Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Litlepost.blogspot. To μοναδικό ιστολόγιο που γράφει αλήθειες και όχι ψέματα!!!




Κάποτε τα ΜΜΕ σου έλεγαν την είδηση κι εσύ προσπαθούσες να έχεις μια άποψη γι αυτή.
Πλέον τα ΜΜΕ σου λένε την άποψη τους, κι εσύ προσπαθείς να δεις αν ισχύει η είδηση
https://litlepost.blogspot.com/2019/07/14-2019.html
Οι μόνες αλήθειες πλέον γράφονται στο litlepost.blogspot




Χεζμπολάχ: Έχουμε μειώσει τις δυνάμεις μας στη Συρία
 Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019, 01:50
Η σιιτική παράταξη του Λιβάνου Χεζμπολάχ έχει μειώσει τις δυνάμεις της στη Συρία καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις εκεί έχουν κοπάσει, δήλωσε την Παρασκευή ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος Χασάν Νασράλα, σημειώνοντας ωστόσο ότι κάποιοι από τους μαχητές της Χεζμπολάχ θα παραμείνουν σε σημεία σε όλη τη χώρα.
Η Χεζμπολάχ πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και έχει διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο να επανακτήσει ο Συριακος Λαος και ο Σύρος πρόεδρος τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της συριακής επικράτειας.
«Δεν υπάρχουν περιοχές στη Συρία που έχουμε αποσύρει το σύνολο των δυνάμεων μας, αλλά δεν υπάρχει καμία ανάγκη ο αριθμός των δυνάμεων μας να παραμείνει ο ίδιος», τόνισε ο Νασράλα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar.
«Έχουμε μειώσει τις δυνάμεις μας με βάση τις ανάγκες της υπάρχουσας κατάστασης», σημείωσε.
Ο συριακός στρατός της Συριακης Δημοκρατιας του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συνέτριψε τις ισλαμοφασιστικές αποικιοκρατικές δυνάμεις και τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και ιρανικών στρατιωτικών οργανώσεων.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις κλιμακούμενες εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο ηγέτης της σιιτικής παράταξης υποστήριξε ότι το ισραηλινοναζιστικο καθεστως δεν θα παραμείνει «ουδέτερο» στην περίπτωση μιας σύρραξης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης.
«Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να βομβαρδίσει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως με δύναμη και ορμή», είπε. «Όταν οι Αμερικανοί καταλάβουν ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα μπορούσε να εξαφανίσει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως από τον χάρτη, θα αλλάξουν γνώμη», προειδοποίησε.
«Η συλλογική μας ευθύνη στην περιοχή είναι να εργαστούμε για την αποτροπή ενός αμερικανικού πολέμου ενάντια στο Ιράν», δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν είχαν κανένα συμφέρον να ξεσπάσει σύγκρουση.
Τέλος ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας διαμεσολαβητές, παρά τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον αξιωματούχων του σιιτικού κινήματος.
https://litlepost.blogspot.com/2019/07/13-2019.html




Ελεύθερο με εγγύηση το πλήρωμα του ιρανικού πετρελαιοφόρου που κατασχέθηκε στη βρετανικη αποικια του Γιβραλτάρ
 Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019, 14:16
Η αστυνομία της βρετανικης αποικιας του Γιβραλτάρ ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε με εγγύηση τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ιρανικού πετρελαιοφόρου Grace 1, που κατασχέθηκε με τη δικαιολογια ότι δηθεν ειχαν υποψίες ότι μεταφέρει πετρέλαιο στη Συρία -κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ.
Το δεξαμενόπλοιο κρατήθηκε την περασμένη εβδομάδα από πεζοναύτες του Ηνωμένου Βασιλείου και λιμενικούς της βρετανικης αποικιας του  Γιβραλτάρ.
«Και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος της Grace 1 που συνελήφθησαν από την Βασιλική Αστυνομία του Γιβραλτάρ έχουν απελευθερωθεί χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία», ανέφερε η αστυνομία της αποικιας σε δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στο Twitter αργά την Παρασκευή. Η αστυνομική αποικιακη ανακοίνωση προσθέτει ότι απελευθέρωσαν τον πλοίαρχο και τον ύπαρχο καθώς και δύο κατώτερους αξιωματικούς που είχαν συλληφθεί, στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη έρευνας σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση των κυρώσεων της ΕΕ στη Συρία. Η έρευνα ήταν σε εξέλιξη, πρόσθεσε η αστυνομική αποικιακη ανακοίνωση.
Το Ιράν αρνείται ότι το Grace 1 μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία. Επισημαίνεται πως στη Λονδινο είχε ανακοινωθεί ότι το δεξαμενόπλοιο είχε κατασχεθεί μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών εν μέσω της αύξησης των εντάσεων Ουάσινγκτον και Τεχεράνης.



Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί σε σφοδρές μάχες στο Ιντλίμπ της Συρίας
 Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 02:04
Πάνω από 100 αντιμαχόμενοι σκοτώθηκαν από το βράδυ της Τετάρτης ως το βράδυ χθες Πέμπτης σε εχθροπραξίες ανάμεσα σε στρατεύματα της Συριακης Δημοκρατιας και δυνάμεις στις οποίες κυριαρχούν οι τζιχαντοφασιστες στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε η γνωστη αποικιοκρατικη ΜΚΟ.
Οκτώ άμαχοι έχασαν επίσης τη ζωή τους στις συγκρούσεις στην περιοχή, κατά το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο χαφιεδων στην ελευθερη και ανεξαρτητη  Συρία που οι αποικιοκρατες με τους ισλαμοφασιστες τους την πολεμανε.
Έξι από τους άμαχους, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν σε επιδρομές του συριακού δημοκρατικου στρατού εναντίον της Τζισρ ας Σούγουρ, μιας πόλης που βρισκεται στα χερια των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, η οποία στηρίζει τις Συριακες Δημοκρατικες δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πολεμο των δυτικων αποικιοκρατων εναντιον της Συριας, στο χωριό Λατάμνε, στη γειτονική επαρχία Χάμα. Το όγδοο θύμα μεταξύ των αμάχων ήταν μια γυναίκα η οποία σκοτώθηκε από πυρά ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στην κοινότητα Καρνάζ, που ελέγχεται από την Συριακη Δημοκρατια, διευκρίνισε η σιχαμενη αποικιοκρατικη ΜΚΟ.
Χθες Πέμπτη νωρίς το βράδυ, εκτυλίσσονταν μάχες στην Ιντλίμπ, η οποία συνεχίζει να παραμένει κατά το μεγαλύτερο μέρος της στα χέρια των τζιχαντοφασιστών της συμμοριας  Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία), κατά την ίδια πηγή.
Στις μάχες μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 57 μαχητές των λαικων δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας και 44 στις τάξεις των τζιχαντοφασιστών και των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Από τα τέλη Απριλίου, η Συριακη Δημοκρατια και η Ρωσία πολλαπλασίασαν τα πλήγματα που διεξάγουν στην Ιντλίμπ και τα περίχωρά της, όπου είναι παρούσες η ΧΤΣ και άλλες συμμοριες ισλαμοφασιστών των αποικιοικρατων και τζιχαντοφασιστών.
Οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί ξεπερνούν πλέον τους 600: οι συριακοί και ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 570 αμάχους, ενώ πυρά τζιχαντοφασιστών και ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων σε άλλους τουλάχιστον 45, σύμφωνα με τη σιχαμενη αποικιοκρατικη ΜΚΟ.
Ο ΞεφτιλοΟΗΕ εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις των συριακών δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων και της Ρωσίας έχουν επίσης εκτοπίσει πάνω από 300.000 ισλαμοφασιστες του. Στην Ιντλίμπ υπολογίζεται πως βρίσκονται περίπου 3 εκατομμύρια ισλαμοφασιστες του, ανάμεσά τους πολλοί ήδη εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της Συρίας, όπου ο πόλεμος των δυτικων αποικιοκρατων με τους ισλαμοφασιστες τους μαίνεται από το 2011.

https://litlepost.blogspot.com/2019/07/12-2019.html