Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση-Καταγγελία της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την σύλληψη μαθητών από την αστυνομία


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 10 μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας αφού τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος
Έντονη αντίδραση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 10 τελικά μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί μέσα στο σχολείο τους, μετά από μήνυση των διευθυντών του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ.
Την ίδια ώρα έντονη είναι η αντίδραση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας η οποία με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια των δύο διευθυντών και θα θέσει το θέμα στην Γενική Συνέλευση την Παρασκευή
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Έφοδο στο υπό κατάληψη ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και σύλληψη (!) δέκα μαθητών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις 6:30 η Αστυνομία Ηγουμενίτσας, ύστερα από καταγγελία των διευθυντών του ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται.
Οι μαθητές – οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την παρέμβαση συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια των δύο διευθυντών και θα θέσει το θέμα στην Γενική Συνέλευση την Παρασκευή.
Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και ζουν μέσα στα ίδια προβλήματα με τους μαθητές τους.
Για αυτό δεν μπορούν παρά να σταθούν δίπλα τους και να αγωνιστούν στο πλευρό τους ενάντια στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα και τρομοκρατεί όσους αντιστέκονται.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας θεωρεί υπεύθυνη για την αναταραχή στην εκπαίδευση την Κυβέρνηση, η οποία, αφού διέλυσε τις δομές της επαγγελματικής εκπαίδευσης, επιδιώκει να αντιμετωπίσει τα εκπαιδευτικά προβλήματα με την αστυνομία και τα δικαστήρια, όπως συνέβη το προηγούμενο διάστημα με τη δίωξη συνδικαλιστών στη Σάμο και μαθητών στη Λαμία.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ