Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Η σκατοψυχιά



Η σκατοψυχιά
Γίνεσαι σκατόψυχος, όταν αδυνατείς να ιεραρχήσεις.
Γίνεσαι σκατόψυχος όταν με «μελοδράματα» προσπαθείς να μοχλεύσεις το συναίσθημα των ανθρώπων για να στραφούν ενάντια στον εαυτό τους. Γιατί τι άλλο από σκατοψυχιά είναι να προβάλλεις μωρά που κλαίνε ως ανθρώπινη ασπίδα της άρρωστης ιδεοληψίας σου;
Αυτά τα έκαναν οι ναζί για να προστατεύονται από επιθέσεις των ανταρτών.
Αυτά κάνουν και οι τζιχαντιστές στη Συρία και αλλού.
Καταλάβετέ το, δεν πείθετε κανέναν πια με κλαψομουνιάσματα του είδους. Τη σκατοψυχία σας δείχνετε!
Γίνεσαι σκατόψυχος όταν συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Τους μικρασιάτες πρόσφυγες με τα μπουλούκια που στέλνει ο Ερντογάν.
Γίνεσαι σκατόψυχος όταν δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου και προσπαθείς να σταθείς από την υπερβολή, που πάντα θα την βρίσκει κάποιος σε συνθήκες έντασης, για να καλύψεις από πίσω την ιδεοληψία σου.
Όχι σκατόψυχος δεν είναι αυτός που υφίσταται εδώ και πέντε χρόνια την κοινωνική διάλυση στα νησιά, αλλά αυτός που εκ του ασφαλούς, στέκεται πίσω από την φυσιολογική αντίδραση του κάθε νησιώτη, γιατί δεν έχει τίποτε να πει για τον υβριδικό πόλεμο που η Τουρκία έχει εξαπολύσει απέναντι στην Ελλάδα.
Σκατόψυχος είναι αυτός που αμπελοφιλοσοφεί για τα γενικά και τα αόριστα, τον ιμπεριαλισμό και την άδικη την κοινωνία, αλλά αρνείται να πάρει θέση στο άμεσο και το συγκεκριμένο που οι νησιώτες -και όχι μόνον- βιώνουν εδώ και πολύν καιρό.
Σκατόψυχος είναι αυτός που εκμεταλλεύεται τον πόνο και τη δυστυχία των ανθρώπων για να μονοπωλήσει τον ανθρωπισμό και την δήθεν αλληλεγγύη.
Σκατόψυχος τέλος είναι αυτός που συνειδητά, ή ασυνείδητα λόγω ιδεοληψίας, αναλαμβάνει το ρόλο της 5ης φάλαγγας υπέρ όλων αυτών που υποτίθεται στηλιτεύει.
Διότι όλοι αυτοί οι «ανθρωπιστές» αντί να βγάλουν τον σκασμό, για την κατάσταση που συνέβαλαν να έλθει η χώρα, δεν έχουν τίποτε να πουν για την Τουρκιά. Ο Έλληνας, γι’ αυτούς είναι φασίστας, ο Τούρκος, που σπέρνει την κόλαση στη Μέση Ανατολή, κατέχει παράνομα τη Βόρεια Κύπρο, και απειλεί ευθέως τώρα την Ελλάδα, είναι αγαθοεργός, πονόψυχος και ανθρωπιστής... σαν και τα μούτρα τους!