Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ισραήλ: Οργή λαού κατα Νετανιάχου – Οι πολίτες του Ισραήλ καλούνται να πάρουν μέρος μαζικά σε «γενική απεργία»!


Ισραήλ: Οργή λαού κατα Νετανιάχου – Οι πολίτες του Ισραήλ καλούνται να πάρουν μέρος μαζικά σε «γενική απεργία»!

2/9/2024

Οι πολίτες του Ισραήλ καλούνται να πάρουν μέρος μαζικά σε «γενική απεργία» για να αναγκάσουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την επομένη της ανάκτησης από τον ισραηλινό στρατό των πτωμάτων έξι ομήρων σε υπόγεια σήραγγα.

Από τις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), «όλη η ισραηλινή οικονομία θα βρίσκεται σε γενική απεργία», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ισχυρής κεντρικής συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων Αρνόν Μπαρ Νταβίντ, καθώς «πρέπει να καταφέρουμε να τερματιστεί αυτή η εγκατάλειψη των ομήρων» και να σταματήσει ο πόλεμος.

«Στις 08:00 το αεροδρόμιο θα κλείσει, οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις θα σταματήσουν», τόνισε η συνομοσπονδία HISTADRUT.

Χθες εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί — σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω απο μισό εκατομμύριο—διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις, για να απαιτήσουν, για ακόμη μια φορά, να κλειστεί συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων. Στο Τελ Αβίβ, διαδηλωτές απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο. Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με αστυνομικούς να κάνουν χρήση εκτοξευτήρων πεπιεσμένου νερού και χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών. Έκαναν επίσης λόγο για 29 συλλήψεις.

https://twitter.com/i/status/1830283520687874429

Οι κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος Νετανιάχου είναι πολλές απο την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία και έχουν μεγαλώσει απο τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, που κλείνει ένδεκα μήνες.

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ —ο οποίος συγκρούεται συχνά με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου— κάλεσε επίσης χθες να συναφθεί συμφωνία, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ, κάλεσε τους πολίτες να κατέβουν μαζικά στη διαδήλωση.

Σε προσπάθεια της ύστατης στιγμής για να αποτρέψει την 24ωρη απεργία, ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, μέλος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης, ζήτησε από τη δικαιοσύνη να κηρύξει παράνομη την κινητοποίηση (τακτικές που συναντούμε μόνο στην Ελλάδα).

Τα πτώματα έξι ομήρων, συμπεριλαμβανομένων δυο γυναικών, βρέθηκαν προχθές Σάββατο, σε «σήραγγα στη ζώνη της Ράφας», στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, διευκρίνισαν οι ένοπλες δυνάμεις, αποσβολώνοντας και εξοργίζοντας πολλούς στο Ισραήλ.

«Σ’ εγκατέλειψαν, κάθε μέρα, κάθε ώρα, για 331 ημέρες (…) σε θυσίασαν για να ‘καταστραφεί η Χαμάς’», είπε η Νιρά Σερούσι αποχαιρετώντας το παιδί της στην κηδεία του γιου της Αλμόγκ.

Αναφερόταν στις δηλώσεις που κάνει στην πράξη καθημερινά ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, ο οποίος ορκίζεται ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο ως τον αφανισμό δήθεν της Χαμάς, αφανίζοντας ουσιαστικά τους Παλαιστίνιους απο την λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στα πτώματα των έξι ομήρων έδειξε πως σκοτώθηκαν από σφαίρες σχεδόν «εξ επαφής» μεταξύ «της Πέμπτης και της Παρασκευής το πρωί».Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως τους σκότωσαν οι  ίδιοι οι ισραηλινοναζί. Για τους αληταράδες σιωναζί που συνεργάζονται με ου αμερικάνους σιωναζί, ο ισραηλινός λαός δεν παίζει κανένα ρόλο,  δεν έχει σημασία πόσοι θα σκοτωθούν. Το απέδειξαν οι σιωναζί του ισραήλ με τα εμφόλια, που τα εφάρμοσαν  από τους πρώτους στον ισραηλινο λαό, αδιαφορώντας πόσοι θα πεθάνουν.  Για μια μυστηριώδη ασθένεια όπως ο covid. Και όλοι θυμούνται τις αγωνιώδης εκκλήσεις των ισραηλινών «βοηθήστε μας, μας σκοτώνουν»!  Αλλά ποιος να τους βοηθήσει, που σε λίγο το εφάρμοσαν σ όλο τον κόσμο!!

 

https://litlepost.blogspot.com/2024/09/2-2024.html