Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Τουρκία - Ερντογάν - Κούρδοι




Στην Τουρκία το Isis σκότωσε πάνω από 300 άτομα. Κανέναν Ισραηλινό όμως . Στη Συρία έχει σκοτώσει πάνω από 100.000, ενώ στο Ιράκ είναι αναρίθμητοι.  Είναι προϊόν Ισραήλ, ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας. Τώρα είναι και της Τουρκίας.
Είναι εναντίον του Ερντογάν που πάει κόντρα στο ΝΑΤΟ και τα βρίσκει με τον Πούτιν; Δεν είναι εναντίον του Ερντογάν το ISIS. Συνεργάζεται μαζί του. Ο Ερντογάν δεν είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ. Απλώς απαιτεί να συνεργάζεται μαζί του, μιας και η Τουρκία ανηκει στις 20 παγκόσμιες μεγάλες οικονομικές δυνάμεις. Το ίδιο απαιτεί και από τον Πούτιν. Μόνο που έχει απλώσει πολύ τα πόδια του, έχει σηκώσει ψιλά τον αμανέ, οι μεγάλες δυνάμεις απλώς τον χρησιμοποιούν, και με αυτά που κάνει, και με τον έναν και με τον άλλο, τα έχουν πάρει στο κρανίο, και όσο και αν δεν θέλουνε να μπλεχτούνε πολεμικά με μια μεγάλη δύναμη όπως η Τουρκία, ο Ερντογάν τραβάει το σκοινί, και θα το πληρώσει. Ήδη η οικονομία της Τουρκίας πάει από το κακό στο χειρότερο, τα διεθνή πρακτορεία αξιολόγησης νομίσματος υποβιβάζουν την τουρκική οικονομία και τη λίρα, και ο Ερντογάν συνεχίζει να τους μπαίνει στη μύτη.
Το πραξικόπημα το οργάνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν. Κατά τη κοινή λογική. Ή όπως λένε τα διεθνή πρακτορεία, το γνωριζε μήνες πριν και μπορούσε εάν ήθελε να το αποτρέψει. Λέει πως το κάνανε μια δράκα 10-20 αξιωματικών, και έχει διαλύσει όλο το δικαστικό, εκπαιδευτικό, στρατιωτικό σύστημα της Τουρκίας. Έχει φυλακίσει όλο τον κόσμο, μιλάμε για 300.000 κόσμο, (αν το πραξικόπημα είχε τόσο κόσμο, τότε δεν ήταν πραξικόπημα αλλά λαϊκή εξέγερση), και όσους δεν τους έβαλε φυλακή, τους έχει απολύσει από το δημόσιο, ζητιανεύουν για να ζήσουν, και αφού τους έχει πάρει διαβατήρια, έρχονται πλέον σαν πρόσφυγες στην Ελλάδα.  Δεν είναι κεμαλοφασίστες, είναι οπαδοί του ισλαμοφασίστα Γκιουλέν. Ο οποίος ισλαμοφασίστας Γκιουλέν είναι σε κόντρα με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν, γιατί θέλει ισλαμοφασισμό πιστό σκυλάκι των αμερικάνων, ενώ ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν ονειρεύεται την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τον εαυτό του στη θέση του Σουλτάνου. Οι κυνηγημένοι της Τουρκίας που έρχονται σήμερα στην Ελλάδα είναι ισλαμοφασιστες Γκιουλενιστές. Εάν ήταν Κεμαλοφασίστες θα είχε ξεσηκωθεί στην Τουρκία το Ρεπουμπλικανικό κόμμα που είναι κεμαλοφασιστικό, αλλά παριστάνει το «σοσιαλδημοκρατικό», και τους άλλους τους βολεύει να το βλέπουν έτσι.
Το ότι ο Ερντογάν είναι «φιλέλληνας», μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Θέλει να καταλάβει τα Δωδεκάνησα, θέλει να καταλάβει όλη τη Θράκη, νέο πόλεμο στην Κύπρο, γενικώς έχει πει ότι αν θέλει, τα στρατεύματα του θα παρελαύνουν σε 24 ώρες στην Αθήνα. Αλλά όπως προείπα, η οικονομία της Τουρκίας βυθίζεται στην κρίση, γιατί οι «ξένοι επενδυτές», (οι μεγάλες δυνάμεις δηλαδή), δεν τον βοηθάνε γιατί τους έχει παραμπεί στη μύτη. Και φυσικά όποιο κράτος έχει οικονομική κρίση, έτσι και ο Ερντογάν ταίζει τους υπηκόους του για Τουρκία μεγάλη ιμπεριαλιστική δύναμη, και επανασύσταση Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Βέβαια μια Τουρκία σε κρίση οικονομική, και σε κρίση ταυτότητας, είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι σαν άγριο ζώο που έχει παγιδευτεί.
Οι Κούρδοι, αγωνίζονται δυό αιώνες τώρα, για να φτιάξουν το δικό τους ανεξάρτητο κράτος. Στην Τουρκία είχαν συνδεδεθεί  με την αριστερά, αλλά όταν ο Ερντογάν αρχικά τους έταξε αυτονομία όπως η αριστερά, μπήκαν σε συζητήσεις μαζί του. Το έκανε για να αποκαλυφθούν ποιοι βρίσκονται πίσω από τους αγώνες, και μετά τους πήρε στη κυνήγι. Στο Ιράκ έχουν γίνει σκυλάκια των αμερικάνων, πιστεύοντας ότι έτσι έρχονται πιο κοντά στο στόχο τους. Δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την ιστορία, όλες οι εξεγέρσεις τους αποτύχανε γιατί λειτουργήσανε σαν όργανα ξένων δυνάμεων. Το ίδιο ισχύει και για την Συρία. Οι αμερικάνοι εκεί στη Συρία θα τους πουλήσουνε, γιατί έτσι απαιτεί η Τουρκία.
Από πού και ως που διάφορα αρρωστημένα μυαλά, μπορούν να συνδέσουν τον αγώνα των Κούρδων για αυτονομία για να μιλάνε τη γλώσσα τους έστω μέσα στη Τουρκία, με τις διεκδικίσεις της Οθωμανικης αυτοκρατορίας του σουλτάνου Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα, μόνο αυτά τα αρρωστημένα μυαλά το ξέρουν!

https://litlepost.blogspot.com/2019/09/28-2019.html