Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Βενεζουέλα: Η Ε.Ε. έρμαιο της Ουάσινγκτον για αλλη μια φορα;



Βενεζουέλα: Η Ε.Ε. έρμαιο της Ουάσινγκτον για αλλη μια φορα;

 Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019
Στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της αλητικης αποικιοκρατικης Ε.Ε. στο Βουκουρέστι η Ιταλία έβαλε εμπόδια και έτσι δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει ομοφωνία. Εκπρόσωπος του αριστερου κυβερνητικού κόμματος «Πέντε Αστέρια» τόνισε ότι «τελεσίγραφα, κυρώσεις και πάγωμα αγαθών» ανοίγουν τον δρόμο για στρατιωτική επέμβαση. «Τα Πέντε Αστέρια και αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν πολιτικούς που αυτοανακηρύσσονται πρόεδροι» υπογράμμισε ο Αλεσάντρο ντι Μπατίστα. Σε αντίθετη ρότα ο αληταρας κυβερνητικός εταίρος της φασιστικης Λέγκα. «Ο Μαδούρο είναι ο τελευταίος αριστερός δικτάτορας που κυβερνά με τη βία και αφήνει τον λαό του να πεθαίνει από πείνα» είπε ο αληταρας παλιοπουστας επικεφαλής του κόμματος και υπουργός Εσωτερικών γαμιμενο καθικι Ματέο Σαλβίνι.
Ο αληταρας Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα που επεβαλε στην Ιταλια η αλητικη αποικιοκρατικη ΕΕ κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθήσει την κοινοτική γραμμή και να στηρίξει τον καθικαρα των αμερικανων Γκουαϊδό, όπως έκαναν άλλες αλητικες αποικιοκρατικες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά η έκκλησή του έπεσε στο κενό. Με «αυξανόμενη ανησυχία», μια συνηθισμένη έκφραση των διπλωματών, παρακολουθεί η αλητικη αποικιοκρατικη Ε.Ε. τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες την κλιμάκωση της κρίσης που εισαγει στη Βενεζουέλα. Υποστηρίζοντας τον αληταρα Γκουαϊδό της , επιδιώκει την ενίσχυση των αποικιοκρατικών διαδικασιών στη χώρα, και την κυβερνητική αλλαγή, όπως ζητεί η Ουάσινγκτον.
 Η Ρωσια έσπευσε να καταγγείλει την ρεζιλικι αποικιοκρατικη Ε.Ε. πως με παράνομες μεθόδους στηρίζει τον αληταρα της Γκουαϊδό να αναλάβει την εξουσία. Έτσι οι Ευρωπαίοι εκτίθενται στον κίνδυνο να γίνουν έρμαιο  στην Ουάσινγκτον.
Η ρωσική κυβέρνηση υπερασπίζεται τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη Βενεζουέλα, τη δράση του δικού της πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft  και δεν θέλει να διαγράψει τα δάνεια που έδωσε στον νομιμο εκλεγμενο δημοκρατικα Προεδρο Μαδούρο.
Εδώ τιθεται ανοιχτα πλεον ζητημα Δημοκρατιας την οποια φυσικα δεν σεβεται η αλητικη αποικιοκρατικη ναζιστικη μασονικη Γερμανικη ευρωενωση. Οι λαοι της Ευρωπης πρεπει να αποδειξουν για άλλη μια φορα ότι σεβονται τη Δημοκρατια. Και μπροστταρης για άλλη μια φορα πρεπει να είναι ο Γαλλικος Λαος που εχει αποδειξει με τα Κιτρικα Γιλεκα ότι μπορει να επιβαλλει τη Δημοκρατια.