Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ουκρανία

Μαριούπολη: Οι αντιφασιστες πυρπόλησαν τράπεζα Nαζιστη ολιγάρχη
Οι αντιφασιστες διαδηλωτές στη Μαριούπολη της ανατολικής Ουκρανίας, οργισμένοι από τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχει στείλει η ναζιστικη κλικα από το Κίεβο για να ανακαταλάβουν το Δημαρχείο της πόλης, πυρπόλησαν την τράπεζα του Ναζιστη ολιγάρχη Kolomoysky. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κι άλλα κτίρια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, όπως το Δημαρχείο, αλλά δεν επιβεβαιώνονται.
---------------------------------------------------------------------------
Τα οδοφράγματα των αντιφασιστων στη Μαριούπολη
Η είδηση ότι ναζιστικά στρατεύματα σκοπεύουν να ανακαταλάβουν το Δημαρχείο της Μαριούπολης από τους φιλορώσους ουκρανους αυτονομιστές, και στον απόηχο του ολοκαυτώματος στην Οδησσό, είχαν ως αποτέλεσμα αρκετές εκατοντάδες ρωσόφιλοι αντιφασιστες ουκρανοι να τρέξουν και να ταμπουρωθούν, τόσο στο Δημαρχείο όσο και τα οδοφράγματα της κεντρικής πλατείας, αναμένοντας τους Ναζιστες. Νωρίτερα, σε πολλά οδοφράγματα υψωμένα από λάστιχα αυτοκινήτων οι αντιφασιστες έβαλαν φωτιά ενώ στην πόλη ακούγονταν πυροβολισμοί. Ομάδα αντιφασιστων πυρπόλησε επίσης ιδιωτική τράπεζα Ουκρανού ολιγάρχη. Οι αντιφασιστες σε θέσεις μάχης. Από τα μεγάφωνα ακούγονται αρκετά πατριωτικά λόγια, όπως ότι αυτοί βρίσκονται εκεί να αγωνιστούν για τις ζωές τους και όχι όπως οι ναζί του Κίεβου για χρήματα…
-------------------------------------------------------------------------------
Οχυρωμένοι στο Δημαρχείο της Μαριούπολης τραγουδάνε τον σοβιετικό ύμνο
Η επίθεση των ναζιστικών στρατιωτικων δυνάμεων και των ναζιστικών συμμοριών που τους συντροφεύουν στη Μαριούπολη, μια πόλη που έχει και πολλές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες κατοίκους, έγινε γνωστή στις 22.30 περίπου το βράδυ του Σαββάτου. Αυτή τη στιγμή, απ΄ όσα πληροφορούμαστε, τα ναζιστικά άρματα μάχης, λέγεται ότι είναι έντεκα στον αριθμό, μισθοφόροι, ναζί και άντρες των ναζιστικών δυνάμεων ασφαλείας κινούνται προς το δημαρχείο της πόλης που έχει καταληφθεί από αντιφασιστες Ουκρανους. Περίπου 300 άοπλοι Ουκρανοι πολίτες έχουν στήσει οδοφράγματα με λάστιχα αυτοκινήτων και τους έχουν βάλει φωτιά, ώστε να εμποδίσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις της ναζιστικης κλικας του Κιέβου να κινηθούν. Οι οχυρωμένοι στο Δημαρχείο αντιφασιστες είναι οπλισμένοι και μάλιστα υπάρχουν κάποιες φήμες ότι μεταξύ τους είναι και πολιτοφύλακες του Ντονέτσκ, πλήρως εξοπλισμένοι και μασκοφόροι. Μάρτυρες γράφουν ότι οι αντιφασιστες στο Δημαρχείο έχουν βάλει στα ηχεία και παίζει ο ύμνος της Σοβιετικής Ένωσης.
---------------------------------------------------------------------------