Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Διονύσης Τεμπονέρας : "Ο δολοφόνος του δικού μου πατέρα είναι έξω και εργάζεται στην Εθνική ως προϊστάμενος"



Ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα προς στους «ευερέθιστους γόνους της δεξιάς»

Διονύσης Τεμπονέρας: «Ο δολοφόνος του δικού μου πατέρα είναι έξω και εργάζεται στην Εθνική ως προϊστάμενος»

Σχόλιο Γαλαρίας:
Έχουμε πολλούς “ευερέθιστους” το τελευταίο διάστημα που με διάφορες φωτοβολίδες θέτουν ηθικά και άλλα ζητήματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε μεμονωμένα άτομα τα οποία στηρίζουν μια αλλαγή κατεύθυνσης στα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα.
Κατά βάση, γνωρίζουν ότι ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα που έχει ο κόσμος που έχει γυρίσει την πλάτη του στα κόμματα της διαπλοκής, και ταυτόχρονα έχει θέσει τις προοδευτικές αριστερές αρχές ως πεδίο αναζήτησης λύσεων, είναι ότι πράγματι υπερέχει πρώτα από όλα ηθικά. Και η κοινωνία σε καιρούς κρίσης και ανασύνθεσης, μετά από την “πτώση”, είναι αρκετά πιο διαπερατή από καθαρούς ανθρώπους. Εννοώντας ότι το λόγος τέτοιων ανθρώπων μπορεί και διαπερνάει μικροδιαφορές: συντεχνιακές, οικονομικές, κοινωνικές, μικρές πάντα, και να δημιουργεί πλειοψηφικό ρεύμα. Η ηθική είναι λογικό να τίθεται σε πρώτο πλάνο γιατί η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι το σάπιο και βρώμικο πρέπει να απομακρυνθεί το γρηγορότερο και να αντικατασταθεί από κάτι τουλάχιστον υγιές.
Επειδή όμως είναι αδύνατο να υπάρξει οποιαδήποτε σύγκριση σε ηθικό επίπεδο με πολιτικά υποκείμενα, υπαλλήλους, διεφθαρμένους και δουλικούς στα εντός και εκτός Ελλάδας μεγάλα συμφέροντα, η προπαγάνδα του εκπεσόντος κατεστημένου επιχειρεί την μείωση-υποβάθμιση του ηθικού αναστήματος του αντιπάλου. Με κάθε τρόπο, οσοδήποτε γελοία, ψευδής ή απρεπής κι αν είναι η προπαγάνδα αυτή. Και μόνο ότι καταφέρνουν μέσω των μίντια και έμμισθων ιντερνετικών τρολς να βάζουν σε χρόνο dt τον οποιοδήποτε στοχεύσουν σε θέση απολογούμενου, τους κάνει να κερδίζουν -προσωρινά- σε εντυπώσεις και σε χρόνο. Διότι θεωρούν, και το πετυχαίνουν σε ένα βαθμό, ότι ανακόπτουν τη δυναμική που μπορεί να είχε η πολιτική ηγεσία για σύγκρουση με τα συμφέροντα. Καλώς ή κακώς η Αριστερά, όλων των φασμάτων πλην μερικών γνωστών κόκκινων σφραγιδοκτητών, δεν είναι μαθημένη στην χοντροπετσιά!
Μία από τις φάμπρικες που έχουν αναπτυχθεί τελευταίως είναι αυτή ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ κουβεντιάζει με τρομοκράτες” και φυσικά επεκτείνεται στο καθεστώς φυλακών, τα κελιά τύπου Γ’, την υποτιθέμενη εύνοια υπέρ του τυφλού Ξηρού κλπ. Πρώτο-πρώτο έσπευσε στο χορό το μητσοτακέικο και “μάλωσε” τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα ότι μίλησε στη φυλακή με τον Κουφοντίνα: “τον δολοφόνο του πατέρα μου“, όπως είπε ο γιός του δολοφονημένου από τη 17Ν Μπακογιάννη, ο Κώστας, δηλαδή ο γιός της Ντόρας. Από κοντά κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κάποιος του έχει ψιθυρίσει στο αυτί ότι θα παίξει κάποιο ρόλο για την προεδρεία της ΝΔ, αν βέβαια στενέψουν τα πράγματα για τη Ντόρα.
Ένα σκέλος της απάντησης που τους αρμόζει για είναι “να δούμε εσείς με ποιους τρομοκράτες συζητάτε, ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε σε όλο το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης, τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα σήμερα…!”. Και αυτό το ερώτημα δεν είναι καθόλου μικροπολιτικό είναι πολύ πιο περιεκτικό, διότι ο ισχυρισμός της δεξιάς είναι της λογικής να μειώσω τον αντίπαλο, ενώ το παραπάνω ερώτημα επαναφέρει την συζήτηση σε συγκριτικό επίπεδο. Στο κάτω-κάτω, δεν έχει καμία πολιτική ή επιχειρησιακή σχέση η Αριστερά με τους καταδικασμένους και φυλακισμένους τρομοκράτες, ενώ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και παραπόταμοι έχουν συνυφάνει δεκαετίες τώρα το πλέγμα της διαπλοκής με τους ολιγάρχες οι, οποία παρά τα θαλασσοδάνεια και τα μεγάλα εγκλήματα εναντίων του λαού κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι, ενώ μισθώνουν αδρά τις υπηρεσίες διαφόρων δημοσιογραφικών γραφίδων για να μας κουνάνε το δάκτυλο.
Το δεύτερο σκέλος μίας καλής απάντησης που αρμόζει να λάβουν οι ερασιτέχνες γκεμπελίσκοι είναι και πάλι συγκριτικό. Για την ακρίβεια η αντερώτηση είναι: “ποιος μιλάει, καλύπτει, και φροντίζει ως “τραυματίες κατά τον πόλεμο με το αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο” ανθρώπους που έχουν διαπράξει πολιτικά εγκλήματα με θύματα ανθρώπινες ζωές;”. Για την ακρίβεια, στη Βουλή η ΣΥΡΙΖΑία βουλευτίνα Λέβα, που κατηγορείται από τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης ότι συνομιλεί με τρομοκράτες, δήλωσε κάτι που δεν έδειξαν από τη ΝΔ να θέλουν να το σχολιάσουν…«Κι άλλοι είχαν πατεράδες. Κι ο Τεμπονέρας είχε πατέρα».
Σε αυτό δε θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος κάτι περισσότερο από τον Διονύση Τεμπονέρα, τον γιό του δολοφονημένου αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Με ανάρτηση του στο Facebook απαντά «στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς». Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο δολοφόνο του πατέρα του, Γιάννη Καλαμπόκα, στέλεχος τότε της Ν.Δ. ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια αλλά η ποινή του τελικά μειώθηκε στα 17 χρόνια και αποφυλακίστηκε… στα 7 χρόνια. Οι μηχανισμοί της ΝΔ τον έχουν τοποθετήσει σήμερα στην Εθνική Τράπεζα (ο Διονύσης λέει ότι είναι μάλιστα προϊστάμενος οπότε έχει ανέβει στην ιεραρχία).
Ολόκληρη η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα:
«Ας μιλήσουμε για τη Δεξιά λοιπόν. Αυτή που όχι μόνο μιλά με τους δολοφόνους αλλά για αυτή που τους ενίσχυσε και υλικά και ηθικά και πολιτικά. Να θυμίσουμε στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς ότι ο δολοφόνος του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκας, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας).
Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.
Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!»