Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Καινούριο φασιστικό εκλογικό νόμο για τις δημοτικές θέλει η ΝΔ!


Καινούριο εκλογικό νόμο για τις δημοτικές θέλει η ΝΔ!
Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου δρομολογεί ο κατοχικός «πρωθυπουργός» Αντώνης Σαμαράς, μπας και μπερδευτεί κανείς και ψηφίσει κάποιον από τους προδότες της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ της γερμανοναζιστικής Χρυσής Αυγής και της ΔΗΜΑΡ.
Προωθείται ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάρτιση δύο ψηφοδελτίων, ενός με όλους τους υποψήφιους δημάρχους κι ενός με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, με αλφαβητική σειρά. Δήμαρχοι θα εκλέγονται όσοι συγκεντρώνουν το... 42% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η εκλογική διαδικασία θα επαναλαμβάνεται τη δεύτερη Κυριακή, μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική. Σύμφωνα με πληροφορίες καθημερινής εφημερίδας, προϋπόθεση ώστε ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος να μετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι στον πρώτο γύρο των εκλογών να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 5%.
Αν αυτή τη φορά την βγάλουν με απλά ισόβια, θα είμαστε μεγάλοι μαλάκες. Οι προτάσεις της ΝΔ για τους επόμενους "εκλογικούς νόμους" αναλυτικά: Mαθήματα δικτατορίας άνευ διδασκάλου!