Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Θεατρική παράσταση σήμερα, "Οι Ηλίθιοι" του Neil Simon, στο "Δασάκι" Ηγουμενίτσας

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας
Δελτίο Τύπου
18-08-2015
Η Θεατρική Ομάδα τουΠολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σελεύκειας σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση "ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ" του NeilSimon η οποία θα παιχτεί στο “Δασάκι”Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ.. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα !

Λίγα λόγια για το έργο μας
Ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Νιλ Σάιμον, μέσα από αυτό το αστείο και ανατρεπτικό του έργο, που ανέβηκε πρώτη φορά στο Μπρόντγουέι το 1981 κατορθώνει να θίξει θέματα διαχρονικά που αγγίζουν και το σύγχρονο θεατή. Το έργο καταδεικνύει πως η επιβολή, η περιφρόνηση, η κοροϊδία δεν κάνουν τους ανθρώπους πιο σημαντικούς. Η υποταγή, ο φόβος, η μοιρολατρεία μπορούν να κρατούν δέσμιους τους ανθρώπους στα σκοτάδια της άγνοιας. Αντίθετα, η γνώση, η αμφισβήτηση όσων παρουσιάζονται από τους πονηρούς ως μοιραία και αναπόφευκτα, η δύναμη της θέλησης και η αγάπη είναι αυτά που χαρίζουν την αληθινή ζωή.

Η Ιστορία μας
Πριν από δύο ολόκληρους αιώνες σ΄ ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ, ο κόμης Γιουσέκεβιτς καταράστηκε όλους τους κατοίκους να γενιούνται και να πεθαίνουν ηλίθιοι….
Άραγε προσπάσε ποτέ κανένας να σπάσει την κατάρα του Κουλιέντσικοφ μέσα στους αιώνες;
Τι κατάφεραν οι δάσκαλοι που έφταναν στο χωριό τόσα χρόνια;
Τι διαφορετικό συμβαίνει με το νέο δάσκαλο, Λέοντα Τολτσίνσκι; Πως θα επιδράσει στην υπόθεση της κατάρας ο έρωτας του για τη Σοφία Ζουμπρίτσκι; θα μπορέσει να τη μορφώσει μέσα σε μία μόνο μέρα; θα νικήσει τον αντίπαλο του κόμη Γιουσέκεβιτς που είναι απόγονος εκείνου που καταράστηκε το χωριό;
Οι απαντήσεις επι σκηνής.


Η συνταγή είναι το να πιστέψουμε σε αυτό που είμαστε και όχι σε αυτό που θέλουν να μας επιβάλουν ότι είμαστε.