Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Ελληνικά blogs και σελίδες facebook (48 μέχρι τώρα) ζητάνε την απελευθέρωση των 5 Κουβανών φυλακισμένων στις ΗΠΑ


Eλληνικά blogs και σελίδες facebook ζητάνε την απελευθέρωση των 5 Κουβανών φυλακισμένων στις ΗΠΑ
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην χώρα μας το τελευταίο δεκαήμερο του περασμένου μήνα αντιπροσωπείας του τμήματος Ευρώπης του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP), πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Κουβανικής αντιπροσωπείας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί, της Πολιτιστικής– Αθλητικής Ομάδας Αλληλεγγύης “Hasta la Victoria Siempre” των εκδόσεων «Διεθνές Βήμα», των ελληνικών blogs για την Λατινική Αμερική “Cuba de Corazon”, “Prensa Rebelde”, "Proyecto Numantino" και“Guevaristas.net”.
Στην συνάντηση έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την αλληλεγγύη προς τους 5 Κουβανούς ήρωες που κρατούνται άδικα στις φυλακές των ΗΠΑ γιατί τόλμησαν να ξεσκεπάσουν τη δράση και τα επιθετικά σχέδια των τρομοκρατικών ομάδων της μαφίας του Μαϊάμι, αλλά και γενικότερα για την αλληλεγγύη μας προς την Κουβανική Επανάσταση και την συμπαράστασή μας στον λαό του ηρωικού νησιού.Εκτιμήθηκε ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες και οι συμμετέχοντες να συμβάλλουν με όλα τα μέσα, σε συνεργασία με όλους τους φορείς αλληλεγγύης, ώστε να σπάσει ο τοίχος σιωπής και διαστρέβλωσης που επιβάλλουν τα ΜΜΕ για την υπόθεση των 5 Κουβανών ηρώων και για την Κούβα γενικότερα.
Στο Ψήφισμα που εγκρίθηκε αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι, «στις δύσκολες ώρες που περνά ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας, η αλληλεγγύη με τη Κούβα δεν είναι πολυτέλεια. Αντίθετα η εμπειρία της κουβανικής σοσιαλιστικής οικοδόμησης και η παραδειγματική διεθνιστική της αλληλεγγύη αποτελεί πηγή νέας πνοής για εμάς στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης» και το ψήφισμα καταλήγει στα πάγια αιτήματα του κινήματος αλληλεγγύης προς της Κούβα: -Να απελευθερωθούν άμεσα οι Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Αντόνιο Γκερέρο και Φερνάντο Γκονσάλες , - Να σταματήσει ο οικονομικός αποκλεισμός της Κούβας από τις Η.Π.Α. που έχει επιβληθεί περισσότερα από 50χρόνια, - Να ανακληθεί η λεγόμενη «Κοινή Θέση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κούβα.
Στη συνέχεια, αυτό το ψήφισμα διακινήθηκε στο internet, και συνολικά, 48 ελληνικά blogs και σελίδες στο facebook το προσυπόγραψαν και πολλά το ανάρτησαν στις σελίδες τους. Τέλος, η ιντερνετική αυτή καμπάνια που ονομάστηκε “La Red Solidaria Griega” (Eλληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης) στήριξε το 2 Cuba Festival που έγινε στην Αθήνα το Σάββατο 8/6 στο “Votanikos Live Stage” στο οποίο συμμετείχε με υλικό και βίντεο για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών, και την 43η Μπριγάδα Αλληλεγγύης στην Κούβα (1-20/7/2013).
-
-
-
To Σάββατο 15 Ιουνίου στις 8.00 στον Ελληνοκουβανικό Συνδέσμο Φιλίας, Μπουμπουλίνας 28, Αθήνα
Η Κοινότητα της Γκάνας και οι εκδόσεις Διεθνές Βήμα σας προσκαλούν στην παρουσίαση 2 βιβλίων σχετικά με τη διεθνιστική βοήθεια της Κούβας προς τον αντιαποικιακό αγώνα στην Αφρική και την επίδραση του διεθνισμού στην ίδια την κουβανική επανάσταση.
Κούβα και Αφρική:
Η συμβολή της Κούβας στην υπόθεση της απελευθέρωσης της Αφρικής των Φιντέλ Κάστρο, Νέλσον Μαντέλα, Εκδόσεις Διεθνές Βήμα
«Η προσφορά των κουβανών διεθνιστών στην υπόθεση της ελευθερίας της Αφρικής και της δικαιοσύνης είναι χωρίς προηγούμενο επειδή στηρίχτηκε σε αρχές έγινε με ανιδιοτέλεια.» –Νέλσον Μαντέλα.
«Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέες απρόβλεπτες προκλήσεις, θα μπορούμε πάντα να ανακαλούμε στο νου μας το έπος της Αγκόλας με ευγνωμοσύνη, διότι χωρλις την Αγκόλα δεν θα ήμασταν τόσο δυνατοί όσο είμαστε σήμερα.» Ραούλ Κάστρο
Μεταξύ 1975 και 1991, περί τις 425.000 Κουβαοί προσφέρθηκαν εθελοντικά για αποστολές στηννΑγκόλα ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης της Αγκόλας για την υπεράσπιση της χώρας ααυτής που μόλις είχε ανεξαρτητοποιηθεί απέναντι στις επανειλημένες εισβολές στο έδαφος της από το καθεστώς του απαρχάιντ της Νότιας Αφρικής, υποστηριζόμενης από τους συμμάχους της στην Ουάσιγκτον και αλλού. Την ιστορία αυτή διηγούνται μέσα από αυτά τα βιβλία οι άνθρωποι που τηνν έζησαν.
Ομιλητές:
Osvaldo Jesus Cabacho Martinez , Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας
Νίκος Καρανδρέας, Πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας
Samsideen Iddrisu, εκπρόσωπος της Κοινότητας της Γκάνας και μέλος της SOSΡατσισμός
Νατάσα Τερλεξή, εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου Διεθνές Βήμα
Βαγγέλης Γονατάς, Βlog, “CUBA de Corrazon”