταν προσχεδιασμένη. Όταν ερχόταν στην  Ελλάδα, ο  Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έβγαινε στα κανάλια και στη Βουλή, μοιράζοντας αφειδώς εγγυήσεις και υποσχέσεις ότι δεν θα θίγονταν τα κρατικά ομόλογα μέχρι 100.000 ευρώ από τις επενδύσεις των φυσικών προσώπων, ενώ στην Ευρώπη είχε δεσμευτεί για τα ακριβώς αντίθετα: Για τον σφαγιασμό τους! 
 
http://1.bp.blogspot.com/-fB4u_mMA7AU/U8LQ4hPt3BI/AAAAAAABDn0/Cld-ehRiSxw/s1600/VENIZELOS-GIOUNKER2.jpg
 
Προφανώς εναγκαλιζόταν και χαριεντιζόταν με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ενώ στην Ελλάδα «έσφαζε» στο γόνατο 15.000 Μικρομολογιούχους που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους στην Πατρίδα!
 
 
Προσέξτε εξαπάτηση από τον Ε. Βενιζέλο! Ξεπέρασε και τον Πόντιο Πιλάτο: Από την μια διαβεβαίωνε δημοσίως και με επιστολές στο ΓΛΚ ότι δεν τίθεται θέμα για τους ομολογιούχους του Δημοσίου και στην Ευρώπη είχε συνεννοηθεί για το αποτελείωμά τους! Το υπ’ αριθμ. 1057 (14/3/2012) έγγραφο της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, πετάει …τη μπάλα στην εξέδρα ρίχνοντας –δήθεν- τα βάρη στο Eurogroup. «Τι να κάνω εγώ, ο Γιούνκερ αποφάσισε», είναι μια δικαιολογία  που θα μπορούσε να πει ο Ε. Βενιζέλος!  
http://1.bp.blogspot.com/-iWAfLknh0Ok/U8LQfEFPDbI/AAAAAAABDns/2R77YCokOdg/s1600/omologiouxoi-venizelos-eurogroup.jpg
 
Αφού λοιπόν οι Βενιζέλος-Γιούνκερ είχαν συμφωνήσει στην αρπαγή των αποταμιεύσεων των ομολογιούχων του Δημοσίου, ήρθε ….η απανταχούσα με έγγραφο από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και υπογραφή του τότε γ.γ. Σωτήρη Λύτρα, το οποίο ανέφερε επί λέξει: «Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 14-3-2012 Περιεχόμενο απόφασης: Περίληψη.
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε σήμερα, από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, για τη θέση του Eurogroup να μην αποζημιωθεί κανένας κάτοχος ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που περιλαμβάνεται στο PSI  και  δεσμεύτηκε να εφαρμόσει τη θέση αυτή».