Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Η ουσία του ερωτήματος του δημοψηφίσματος




Νέα ανάρτηση από τη Γαλαρία: 

H ουσία του ερωτήματος του δημοψηφίσματος

Σύνδεσμος: http://blog.stigalaria.org/19246





Από την μία πλευρά, η κυβέρνηση εξηγεί τη χρηστική αξία ενός ΟΧΙ στο  δημοψήφισμα, στα πλαίσια μιας δύσκολη εθνική διαπραγμάτευση.
Από την άλλη, η αντιπολίτευση αρχικά προσπάθησε αντί-θεσμικά υποτιμώντας την ελληνική Βουλή να παρέμβει και να πιέσει παρέα με τους ξένους παράγοντες για να αλλάξει το ερώτημα στο δημοψήφισμα σε κάτι ευκολότερο στο να τρομοκρατήσει. Στη συνέχεια, αποφάσισαν να δράσουν παρα-θεσμικά και διαστρευλώτικά διατυμπανίζοντας “ψηφίζουμε ΝΑΙ στο ευρώ, ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη“. Αυτοί που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προχωράει σε ένα “αντισυνταγματικό δημοψήφισμα και επιχειρεί την υφαρπαγή της ψήφου του λαού”, ουσιαστικά κάνουν ακριβώς αυτό στην πράξη:
§  επιβεβαιώνουν και επιβεβαιώνονται από τους ακραίους νεοφιλελεύθερους κύκλους της ΕΕ που απειλούν ότι η χώρα μας θα πάθει και θα της κάνουν τα χειρότερα,
§  διαστρεβλώνουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος υιοθετώντας της χειρότερη προπαγάνδα για το τι πρόκειται να συμβεί ύστερα από ένα ΟΧΙ,
§  τελικά προσπαθούν να εξαπατήσουν τον πολίτη και να του υφαρπάξουν μια  δήλωση υποταγήςπαρασύροντάς τον σε ένα δημοψήφισμα, όχι στα μέτρα που εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά σε ένα πλαίσιο συνθηκών κατατρομοκράτησης και καταστροφολογίας που ευθέως βολεύουν όσους έχει η Ελλάδα απέναντι της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ως μέρος αυτού του σχεδιασμού, μέχρι και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έβαλαν στο παιχνίδι ο οποίος εξέδωσε μια αυθαίρετη και γελοία ανακοίνωση ότι -δήθεν- το ερώτημα του δημοψηφίσματος “αλλα λέει και άλλα εννοεί!“. Ένα επιχείρημα που θα έκανε να γελάσει κάθε νομικό παγκόσμια: φανταστείτε κάποιο δικηγόρο να λέει “στην κατάθεση του ο μάρτυρας άλλα λέει και άλλα εννοεί!“. Και αυτό το “άλλο που εννοεί” καθορίζεται από το πως δήλωσε ότι θα εκλάβει ο Σόιμπλε το ΟΧΙ του λαού κι όχι από τη διατύπωση του ερωτήματος.