Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Κάτω τα χέρια από τους κτηνοτρόφους


Δ.Ρ.Α.ΣΥ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Κάτω τα χέρια από τους κτηνοτρόφους
Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και οι εργαζόμενοι της ΔΩΔΩΝΗΣ σε καθημερινή πλέον βάση βιώνουν τι σημαίνει και τι συνεπάγεται η ιδιωτικοποίηση της.
Ας τα περιγράψουμε για μια ακόμη φορά: Κτηνοτρόφοι απλήρωτοι για μήνες, με αποτέλεσμα την οριστική φτωχοποίηση τους και την ολοκληρωτική καταστροφή της ηπειρώτικης κτηνοτροφίας. Απολύσεις εργαζόμενων αορίστου χρόνου και μείωση των συμβασιούχων εργαζόμενων κατά το μισό. Μειώσεις στους μισθούς που ξεκινάνε από το 15% και φτάνουν στο 35%, με εργασιακές συνθήκες όπου επικρατεί η εργοδοτική τρομοκρατία, ο έλεγχος και η πειθάρχηση προς τις εντολές της εργοδοσίας, με ένα νέο αυταρχικό, αντεργατικό εσωτερικό κανονισμό στα μέτρα των αναγκών και της αυθαιρεσίας των νέων αφεντικών της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Ταυτόχρονα συνεχίζεται η απόπειρα τρομοκράτησης - δια των δικαστηρίων - των κτηνοτρόφων και των συνεταιριστών που αγωνιστήκαν για να μην περάσει στα χέρια των ιδιωτών η ΔΩΔΩΝΗ. Η νέα δίκη που έχει οριστεί για τις 17 του Γενάρη είναι ακόμη ένα επεισόδιο σε αυτό το σήριαλ των δικαστικών διώξεων.
Οι Ρώσοι «επενδυτές» (;;;) της ΔΩΔΩΝΗΣ διαλύουν την παραγωγική βάση της Ηπείρου με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του Περιφερειάρχη και μεγάλης μερίδας του τοπικού τύπου. Από την άλλη, οι δυνάμεις της «επίσημης» αριστεράς στην καλύτερη περίπτωση περιορίζονται σε ανώδυνες κοινοβουλευτικές διαμαρτυρίες, ενώ στη χειρότερη αρνούνται να στηρίξουν τους διωκόμενους όπως φάνηκε από τη στάση των δυνάμεων των ΠΑΣΚΕ-ΠΑΜΕ στο ΕΚΙ...
Καμμία διώξη ωστόσο δεν πρόκειται να σταματήσει των αγώνα των παραγωγών για ψωμί, ζωή και αξιοπρέπεια. Κάτω τα χέρια από τους διωκόμενους κτηνοτρόφους και συνεταιριστές. Η ΔΩΔΩΝΗ να περάσει στα χέρια των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, με κρατική στήριξη και σχέδιο και εργατικό έλεγχο.
Όλοι-ες στην δικαστήριο των Ιωαννίνων
στις 17 Ιανουαρίου και ώρα 9 το πρωί
ANΤΑΡΣΥΑ
-
-
-
Αθώοι οι κτηνοτρόφοι στα Γιάννενα.
Αθωώθηκαν οι δύο κτηνοτρόφοι για την συγκέντρωση στο εργαστάσιο της «Δωδώνης» κατά την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας