Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

ΓΑΛΛΙΑ


ΓΑΛΛΙΑ έγραψε χτες 

"Και μια τελευταία ανάρτηση πριν σιωπήσω τελείως εδώ.

Στο Παρίσι, τα οδοφράγματα στα Ηλύσια Πεδία κι ένα κίνημα ελπιδοφόρο, αναγκαίο, συνεχίζονται.

Η 12η Φλεβάρη 2022 επέτρεψε να μετρηθεί η θερμοκρασία του κινήματος κατά του εμβολιαστικού πιστοποιητικού που περικλείει και αναβιώνει τα προηγούμενα κινήματα των τελευταίων χρόνων

. Και είναι πολύ υψηλή η θερμοκρασία του μάλλον...

Πράγμα ευοίωνο

. Στις διαδηλώσεις στα Champs Elysées, στην Place d'Italie και στην Place de la Nation δεν υπήρχε καμμία σχέση με την αστική ακροδεξιά ατμόσφαιρα της συγκέντρωσης του Philippot, προέδρου του κόμματος των Πατριωτών, που έγινε αλλού, στο Port Royal. 

H ατμόσφαιρα που είδα έμοιαζε με εκδοχή του 2022 των Κίτρινων Γιλέκων, που βέβαια ήταν παρόντα δυναμικά. Καθώς και η καταστολή.

Βασικά, τα κύρια αιτήματα δεν έχουν αλλάξει από το 2018. 

Αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, κατά της ακρίβειας και της ανόδου των τιμών βασικών αγαθών και υπηρεσιών και βέβαια της βενζίνης,, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της δημιουργίας δύο κατηγοριών πολιτών από τις οποίες η μία χάνει τα δικαιώματά της, κατά της καταπάτησης των ελευθεριών όλων μας, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, κατά της διαρκούς αστυνόμευσης και της οικονομικής εξόντωσης των μικρομεσαίων με πρόσχημα την πανδημία, κατά της διάλυσης του δημόσιου νοσοκομείου και της δημόσιας εκπαίδευσης, κατά των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της γαλλικής δημόσιας περιουσίας, πχ αεροδρόμια που παραδόθηκαν σε πολυεθνικούς κολοσσούς - 

κατά της συσσώρευσης της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης σε μια χούφτα μεγιστάνες που παίρνουν επίσης κρατικές επιχορηγήσεις και λιβανίζουν μέρα νύχτα την κυβέρνηση, κατά της διαφθοράς ηθών των πολιτικών που αποφασίζουν,πχ να αποκλείουν όσους δεν έχουν εμβολιαστικό πάσο όχι μόνο από την δουλειά τους σε επαγγέλματα όπως οι υγειονομικοί και άλλα και να καταδικάζουν οικογένειες ολόκληρες στην πείνα και την απόγνωση, αλλά αποκλείουν επίσης ανεμβολίαστους από ταξίδια, εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους, θέατρα, βιβλιοθήκες, ναούς και σε λίγο και από επιδόματα ανεργίας ή συντάξεις κλπ επιτρέπουν ωστόσο την πρόσβαση χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ακριβά κλάμπ για ελευθεριακές ανταλλαγές και ερωτικές συνευρέσεις μεταξύ ζευγαριών, μεμονομένων ατόμων ή ομάδων που επιδίδονται σε όργια..

Όπου βέβαια συχνάζουν μάλλον μεγαλοαστοί και όχι εργάτες της φάμπρικας ή καθαρίστριες...

Η αποφασιστικότητα του κόσμου που ήρθε από την επαρχία σήμερα λοιπόν στην πρωτεύουσα να διαδηλώσει με το αυτοκίνητό του, με το φορτηγό του, τη μοτοσυκλέτα ή το τρακτέρ του, ήταν έκδηλη

. Ήρθε να εκφραστεί ενάντια στον αυταρχικό φιλελευθερισμό που χαρακτηρίζει πλέον το 90% των κυβερνήσεων σε αυτόν τον πλανήτη, που σκοπεύουν να διαχειρίζονται τις κοινωνίες σαν αποθήκες της Amazon. 

Η διαχείριση της υγείας, όπως και η διαχείριση του κλίματος αύριο, είναι σίγουρα το νέο πρόσωπο του αυταρχικού φιλελευθερισμού που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. 

Η ουσία σήμερα είναι ότι αυτές οι πολιτικές του περιορισμού των ελευθεριών και της μόνιμης αστυνόμευσης αποτελούν το σημείο εκκίνησης που οδηγεί στην έκφραση εκτεταμένης κοινωνικής οργής.

Υπάρχουν σίγουρα πολλά σημεία διαφωνίας ανάμεσα στις διαφορετικές συνιστώσες του κινήματος αυτού, αλλά δεν είχε σήμερα διαδηλωτές που απλά ήθελαν να τραβήξουν την προσοχή μέσω λανθασμένης πίστης σε λεγόμενες θεωρίες συνωμοσίας. 

Πρόκειται για μια ανόητη και δυσάρεστη κριτική που κάνει η γαλλική κυβέρνηση στο κίνημα, και στην Ελλάδα, από ότι κατάλαβα, την κριτική αυτή, που είναι συκοφαντική δυσφήμιση στην ουσία, την κάνει η "αριστερά", αυτή η δήθεν, περιφρονητική και κομφορμιστική αριστερά που έχει γίνει με τα χρόνια ο καθρέφτης της δεξιάς αντίδρασης και περικλείει στον όρο 'ψεκασμένους' τους πολίτες που ευτυχώς αντιστέκονται ανά τον πλανήτη...Ας είναι. 

Δεν έχoυμε καμία σχέση.

Δεν αποτελεί μυστήριο για κανέναν πια στη Γαλλία ότι παρασυρόμαστε σε κύκλους πολιτικής βίας που μόνο μια μαζική λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να σταματήσει. 

Το σημερινό και το μελλοντικό κίνημα δεν θα είναι προνόμιο μιας "αριστεράς" που πρόδωσε το όνομα και τις αρχές της... 

Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το συκοφαντεί. Ίσως να μπορεί απλά να το αποκαλέσει αύριο με το όνομά που προσπαθεί να πάρει αυτή τη νύχτα, δηλαδή, όσο ουτοπικό κι αν είναι αυτό, Επανάσταση...

 

https://litlepost.blogspot.com/2022/02/14-2022.html