Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΕΕΔΥΕ Πορεία Ειρήνης ενάντια στη Βάση του Ακτίου Σάββατο 20 Μάη 2017


ΕΕΔΥΕ

Πορεία Ειρήνης ενάντια στη Βάση του Ακτίου Σάββατο 20 Μάη 2017

Συγκέντρωση στη Βάση του Ακτίου στις 7 μ.μ. Πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας στις 8.30 μ.μ. Χαιρετισμοί,ομιλίακαι  αντιπολεμική συναυλία στις9μ.μ.στηνπλατείαΑνδρούτσου(Πρέβεζα)
Νέοι και νέες, εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Άρτας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Πρέβεζας, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αγρινίου, Άρτας, Κέρκυρας, Πρέβεζας, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Πρέβεζας, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών και εργατικά σωματεία της περιοχής, σας καλούν σε μαζική συμμετοχή στην Πορεία Ειρήνης ενάντια στη ΝΑΤΟϊκή Βάση του Ακτίου, για να καταδικάσουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στην ΣΥΡΙΑ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων.

Η πρώην 131 ΣΜ και νυν Α/Α Ακτίου είναι μία σημαντική αεροπορική βάση όχι μόνο για την Πολεμική Αεροπορία, καθώς εκεί εδρεύει η μοναδική Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών αυτής τύπου «Πήγασος», ελληνικής σχεδιάσεως και κατασκευής, αλλά και του ΝΑΤΟ, αφού το αεροδρόμιο του Ακτίου, με ξεχωριστές εγκαταστάσεις, λειτουργεί και ως Προωθημένη Επιχειρησιακή Βάση (Forward Operational Base/FOB) για την επιχειρησιακή ανάπτυξη των ιπτάμενων ραντάρ AWACS E-3A Sentry της Συμμαχίας. Η Βάση στο Άκτιο συμβάλλει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία, στο Κοσσοβο, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη.

54 χρόνια μετά την πρώτη απαγορευμένη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε από τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τους συνοδοιπόρους του, οι συνθήκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και διεθνώς, επιβεβαιώνουν ότι όσο υπάρχουν οι αιτίες, όσο υπάρχει η καπιταλιστική μήτρα που γεννά τους πολέμους, η απόσταση ανάμεσα στην «ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο» των λαών και στον πόλεμο δεν είναι μεγάλη. Η πείρα διδάσκει ότι ο πόλεμος είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, με στρατιωτικά μέσα. Η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την παιδεία, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά.

Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οποία συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιβάλλει στο λαό νέα αβάσταχτα μέτρα, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πάρα πέρα μείωση του αφορολόγητου, ομαδικές απολύσεις, κ.α, , δίνοντας ταυτόχρονα προκλητικά προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, καταβάλλοντας για ΝΑΤΟικές δαπάνες δισεκατομμύρια Ευρώ.





To Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην αμερικανική βάση του Ακτίου, στις 7 μ.μ. Θα ακολουθήσουν πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας στις 8.30 μ.μ. και συγκέντρωση με αντιπολεμική συναυλία στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ανδρούτσου της πόλης. Την κινητοποίηση διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Αρτας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Πρέβεζας, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, σωματεία εργαζομένων και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.