Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ξεσηκωμός στην Πλαταριά για τα σχέδια κατασκευής πλωτού αγκυροβόλιου πετρελαιοειδών


Λαϊκή συνέλευση χθες Πέμπτη 6/6 το απόγευμα στην Πλαταριά
Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Πλαταριάς και γενικότερα του Καποδιστριακού Δήμου Συβότων. Αιτία η αίτηση «επενδυτή» να κατασκευάσει στον όρμο Πλαταριάς πλωτά αγκυροβόλα ανοιχτής θαλάσσης.
Αφορμή η απόφαση της Διοίκησης του λιμανιού, επειδή η περιοχή, ως Χερσαία Ζώνη, μέχρι βέβαια να επιστραφεί στην Τοπική Αυτοδιοίκησης για λογαριασμό του υπό Ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, είναι δικαιοδοσίας του ΟΛΗΓ, να συζητήσει την σχετική αίτηση. Οι κάτοικοι, λοιπόν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν καμιά δραστηριότητα, στο λιμάνι τους, που θα διαταράξει το περιβάλλον και την πρόβλεψη της Πολιτείας για Τουριστική Ανάπτυξη.
Για τον σκοπό αυτό το Δ.Σ. της Τοπικής Κοινότητας Πλαταριάς αποφάσισε να συγκαλέσει την, Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα 19:00 λαϊκή συνέλευση. Ήδη οι κάτοικοι τα έχουν με την τοπική πολιτική ηγεσία, την οποία κατηγορούν ότι υπηρετούν «συμφέροντα» και ότι κρύβονται πίσω από διορισμένα πρόσωπα. «Θα γίνει της Κερατέας» απειλούν και προειδοποιούν οι κάτοικοι. Το μήνυμα αυτό, καλά θα κάνουν βουλευτής και περιφερειακά Τοπικά όργανα – να μην το αγνοήσουν, γιατί θα το βρουν μπροστά στον υπόλοιπο «βίο» τους.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ Πλαταριά 05/06/2013
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλαταριάς προσκαλεί όλους τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς σε λαϊκή συνέλευση την Πέμπτη 06/06/2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Συβότων, για να συζητηθεί το θέμα σχετικά με την κατασκευή πλωτών αγκυροβόλων ανοιχτής θαλάσσης σε περιοχή δικαιοδοσίας ΟΛΗΓ Α.Ε. για προσέγγιση πλοίων για μεταφορά πετρελαιοειδών στην Πλαταριά.
Η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πλαταριάς Ευαγγέλου Όλγα
-
-
Βαρύ το φορτίο στις πλάτες της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ισμήνης Δήμα, ως προς την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΗΓ να «κηδέψει» την Πλαταριά, υπακούοντας σε κελεύσματα «Υπηρετών συμφερόντων» όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Τέτοια είναι η πρεμούρα τους να ικανοποιήσουν τις ορέξεις αυτών των συμφερόντων, που δεν έχουν σχέση με τοπικά, όπως τις εντέλλονται οι παριστάνοντας την Τοπική ηγεσία. Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ πως οι Θεσπρωτοί που είναι μέλη του Δ.Σ. θα παίζουν εγνωσμένα τον ρόλο του ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ του ίδιου τους του τόπου, γιατί κάποιοι τους το ζήτησαν ή τους το επέβαλαν.
Αν και από απόψεως τοπικών «Αρχών» την Ισμήνη την έχουν αφήσει μόνη να βγάλει το φίδι από την τρύπα, να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνη.
Είναι μαζί της σύσσωμος ο Θεσπρωτικός λαός, ο οποίος και απαιτεί, ονομαστικά, από τον καθένα, να σταθούν στο πατριωτικό ύψος των περιστάσεων, για να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όχι μόνο για τον τόπο, αλλά κυρίως για τα δικά τους παιδιά, τα οποία έχουν κάθε δικαίωμα να είναι υπερήφανα για τους γονείς τους.
- Διαμάντης Βασίλης
- Πάσχος Αλέξανδρος
- Λάμπρου Αλκιβιάδης
- Λιάγκος Αθανάσιος
- Τακλάκογλου Παναγιώτης
- Χαμογεώργου Φιλοθέη
- Τσάτσας Χαρίλαος,