Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων



ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων

Χρυσαυγίτες αμαύρωσαν τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρία των Ποντιακών σωματείων στην πλατεία Συντάγματος, την οποία προσπάθησαν να καπελώσουν, ενώ μία ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο. Οι δράστες έριξαν μπουκάλια με νερό και ξύλα εναντίον του βουλευτή, την ώρα που βρίσκοταν κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τον κτύπησαν με τα χέρια τους και τον εξύβρισαν. Μάλιστα, για να γλιτώσει, διέφυγε προς τα σκαλιά της Βουλής. Καθώς δε άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να φυγαδεύσουν τον βουλευτή της ΝΔ προς την πλευρά του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, ομάδα ατόμων κινήθηκαν εναντίον τους, πετώντας πέτρες, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος, δράστες της επίθεσης ήταν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να «καπηλευθούν» το συλλαλητήριο των Ποντίων. «Επειδή ξέρω και πρόσωπα, επειδή είδα πρόσωπα, ξέρω υπό την καθοδήγηση ποίων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν, αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευθούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει, οι οποίοι είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας» δήλωσε λίγο αργότερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος. Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να υπάρξει «συνολική καταδίκη» και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι πυροδότησε αυτά που συνέβησαν, ζητώντας την παραίτησή του. «Να αναλογιστεί τι έχει πυροδοτήσει και να πράξει αναλόγως» είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση «Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή κ. Μ. Βαρβιτσιώτη. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού».

Η μεγάλη συγκέντρωση Τη συγκέντρωση οργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, η οποία ζητεί την αποπομπή του υπουργού Παιδείας από την κυβέρνηση. Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως η παραμονή του «αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας», στο υπουργείο Παιδείας «προσβάλλει την ιστορική αλήθεια». Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες ελληνικές και του Πόντου και φωνάζουν «να μείνει στα σχολεία του Πόντου η ιστορία να μάθει ο κόσμος όλος για τη γενοκτονία». Παράλληλα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αφαίρεση από τη διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού, όπως σημειώνουν, με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, αλλά και στην «κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας».








Η αστυνομία φέρει απόλυτη ευθύνη για ότι έγινε! Όλος ο κόσμος το είδε!Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, θα τους είχε τουλουμιάσει στο ξύλο τους αλήτες, θα τους είχε κάνει τη μούρη μπλε μαρέν, και θα τους είχε κλείσει φυλακή! Και σε αυτή τη περίπτωση καθόταν και συζήταγε φιλικά με τους αλήτες ναζιστές! Και προσπαθούσαν να τους κρατήσουν, λες και ήταν τίποτα φίλοι! Ούτε γκλομπ, ούτε φυσούνες δακρυγόνων, ούτε άμεσες συλλήψεις, ούτε τίποτα! Για να μη θυμηθούμε την κατάσταση με τον 90χρονο Γλέζο και Θεοδωράκη, που τους πέταξαν φυσούνες δακρυγόνων μες στη μούρη! Εάν ο Τόσκας καλύπτει την αστυνομία για τις ενεργειές της, να παραιτηθεί! Ειδάλλως να παραπεμθούν οι υπεύθυνοι αστυνομικοί!