Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ντροπή!

ΝΤΡΟΠΗ!
Οι βορειοηπειρώτες είναι αδέλφια μας . Γι αυτό δικαιούνται τη χώρα μας να τη βλέπουν σπίτι τους και όχι σαν το σπίτι τους. Μπορεί πολλές παρατυπίες και λαμογιές να έγιναν με ψεύτικα πιστοποιητικά σε βρωμιάριδες αλβανούς που ζουν ανάμεσά μας ως βορειοηπειρώτες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε ενοχληθεί από τη συμπεριφορά των αλβανών, κυρίως την εγκληματική κάποιων, πρέπει όλους να τους βάλουμε στο ίδιο καζάνι, ομογενείς και λαθρομετανάστες. Να μη τα μπερδεύουμε.
Άλλο οι μετανάστες και άλλο οι ομογενείς. Με αφορμή ρεπορτάζ είδα μια απόφαση που αφορούσε στη χρήση βιβλιαρίων ασθενείας. Επί Ν.Δ έγινε κατορθωτό μετά από πιέσεις Ελλήνων και υπήρξε σχετική εγκύκλιος που ανέφερε ότι το Υπουργείο δείχνοντας σχετική ευαισθησία σε θέματα υγείας των Ελλήνων ομογενών τους εφοδιάζει με Βιβλιάριο Ανασφαλίστου ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις μόνιμης διαμονής στη χώρα μας.
Με την εφαρμογή όμως του Καλλικράτη από το ΠΑΣΟΚ το Υπουργείο στέλνει μόνο στο Δήμο Ιωαννίνων απάντηση σε έγγραφό του που ζητούσε πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα με το εξής περιεχόμενο:
«Σε συνέχεια του ερωτήματός σας που αφορά στη χορήγηση Βιβλιαρίου Ανασφαλίστου στους Έλληνες ομογενείς, σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να τηρείται αυστηρά η ΚΥΑ αρ. 139491/16-11-2006, και όσοι ομογενείς δεν εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις, να μην εφοδιάζονται με το σχετικό βιβλιάριο για δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη». Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι η απάντηση αυτή κοινοποιήθηκε μόνο στα Γιάννενα και σε κανέναν άλλο δήμο της χώρας.
Το επίσης περίεργο είναι ότι το θέμα κινήθηκε όταν ανέλαβε ο νέος Δήμαρχος που δεν διάκειται και τόσο φιλικά απέναντι στους βορειοηπειρώτες όπως και ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης που δεν τους στήριξε και ήταν πάντα εναντιά τους. Ο οποίος συνεργαζότα με έναν βορειοηπειρώτη προδότη τότε βουλευτή του αλβανικού κοινοβούλιου ονόματι Μπάρκα, δούλο του ανθέλληνα Μπερίσα. Τυχαίο;;; Θα μπορούσε…
Αλλά πόσο τυχαίο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο όταν συγχρόνως ξεπηδούν και άλλες φωνές εξ’ αριστερών συνασπιστών δημαριστών και άλλων φιλοτομαριστών, που αρνούνται να αποκαλέσουν τους βορειοηπειρώτες Έλληνες αλλά αλβανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής, όπως έλεγαν πριν 20 χρόνια εκ δεξιών ότι όλοι βρωμιάριδες αλβανοί είναι. Δεκτό, αλλά τόσο πολύ κόπτονται να το διευκρινίσουν ή πίσω από αυτό κρύβονται άλλες προθέσεις;
Να μην ξεχνάμε ότι τα σύνορα τα άνοιξε το 1990 ο προδότης μασόνος Σαμαράς, ισχυριζόμενος ψευδώς στον Ελληνικό Λαό ότι τα σύνορα τα άνοιξε για τους βορειοηπειρώτες αδελφούς μας, και τελικά μπήκαν 2 εκατ. από το κατακάθι της Ευρώπης που ονομάζεται αλβανία.
Σε όσους τους στρέφουν την πλάτη έχω να πω ότι οι αλβανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής ή αλλιώς Βορειοηπειρώτες είναι αδέλφια μας και σαρξ εκ της σαρκός μας . Και να ξέρετε και τούτο. Είναι πολύ περήφανοι για να θέλουν το βιβλιάριο για το σώμα τους. Ουσιαστικά το θέλουν για την ψυχή τους.
Ούτε θα πέσουμε έξω οικονομικά με κάτι τέτοια. ΝΤΡΟΠΗ! Είναι τιμή για όλους μας που κράτησαν τον ελληνισμό ζωντανό σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Και για όσους μπερδεύονται με την ιστορία δίνω για άσκηση στο σπίτι τις ιστορίες βορειοηπειρώτισας από τους Αγ. Σαράντα που όταν ήταν μικρό παιδί και ξημέρωνε το Πάσχα, η μάνα τους κρυφά τους έδινε τα κόκκινα αυγά κάτω από το μαξιλάρι και από το φόβο τους μην τους ανακαλύψουν καίγανε τα τσόφλια στο τζάκι … ή τότε που μιλούσαν μεταξύ τους στην πόλη ελληνικά και άκουγαν το βρίσιμο της ζωής τους.. Αυτά για τους περισσότερους από μας που κάποια πράγματα τα είχαμε δεδομένα…
Και φυσικά δεν θα ξεχάσω ποτέ, που όταν ήρθαν στην Ελλάδα το 1990, όλοι οι αληταράδες δεξιοί ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες τους έβριζαν «αλβανούς». Και μου έλεγαν με παράπονο, «στην αλβανία μας έβριζαν Έλληνες, εδώ μας βρίζουν αλβανούς, δε θα βρούμε πουθενά ησυχία;» Τους έδινα τότε κουράγιο και τους συνιστούσα υπομονή, και πως με τον καιρό όλα θα βελτιωθούν.