Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Πραγματικές δημοσκοπήσεις


Δεξιά κόμματα και ευρωεκλογές: Πάνε καλά στις δημοσκοπήσεις – Πόσο καλά θα πάνε και στην κάλπη;

Τι θα γίνει με το κόμμα «Κασιδιάρη»

17.03.2024 | 22:15

Με τις ευρωεκλογές να απέχουν λιγότερο από τρεις μήνες τα πολιτικά κόμματα ετοιμάζονται για το πρώτο  crash–test μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου  του 2023.

Αυτό αφορά τόσο την κυβέρνηση όσο βέβαια και τα υπόλοιπα κόμματα ο καθένας για τους δικούς του λόγους.  Η ιδιομορφία των εκλογικών αναμετρήσεων για την ευρωβουλή είναι ότι η ψήφος ερμηνεύεται ως πιο «χαλαρή» σε σχέση με τα στενά πλαίσια των εθνικών εκλογών και έτσι χρησιμοποιείται για την επιβραβεύσει ή να τιμωρήσει την εκάστοτε κυβέρνηση ανάλογα με τις επιδόσεις της,

Στις εκλογές του Ιουνίου όμως το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι εάν θα καταφέρει να ανακόψει  την διαρροή μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων προς τα δεξιά.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτό θα γίνει πολύ δύσκολα. Θέματα όπως ο γάμος των ομοφυλοφίλων, η λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα, η εξεταστική για τα Τέμπη,  η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών  έχουν απομακρύνει το κύριο σώμα των Δεξιών ψηφοφόρων από τη ΝΔ.

Αυτό άλλωστε καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις. Από την άλλη πλευρά όμως τα δεξιά κόμματα θα δώσουν και αυτά «εξετάσεις» προκειμένου να δουν πόσο σοβαρά μπορούν να περάσουν το μήνυμά τους στο εκλογικό σώμα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν όμως και τα ελάχιστα ποσοστά το “hard-deck” αγγλιστί, από όπου κάθε ψήφος λιγότερη θα θεωρείται ως αποτυχία για το δεξιό σύμπλεγμα των κομμάτων.

Έτσι το «δάπεδο» για την Ελληνική Λύση είναι ένα  10%, για τη «ΝΙΚΗ» γύρω στο  5% και για τους ¨»Σπαρτιάτες» το 2,8%.

Υπάρχει βέβαια και η ακαθόριστη παράμετρος του κόμματος «Κασιδιάρη» και τι θα γινόταν εάν κατέβαινε στις ευρωεκλογές αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Τι καταγράφουν οι πραγματικές δημοσκοπήσεις, όχι οι πλαστές των πληρωμένων εταιρειών των δημοκόπων-γκαλοπατζίδων οι οποίες προσπαθούν να ποδηγετήσουν τον λαό.

Στις πραγματικές δημοσκοπήσεις  τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως:

ΝΔ: 28,2%

ΠΑΣΟΚ: 17,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 8,4%

Ελληνική Λύση: 10,7%

ΚΚΕ: 12,5%

Νίκη: 4,9%

Πλεύση Ελευθερίας: 2,6%

Νέα Αριστερά: 2,1%

Σπαρτιάτες: 2,7%

ΜΕΡΑ : 1,8%

 

https://litlepost.blogspot.com/2024/03/17-2024.html