Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΦΙΛΙΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ κ.α παραμύθια…



Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, για το αδίκημα της έκθεσης και άλλες παραβάσεις
Συνελήφθησαν, χθες (13-07-2017) το μεσημέρι στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 50χρονος άνδρας και μία 48χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης και παραβάσεις νόμων που αφορούν στους οίκους ευγηρίας και στις αποκλειστικές νοσοκόμες.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες λειτουργούσαν παράνομα οίκο ευγηρίας σε υπόγειο διαμέρισμα, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση φροντίδας τριών ηλικιωμένων ενώ όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τους είχαν αφήσει αβοήθητους.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι η 48χρονη αλλοδαπή παρείχε υπηρεσίες περίθαλψης στους ηλικιωμένους, χωρίς να πληροί τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα στερούνταν πτυχίου Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας, ενώ ταυτόχρονα δεν ήταν καταχωρημένη στο Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων.
Οι τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σχολιο.-  Μη πιστευετε τιποτε! Φαινεται απο την ιδια την ειδηση οτι ειναι μπαρουφα. Οι 3 γεροι απο τα χωρια των Φιλιατων, ηταν μαλλον χωρις οικογενεια. Εδιναν τα λεφτα της συνταξης τους (τα οποια πρεπει να ηταν λιγα) στον αλβανο και την αλβανιδα, για να τους φρoντιζουν. Τη δουλεια τη μυριστηκαν φαινεται κατι σκατορουφιανοι απο τους Φιλιατες (οπως σκατορουφιανοι υπαρχουν σε κάθε  χωριο, γιαυτο πηγε ολος ο κοσμος στις πολεις για να γλιτωσει απο αυτους), πιθανοτατα νοσοκομοι και γιατροι που χανανε λεφτα, και τους κατηγγειλαν. Λες και αμα ητανε νοσοκομοι με χαρτια, οι γεροι θα περναγανε καλυτερα....




ΦΙΛΙΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ κ.α παραμύθια…

Είναι μεγάλη η ανάγκη σε όλο το Δήμο Φιλιατών, για ανθρώπους που θα φροντίζουν ηλικιωμένους κλπ. Ο Δήμος Φιλιατών, ειδικά η πόλη και τα ορεινά χωριά πρέπει να έχουν παγκόσμιο ρεκόρ γερόντων.
Είναι επίσης γνωστό ότι πολλές γυναίκες και στο Φιλιάτι και στα χωριά εξυπηρετούν τέτοιες καταστάσεις- χωρίς πτυχία και χαρτιά- με την επιστασία βέβαια της οικογένειας του ηλικιωμένου.
Το δήθεν ¨σκάνδαλο¨ με την ανακάλυψη ιδιωτικού οίκου ευγηρίας δυο Αλβανών κλπ προέκυψε από αλληλοκάρφωμα μεταξύ ανθρώπων που ασχολούνται με το αντικείμενο.          Σωστά όσα λέγονται , να υπάρχουν γνώσεις, χαρτιά κλπ κλπ αλλά η αναγκαιότητα εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων δεν αφήνει πολλά περιθώρια- σε μια περιοχή που σπανίζει το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες και εξειδικευμένο προσωπικό!