Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ – ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΟΦΤΗ, ΣΕ ΟΤΙ ΠΕΝΙΧΡΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΔΙΑΚΟΠΗ – ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ –
ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ – ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Δεν τους φτάνει  που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, η περικοπή του ΕΚΑΣ. Που μας αποκλείουν από την υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Που μας φόρτωσαν με ανυπέρβλητα φορολογικά βάρη, ΕΝΦΙΑ. Πού κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή  κατακτήσαμε. Δεν τους φτάνουν τα δισεκατομμύρια που κούρεψαν και άρπαξαν από τα ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζιτών των επιχειρηματικών ομίλων για την αιματοβαμμένη τους  ανάπτυξη.  Τώρα με τα νέα αντισυνταξιουχικά – αντιλαϊκά  μέτρα, έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά, αφού έχει συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέες θανατηφόρες περικοπές σε ότι έχει μείνει από τις πενιχρές συντάξεις μας. Η εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, σημαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξεις μας έως και 30%. Έχουν συμφωνήσει σε νέα μείωση του αφορολόγητου, που σημαίνει νέες περικοπές  επάνω στις περικοπές όπως και η εφαρμογή του αυτόματου κόφτη.
Για τα παιδιά μας ετοιμάζουνε εργασιακό μεσαίωνα με αφαίρεση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παραπέρα απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων. Αυτά απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Μα τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση τον φόβο.
Απορρίπτουμε  την μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης  και την προσπάθεια της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση μας.
Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα  που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματα μας. Δεν θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει.
Δεν υποχωρούμε δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδηση μας  ως τετελεσμένο ότι μας έχει αφαιρεθεί. Μένουμε σταθερά στον δρόμο του αγώνα.

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε την μάχη ενάντια στην νέα λαίλαπα, την νέα θανατηφόρα συμφωνία με αφαίρεση της «προσωπικής διαφοράς», την μείωση του αφορολόγητου, τον αυτόματο κόφτη, που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο, στις κύριες, τις επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων μας, 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στην δημόσια υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί.  Άμεση έκδοση και  καταβολή  των συντάξεων που εκκρεμούν.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι
Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού μας αγώνα με τα παιδιά μας, με το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει.
Θα νικήσουμε μόνο δυναμώνοντας την πάλη μας, τους αγώνες, την μαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουμε καλύτερα με τον πλούτο που παράγουμε.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜAΣ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7μ.μ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ-ΟΤΕ ΣΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ