Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009

Νέοι βανδαλισμοί στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων

Νέοι βανδαλισμοί στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων
Τις νυκτερινές ώρες χθες, στην πόλη των Ιωαννίνων, άγνωστοι δράστες, αφού εισήλθαν στο Εβραϊκό Νεκροταφείο, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε έξι (6) μνήματα, καθώς και στα κολωνάκια του εκεί κεντρικού μνημείου προς τιμή των εξοντωθέντων από τους Γερμανούς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Ιωαννιτών Εβραίων.Να σημεοωθεί πως το Εβραικό Νεκροταφείο των Ιωαννίνων,έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν στόχος βανδάλων. Μόνο μέσα στο 2009 είναι η τρίτη επίθεση,με την τοπική ΕΛΑΣ να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει.
Ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας και Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ζήτησε από πολίτες και φορείς της περιοχής, να καταδικάσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους νέους βανδαλισμούς.
Σε ανακοίνωση,της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων,με αφορμή την σημερινή επίθεση στο Εβραικό Μεκροταφείο τονίζει τα εξής:"Καταγγέλλουμε στο Γιαννιώτικο λαό την νέα, ξεδιάντροπη, πιο βάρβαρη από ποτέ, επίθεση των οργανωμένων νεοναζιστικών συμμοριών στο Εβραϊκό νεκροταφείο. Βεβηλώνοντας με αίμα σφαγμένων ζώων, το μνημείο του ολοκαυτώματος. Μνημείο προς τιμή των νεκρών Γιαννιωτών Εβραίων στα χιτλερικά κρεματόρια. Καταστρέφοντας με απίστευτη μανία τους τάφους των Εβραίων Γιαννιωτών. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την ελληνική αστυνομία που καλύπτει τις οργανωμένες νεοναζιστικές συμμορίες. Είναι γνωστό πως δεν είναι η πρώτη φορά που βεβηλώθηκε το Γιαννιώτικο Εβραϊκό νεκροταφείο, δίχως σήμερα να έχει συλληφθεί κανένας από τους δράστες. Με αποτέλεσμα κάθε φορά οι επιθέσεις στο Εβραϊκό νεκροταφείο να γίνονται ακόμη πιο προκλητικές, βάρβαρές , κτηνώδης. Απεναντίας μέλη της «Χρυσής Αυγής»- και στην πόλη - βρέθηκαν πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ κατά την διάρκεια κατασταλτικών επιχειρήσεων, ενάντια στην αγωνιζόμενη νεολαία. Όπως π.χ ο μασκοφόρος νέος φύλακας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ενώ δέχτηκαν την κάλυψη και την επιχειρησιακή συνδρομή των δυνάμεων καταστολής κατά την διάρκεια αντιφασιστικών πορειών.Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση της ΝΔ , όπως και πριν του ΠΑΣΟΚ καλύπτει τα ακροδεξιά «κτήνη» γιατί την εξυπηρετούν, τρομοκρατώντας μετανάστες, εργαζόμενους και αγωνιστές. Δημιουργώντας ένα αίσθημα φόβου που βολεύει την εξουσία του κεφαλαίου και του κράτους.Είναι στο χέρι του μαζικού λαϊκού, εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να δώσει την απάντηση που πρέπει , στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα άλλα κόμματα του κεφαλαίου. Να δώσει μια μάχιμη απάντηση στις ακροδεξιές και νεοναζιστικές συμμορίες.Ενώ είναι στο χέρι της αντικαπιταλιστικής αριστεράς να οικοδομήσει μια διεθνιστική, εργατική, επαναστατική προοπτική που θα βλέπει πέρα από το σύστημα του κεφαλαίου που «θρέφει» τους ακροδεξιούς και τους νεοναζιστές. «Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού το πάτο , ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο»!!!",καταγγέλλει η ΑΝΤΑΣΥΑ Ιωαννίνων.