Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Aνακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συναιτερισμών Θεσπρωτίας
Με μία λιτή ανακοίνωση η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας έκανε γνωστό ότι μίσθωσε το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο γήπεδο, στην πόλη της Ηγουμενίτσας στην εταιρία Μασούτης Σούπερ Μάρκετ της Θεσσαλονίκης. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι για την τραγική οικονομική κατάσταση της συνεταιριστικής οργάνωσης ευθύνεται η κρίση και οι ρήτρες του μνημονίου.
Ανακοινώνει δε ότι μερίμνησε για την επαναπρόσληψη των 13 εργαζομένων από τη νέα διεύθυνση του καταστήματος. Aς ελπίσουμε ότι θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι για τις πολύμηνες καθυστερήσεις του μισθού τους.
Μετά το ξεπούλημα της Δωδώνης, όλοι πλέον οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα. Είχαν και πριν, αλλά τώρα πλέον επιδεινώθηκαν.Η Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας, γνωστοποιεί στην πελατεία της ότι αποφάσισε την ενοικίαση του καταστήματος Σούπερ Μάρκετ που διαθέτει στην Ηγουμενίτσα (γήπεδο), στην Δ. Μασούτης Α.Ε.
Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα των σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας που δημιουργεί η οικονομική κρίση που επηρεάζει δυσμενώς επιχειρήσεις, μικροεπαγγελματίες, αγρότες, εργαζόμενους. Επιπλέον η Ένωση έχει επηρεασθεί δυσμενώς από το καθεστώς αβεβαιότητας που δημιούργησε ο Νόμος 4015/2011 που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τους συνεταιρισμούς και που έχει δημιουργήσει καθεστώς «ασφυξίας» σ’ όλες τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Ελλάδα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εκλεκτή πελατεία μας που για πολλά χρόνια στήριξε το συγκεκριμένο κατάστημα συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της Ένωσης. Επιπλέον, ευχαριστούμε το προσωπικό που εργάσθηκε φιλότιμα μέχρι σήμερα για την εύρυθμη λειτουργία του Σ/Μ, για την ανάπτυξη του επιπέδου εξυπηρέτησης της πελατείας που ήταν και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της Ένωσης.
Βασική μας προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις μας με την Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. ήταν η συνέχιση της απασχόλησης του προσωπικού του καταστήματος, προκειμένου να μη προκληθεί καμία αναστάτωση στις οικογένειές τους. Είμαστε ικανοποιημένοι ότι αυτή μας η προσπάθεια είχε αίσιο τέλος. Ευχόμαστε στην νέα εταιρεία που θα συνεχίσει την λειτουργία του Σ/Μ, κάθε επιτυχία στην δραστηριότητά της που είναι σε άμεση συνάρτηση με την εξυπηρέτηση μιας εκλεκτής πελατείας.
Η Ένωση μέσα σ’ ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον ευελπιστεί, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, ότι θα συνεχίσει να παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην στήριξη του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας της περιοχής. Έχουμε και την θέληση και την δύναμη και μάλιστα σε πείσμα των καιρών.
Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΚΚΕ. Κινδυνεύουν εργαζόμενοι και αγρότες
Απολύσεις και χειρότερες εργασιακές σχέσεις υποστηρίζει το ΚΚΕ ότι θα επιφέρει η κυβερνητική απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο.«Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα τις υποθηκευμένες περιουσίες τους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.Σημειώνει επίσης ότι αποτελεί «εγκληματική ενέργεια για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας» η πώληση των συνεταιριστικών βιομηχανιών της Αγροτικής Τράπεζας, που θα «δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή των ζαχαρότευτλων, αλλά και κινδύνους για την ίδια την ύπαρξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης».Για την πώληση της «Δωδώνης» επισημαίνει ότι θα απορροφηθεί από τις μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο των γαλακτοκομικών, «με αποτέλεσμα να επιβάλλουν ακόμα πιο μονοπωλιακές τιμές, αυξημένες για τον καταναλωτή και συντριπτικά χαμηλές για τους παραγωγούς».Ανάλογες θα είναι οι συνέπειες, υποστηρίζει το ΚΚΕ, από την πώληση της ΣΕΚΑΠ, και καλεί τους τραπεζοϋπαλλήλους, τους εργαζομένους στις κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις και τους μικρομεσαίους αγρότες να δώσουν συντονισμένα τον αγώνα τους για να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική.