Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Άρης Βελουχιώτης!!! Ο Αρχηγός του Ελληνικού Λαού!!!



Μέρα που 'ναι σήμερα, πυκνώνουν οι αναφορές στον Άρη Βελουχιώτη.
Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, ο Άρης δεν ήταν "ένας αγνός πατριώτης που τον πούλησε το ΚΚΕ".
Ο Άρης ήταν κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ. Ως κομμουνιστής τέθηκε επικεφαλής του ΕΛΑΣ, τον οποίο συγκρότησε με απόφαση του ΚΚΕ. Και πολέμησε ακριβώς επειδή, όπως και το κόμμα του έτσι κι αυτός, θεωρούσε πως χωρίς εθνική ανεξαρτησία δεν υπάρχει προοπτική κοινωνικού μετασχηματισμού.
Και η ρήξη του με το ΚΚΕ έγινε ακριβώς γιατί επέμενε στον ένοπλο αγώνα για την επίτευξή της (Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας θα ονομαζόταν το νέο ΕΑΜ που σχεδίαζε), ως προϋπόθεση για το λαοκρατικό και σοσιαλιστικό μέλλον αυτού του τόπου.
Σχολιο.- ο Αρης ηταν κατι πολυ παραπανω απο αυτο που περιγραφεις. Υπερεβην την αρχικη ταυτοτητα που του αποδιδεις.
οσο για το αρχηγος των ατακτων προφανως και εχει την εννοια οτι ενεπνευσε ανθρωπους ληστοφυγοδικους-αγριμια που δε στεκοταν κεραμιδι πανω απο το κεφαλι τους. Οταν λοιπον ανθρωπους σαν τον Μπελη και τους Καραλιβανους τους εντασσει σε αυτον τον εθελοντικο στρατο και γραφουν πλουσιες σελιδες απελευθερωτικης δρασης τοτε αυτοι οι ατακτοι εχουν ενα μονο Αρχηγο. Συμφωνω οσον αφορα την σχεση του με το ΚΚΕ σαφεστατα και ηταν μελος του ηταν περηφανος και το λεγε σε πρωτη ευκαιρια. Δεν ηταν ομως μονο αυτο. Η προσωπικοτητα του επαιξε τεραστιο-αν οχι το σημαντικοτερο ρολο-στο μεγαλυτερο εθελοντικο στρατο που δημιουργηθηκε. Οποιος αναφερει μονο το οτι πουληθηκε απο το πολιτικο γραφειο και δεν αναφερει ταυτοχρονα την λατρεια του Αρη για το Κομμα ειναι ανιστορητος. Οποιος επισης δεν βλεπει οτι ηταν κομμουνιστης ως το κοκκαλο αλλα ταυτοχρονα ηταν Εθνεγερτης γνησιος απο τα σπλαχνα του λαου επισης.
Σχολιο.- Στις 15 Ιουνίου 1945 ο κυνηγημενος Άρης Βελουχιώτης με την ομάδα του είχε κυκλωθεί στη Χαράδρα του Φάγκου (Αχελώος Ποταμός) στο χωριό Μεσούντα του Νομού Άρτας, δυτικά από ομάδες της Εθνοφυλακής (δυο τάγματα αληταραδων προδοτων ταγματαλητων, υπό αριθμούς 118 και 206), που είχαν σταλεί για να τον συλλάβουν με επικεφαλής τον οπλαρχηγό Βόιδαρο, πρωην γερμανοτσολια που περασε στην υπηρεσια των Εγγλεζων (120 άτομα), και ανατολικά τον καταδίωκε τμήμα του Ελληνικού Στρατού με επικεφαλής τον αληταρα υπολοχαγό Α. Μουρελάτο, στο οποίο συμμετείχε ο αληταρας Ρίζος Μπόκοτας. Το απόγευμα της 15ης Ιουνίου, ο Άρης αυτοκτόνησε δίπλα σε άνδρες του τμήματός του.
https://litlepost.blogspot.com/2019/06/15-2019.html



Ο λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία(ντουμπλαρισμένος)
https://www.youtube.com/watch?v=YHQpLyjH6gc&fbclid=IwAR2oK3_Qgq0krR2vr5kUw848pfJPJRgsg4B79IS6oHTjh5cbZv8x1MMb0Kk




Το κόμμα έλεγε ''Ότι είναι καλό για το κόμμα είναι καλό και για το λαό''. Ο Άρης τους έλεγε ''ότι είναι καλό για το λαό είναι καλό και για το κόμμα''. Αθάνατος. Σαν σήμερα... 15 Ιουνη 1945…Ο Αρχηγος περασε στο πανθεον των ηρωων του Ελληνικου Λαου!!!
https://litlepost.blogspot.com/2019/06/15-2019.html