Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση του epirusgate στη δημορική αρχή Ιωαννίνων



Απάντηση του epirusgate στη δημοτική αρχή Ιωαννίνων

Σήμερα το απόγευμα, λάβαμε ένα χυδαιογράφημα από το γραφείο Τύπου του δήμου Ιωαννιτών, με το οποίο ο σημερινός δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και καθυβρίζοντας  το EpirusGate, προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν κλείνει το... μάτι στη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά. Θα περιμέναμε από τον σημερινό δήμαρχο, την περασμένη Κυριακή στην Ανατολή, ως οικοδεσπότης (ο δήμος Ιωαννιτών ήταν συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων Μνήμης μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου),να αποχωρήσει από την εκδήλωση όταν οι Χρυσαυγίτες επιχείρησαν να την καπηλευτούν!
1.Να θυμίσουμε πως ο δήμαρχος και πριν από λίγες μόνο εβδομάδες στο Σταυράκι, απαξίωσε να τιμήσει τη Μνήμη των ηρώων Γιαννιωτών που πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή τη μάχη κατά του φασισμού. Αντίθετα, την ίδια ημέρα παρευρέθηκε ως χειροκροτητής των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στην τελετή ορκωμοσίας τους στην Περιφέρεια Ηπείρου!!! Όλα αυτά είναι γεγονότα και όχι προβοκάτσια ή σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας, όπως τα παπαγαλάκια του δημαρχείου διατυμπανίζουν με σημερινό εμετικό e-mail, που μας καθυβρίζει.
2.Το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε προεκλογικά από τον ίδιο τον σημερινό δήμαρχο ΙωαννίνωνΘωμά Μπέγκα, που δέχτηκε να συμπεριληφθεί στις τάξεις του ψηφοδελτίου του, νεοναζί υποψήφιος, στέλεχος του Εθνικού Μετώπου που ήταν στο παρελθόν ένας από τους στυλοβάτες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.
3. Όταν προεκλογικά το θέμα δημοσιοποιήθηκε από το EpirusGate, ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπέγκα, Θοδωρής Γκόγκος, αντιδρώντας στη συνύπαρξή του με νεοναζί στο ψηφοδέλτιο της "Ενότητας Πολιτών", σε ανάρτησή του στο facebook, έγραψε: «Ορισμένα πράγματα ούτε τρώγονται ούτε καταπίνονται ούτε γαργάρα γίνονται γι’ αυτό σεβόμενος και την ανεξαρτησία των σχηματισμών (αυτά τα δημοκρατικά αισθήματα θα με φάνε) καλά θα κάνει ο Παντελής Κολόκας να αποσύρει τον υποψήφιό του από τα ψηφοδέλτια της Ενότητας πολιτών-Νέα Γιάννενα-Κοινωνία πολιτών». Ο ίδιος ο  ακροδεξιός υποψήφιος της παράταξης Μπέγκα έγραψε τότε προσπαθώντας να αποποιηθεί το φασιστικό παρελθόν του: "Προσπαθούν να με "σταυρώσουν" κοινωνικά και να με ακυρώσουν ηθικά για κάποιες λάθος επιλογές που έκανα στο παρελθόν, παρασυρόμενος από απόψεις που εύκολα μπορούν να "φωλιάζουν" στο μυαλό ενός νέου ανθρώπου που καθημερινά συναντά κοινωνικά και επαγγελματικά αδιέξοδα". Και όμως ακόμη και τότε ο σημερινός δήμαρχος του παρείχε απλόχερη στήριξη, αφού δεν τον απέπεμψε από το ψηφοδέλτιο αλλά τον συμπεριέλαβε κανονικότατα ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο! Και τότε ο κ. Μπέγκας,ο οποίος σήμερα υποστηρίζει πως "δεν ασχολείται μαζί μας",έκανε δηλώσεις στις οποίες αντί να απαντήσει επί της ουσίας,μίλαγε και πάλι για "ανώνυμη δημοσιογραφία"!Αυτά λοιπόν προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Τέλος, να αναφέρουμε πως οι ανυπόστατες μπουρδολογίες που αναφέρονται  στο Δελτίο  του Γραφείου Τύπου του δημάρχου,μας αφήνουν αδιάφορους!Δεν  δεχόμαστε κριτική για τα αταλάντευτα πολιτικά μας πιστεύω.Και φυσικά,ούτε και  δεχόμαστε μαθήματα δημοσιογραφίας από τον  δήμαρχο και πολύ περισσότερο τους πολιτικούς φίλους και συνεργάτες του,οι οποίοι συστηματικά,από το 2009 με ανακοινώσεις,δηλώσεις και δημοσιεύματα,στρέφονται εναντίον μας.Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός τους και η δυσκολία τους να προσαρμοστούν στα δεδομένα της εποχής,δεν μπορεί να αποτελεί πάντοτε δικαιολογία.Άλλωστε,κάποιοι από αυτούς, στο πρόσφατο παρελθόν,ζήτησαν  "εγγράφως ταπεινά συγγνώμη",ενώπιον της Δικαιοσύνης,ενώ για κάποιους εξ αυτών,θα αποφανθεί επίσης η Δικαιοσύνη στο άμεσο μέλλον....
Στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας μας επιβάλλουν να δημοσιεύσουμε το χυδαιογράφημα της σημερινής δημοτικής αρχής,αφού προηγουμένως,προτείνουμε στον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα,στον αναπληρωτή του  Θανάση Μανταλόβα και στο γραφείο τύπου της δημοτικής αρχής,που καταβάλουν καθημερινά προσπάθειες,για την ανάπτυξη του τόπου μας,να ιδρύσουν μια σχολή δημοσιογραφίας,προκειμένου να μπορούν να αρθρογραφούν και να εκφράζουν άποψη,σε εφημερίδες,περιοδικά,τηλεοράσεις,ραδιόφωνα,blogs και sites,μόνο όσοι έχουν τη δική τους "πιστοποίηση".Αναλυτικά,στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής αναφέρονται τα εξής:
"Με αφορμή δημοσίευμα του … ανώνυμου blog epirusgate, που  εμφανίζει το Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, να έχει δήθεν  προσκαλέσει στις εκδηλώσεις Μνήμης της Ανατολής τη Χρυσή Αυγή  και να «… ανοίγει την αγκαλιά του στο φασισμό και τη μισαλλοδοξία»,  δηλώνουμε τα εξής:  Το δημοσίευμα είναι όχι μόνο ψευδές αλλά και σκόπιμα  προβοκατόρικο. Η πρόσκληση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν  αποστέλλεται από το Δήμο αλλά από την περιφέρεια Ηπείρου.  Γνωρίζουμε όμως ότι η περιφέρεια Ηπείρου δεν απέστειλε πρόσκληση  στη Χρυσή Αυγή. Η προβοκάτσια και η σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας, αυτό είναι  φασισμός! Το συγκεκριμένο ανώνυμο blog επιλέγει συνειδητά να «διαφημίσει» τις  δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, προμηθευόμενο και προβάλλοντας  τις φωτογραφίες όπου τα μέλη της ποζάρουν μπροστά από το Μνημείο  της Ανατολής, προφανώς μετά το πέρας των εκδηλώσεων και της  αποχώρησης των παραβρισκόμενων.  Προβάλλοντας τις δραστηριότητες φασιστικών μορφωμάτων, έτσι  ανοίγει κανείς την αγκαλιά του στο φασισμό! Να διευκρινίσουμε τα εξής: Παρ’ ότι το συγκεκριμένο ανώνυμο blog επιδίδεται κατ’ εξακολούθηση  την τακτική της παραπληροφόρησης και της συκοφαντίας, ο κ.  Θωμάς Μπέγκας ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να ασχοληθεί με τις  αναρτήσεις του, μη θέλοντας να «νομιμοποιήσει» έστω και εμμέσως τη  δήθεν δημοσιογραφία ανώνυμων «κουκουλοφόρων».  Συμμετέχοντας ως Δήμαρχος Ιωαννιτών στις εκδηλώσεις Μνήμης της  Ανατολής και εκπροσωπώντας με αυτή του την ιδιότητα τους δημότες  του Δήμου, θεώρησε ότι χρήζει απάντησης μια ανάρτηση που θίγει  δημοκρατικά αισθήματα.  Ο Δήμαρχος σέβεται και τιμά την επώνυμη δημοσιογραφία και θεωρεί  καλοδεχούμενη ακόμη και την πιο σκληρή κριτική".