Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Στο Βάλτο της Πάργας σε λίγο θα πληρώνεις τη θέα και τον αέρα που αναπνέεις!!!


Έχουν ξεσαλώσει. Ξεπουλάνε, καταστρέφουν, ιδιωτικοποιούν τα πάντα. Στο Βάλτο της Πάργας σε λίγο θα πληρώνεις τη θέα και τον αέρα που αναπνέεις!!!
Στο όνομα της τουριστικής «ανάπτυξης» εμφανίζεται άλλο ένα «έργο» (μαρίνα 220 θέσεων) στην παραλία του Βάλτου. Ένα έργο, με κρατική επιδότηση, με πάνω από 4 εκ Ευρώ. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι και οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις στενάζουν υπό το βάρος  φόρων, εισφορών, και δανείων. Παράλληλα έχει καταργηθεί κάθε χρηματοδότηση για βασικές κοινωνικές δομές όπως τη δημόσια υγεία, παιδεία, υπηρεσίες καθαριότητας κλπ.
    Ένα έργο υποταγμένο σε μια πολιτική «ανάπτυξης» που γίνεται με κριτήριο το πέρασμα των πάντων σε λίγα χέρια.  Είναι μια πολιτική που την ξέρουμε καλά. Είναι μια πολιτική «ανάπτυξης» που καταστρέφει το περιβάλλον .Είναι μια πολιτική «ανάπτυξης» που συμπιέζει δραματικά το εισόδημα όσων οικογενειών έφτιαξαν κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια ή κάποιες μικρές επιχειρήσεις εστίασης στις τουριστικές περιοχές. Είναι μια πολιτική «ανάπτυξης» που στηρίζεται σε μισθούς πείνας, σε εξευτελισμούς εργαζομένων, σε ωράρια γαλέρας, σε απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Είναι μια πολιτική «ανάπτυξης» που στηρίζεται στη λεγόμενη ανταγωνιστικότητα που μας έχει ισοπεδώσει.
     Ούτε σπιθαμή γης δεν θα αφήσουν έξω από τη λογική υποταγής των πάντων στο κέρδος. Η πολιτική κυβέρνησης-τρόικας -περιφέρειας και δήμων είναι ενιαία και εξυπηρετεί το συνολικό σύστημα της κυριαρχίας μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων μέσω της εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων και σε τοπικό επίπεδο. Έχουν τραγικές αυταπάτες όσοι πιστεύουν ότι μια τέτοια πολιτική ισοπέδωσης θα ευνοήσει τους εργαζόμενους του κλάδου και τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Η δημιουργία μονοπωλίων, η εκποίηση των δημοσιών χώρων και η υπόταξη των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων στα συμφέροντα και τις υποταγές των πολυεθνικών του τουρισμού δεν θα ευνοήσουν ούτε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ούτε τους εργαζομένους.
    Η πολιτική αυτή είναι κυριολεκτικά μια επιχείρηση αρπαχτής που επιδιώκει το ελληνικό και πολυεθνικό κεφάλαιο για να συγκεντρώσει όλο τον πλούτο στα χέρια του, όχι μόνο στην Πάργα αλλά σε όλες τις τουριστικές περιοχές-φιλέτα της χώρας. Η κατάληψη των δημόσιων χώρων και των παραλιών με τη συναίνεση των «πρόθυμων» δήμων δημιουργεί τετελεσμένα.
    Αρνούμαστε τέτοιου είδους ανάπτυξη που συντρίβει τα δικαιώματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των απλών πολιτών της Πάργας, αλλά και των επόμενων γενιών. Καλούμε σε ανυποχώρητο-συντονισμένο συλλογικό αγώνα για να ανατραπούν αυτοί οι σχεδιασμοί. Σ’ έναν αγώνα για ένα άλλο μοντέλο τουρισμού ενταγμένου σε ένα πλαίσιο βιώσιμης και οικολογικής ανάπτυξης, σύμφωνο με τα συμφέροντα των πολλών, ώστε να έχει έτσι προοπτική και μέλλον. Για ένα άλλο μοντέλο τουρισμού, που θα δίνει προτεραιότητα στην πολιτισμική διαδικασία γνωριμίας μεταξύ των λαών, πράγμα που θα αναβαθμίσει την ίδια την ποιότητα της ζωής μας. Σ’ έναν αγώνα που αντιπαρατίθεται με τη σημερινή λογική των κολοσσών της τουριστικής βιομηχανίας, με την υποταγή και την εξόντωση των εργαζομένων στον τουρισμό, καθώς πλέον και των μικρών τουριστικών μονάδων.
Υπερασπίζουμε κάθε σπιθαμή ελεύθερου δημόσιου χώρου από τα αρπακτικά. Καλούμε τον λαό της Πάργας και της ευρύτερης περιοχής να εναντιωθεί σθεναρά και συλλογικά στις επιδιώξεις των οικονομικά ισχυρών, της εγχώριας διαπλοκής μαζί τους, καθώς και στο πολιτικό τους προσωπικό στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Να παλέψει για μια Πάργα που οι φυσικές ομορφιές, οι θάλασσες και οι ακτές της θα είναι προσβάσιμες σε όλους, κατοίκους και επισκέπτες.Να παλέψει για την Πάργα που δικαιούται από άποψη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική.

Δεν παζαρεύουμε  γη και θάλασσες  , δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους με τις ζωές μας.
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.
ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ.

η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ


η δημοτική κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ στην Πάργα και το Φανάρι