Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε το 42ο ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.


5 Δεκεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 οι εργασίες του 42ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου με την ψήφιση του Προγράμματος Δράσης.
Το 42ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποιήθηκε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα του Δημοσίου Τομέα, με την κυβέρνηση και την τρόικα να επιμένουν στην επιβολή πολιτικών διάλυσης της Ελληνικής κοινωνίας, φτωχοποίησης και εξαθλίωσής της.
Ενάντια στις πολιτικές αυτές το Πρόγραμμα Δράσης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προβλέπει μαζικούς, συντονισμένους και ενωτικούς αγώνες και κινητοποιήσεις για την κατάργηση στην πράξη του μνημονίου, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων «βάρβαρων» σχεδιασμών της κυβέρνησης και της τρόικα που θέλουν απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές στο εφάπαξ, κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και νέους φόρους.
Το 42ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το Πρόγραμμα Δράσης κατέστησε σαφές πώς θα συνεχιστεί η αντίσταση των εργαζομένων στις πολιτικές του μνημονίου που διαλύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιβάλλοντας οικονομικό «στραγγαλισμό» και οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες υπαλλήλους μέσω της κινητικότητας-διαθεσιμότητας.
Κλείνοντας τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης στους Ο.Τ.Α. η κυβέρνηση αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους, σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει τους Ο.Τ.Α. ως τη «δεξαμενή» υλοποίησης ενός μεγάλου αριθμού απολύσεων.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Θα αγωνιστούμε ενωτικά, συντονισμένα, μαζικά και δυναμικά για να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.