Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Συρία: Άρχισαν να αποχωρούν από τη Ντούμα οι ισλαμοφασιστες της Τζάις αλ Ισλάμ



Συρία: Άρχισαν να αποχωρούν από τη Ντούμα οι ισλαμοφασιστες της Τζάις αλ Ισλάμ

 Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018
http://litlepost.blogspot.gr/2018/04/9-2018.html

Δεκάδες μέλη της Τζάις αλ Ισλάμ, μέλη των οικογενειών τους, καθώς και πολλοί όμηροι και αιχμάλωτοι της συμμοριας των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατών, άρχισαν το βράδυ της Κυριακής να αποχωρούν από τη Ντούμα, τελευταία πόλη υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στην ανατολική Γούτα, μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ, κατ' εφαρμογή της συμφωνίας που συνήφθη με την κυβερνηση της Δαμασκού.
Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, δύο λεωφορεία που μεταφέρουν μαχητές της συμμοριας Τζάις αλ Ισλάμ και μέλη των οικογενειών τους αναχώρησαν και κινούνται προς την κατεύθυνση περιοχών που ελέγχουν οι ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων, στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
Βάσει της συμφωνίας, που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, άρχισαν επίσης να φεύγουν όμηροι και αιχμάλωτοι που οι ισλαμοφασιστες υποσχέθηκαν να αφήσουν ελεύθερους, ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Η συμφωνία προβλέπει την απομάκρυνση χιλιάδων ισλαμοφασιστών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των εκατοντάδων ομήρων και αιχμαλώτων πολέμου.
Η εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία κλείστηκε έπειτα από νέες επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια των οποίων οι δυτικοι αποικιοκρατες τσαντισμενοι που χασανε άλλη μια πολη ειπανε για χρήση χημικών όπλων, κάτι που η Δαμασκός και οι σύμμαχοί της διέψευσαν αλλά η  δυτικη αποικιοκρατικη  κοινότητα βρηκε αφορμη παλι να μιλαει για εισβολη σε κυριαρχο κρατος, και η απειλη αναμένεται πως θα διαρκέσει αρκετά 24ωρα.