Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ συμφωνούν! Απεργίες τέλος!



Κάνετε τους αριστερούς, αλλά ξελαρυγγιαστήκατε τόσα χρόνια να φωνάζετε κατά του πρώτου αριστερού πρωθυπουργού της χώρας για να φέρετε τον Κούλη.
Φωνές για τις σχέσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ, φωνές για την επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή, φωνές για τον νόμο Αχτσιόγλου που περιόρισε την ασυδοσία των απεργιών, φωνές για τον νόμο Κοντονή που ποινικοποίησε τις διαμαρτυρίες για τους πλειστηριασμούς, φωνές για την προσπάθεια της Γεροβασίλη να βάλει σε τάξη τους Λευκιμμιώτες, φωνές κάθε που κάποιος πέθαινε έξω από κλειστό Κέντρο Υγείας.
Με κάθε ευκαιρία, φωνές!
Άσε που κάθε που πέφτανε χημικά ήσασταν εκεί για να μπορείτε να υπονομεύσετε την αριστερή κυβέρνηση, φωνάζοντας μετά για κρατική καταστολή!
Αριστεροί με φωνές, διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τις δυνάμεις του νόμου και της τάξης! Πού ξανακούστηκε τέτοιο πράμα;



ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ - ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΈΛΟΣ!
Ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας, ώστε να αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και όχι τα συνδικάτα. Γιατί πώς αλλιώς θα ελέγχει ο εργοδότης την ψήφο και τελικά την απόφαση;
Η νέα ρύθμιση έρχεται ως συνέχεια του περσινού νόμου Αχτσιόγλου που επέβαλε την παρουσία του 50%+1 των μελών του Συνδικάτου για να αποφασιστεί απεργία. Κάτι που επίσης είναι εντελώς ανέφικτο στο 95% των σωματείων και που επίσης ελέγχεται από την εργοδοσία.
Σε μια χώρα όπου κυβερνούν κόμματα με το 35 και το 40% επί του 60% των δικαιούμενων να ψηφίσουν, λόγω εκλογικού νόμου και αποχής 40%, όλα αυτά συνιστούν το λιγότερο ειρωνεία.
Αυτή είναι η νέα κανονικότητα που οικοδόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνει η Ν.Δ.
Σχολιο.- Δεν συμφωνώ ότι η καταπιεση των εργαζομενων θα οδηγησει στην εξεγερση τους. Σχεδόν πάντα -με ελάχιστες σπάνιες εξαιρέσεις- ο περιορισμός των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων δυσχεραίνει τη διεξαγωγή αγώνων. Γι' αυτό γίνεται, εξάλλου. Και η εξαθλίωση δεν οδηγεί αυτόματα σε αγώνες. Συνήθως έχει ως συνέπεια την απογοήτευση και την επιδίωξη ατομικής διεξόδου στο πλαίσιο των συνθηκών που επιβάλλονται.