Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ένταση το απόγευμα Πέμπτης μεταξύ αστυνομίας και αγροτών στην Ηγουμενίτσα


Χάος το απόγευμα της Πέμπτης στην Ηγουμενίτσα
Ένταση μεταξύ αστυνομίας και αγροτών που πολιορκούν την πόλη με τα τρακτέρ τους
Κυκλοφοριακό έμφραγμα προκάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ηγουμενίτσα, η αιφνιδιαστική κίνηση ομάδας αγροτών οι οποίοι με τα τρακτέρ τους, έφτασαν στο κέντρο της πόλης, με σκοπό να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το λιμάνι
Η Αστυνομία σύμφωνα με την πάγια τακτική της τις τελευταίες μέρες τοποθέτησε μια κλούβα των ΜΑΤ κάθετα στην παραλιακή οδό και έκλεισε την κυκλοφορία, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ.
Το αποτέλεσμα είναι να μην κινείται τίποτα στην παραλιακή οδό της πόλης και να σχηματιστούν ουρές οχημάτων και κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Αστυνομικά μπλόκα αναπτύχθηκαν εκτός από την παραλιακή οδό μπροστά από το "Πάνθεον", στο Μαυρούδι, στη διασταύρωση της Νέας Σελεύκειας, στην είσοδο της πόλης στο ύψος του γηπέδου και στην έξοδο του περιφερειακού από την Εγνατία ώστε οι αστυνομικοί να αποτρέψουν στα τρακτέρ να φτάσουν στο λιμάνι.
Η παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας, από τη μια κατεύθυνση είχε αποκλειστεί και από την άλλη είχε αντιστραφεί η κίνηση ώστε να εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία, δημιουργώντας όμως έτσι μια κατάσταση... αλαλούμ στο κέντρο της πόλης, αφού η κίνηση ουσιαστικά εξυπηρετούνταν μόνον από την οδό Κύπρου.
Οι αγρότες αιφνιδίασαν την αστυνομία αφού άρχισαν να εισέρχονται μεμονωμένα στην πόλη από δευτερεύουσες οδούς.
Να σημειωθεί ότι οι αγρότες είχαν προγραμματίσει δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού το μεσημέρι της Τρίτης, ώρα που δεν υπάρχουν προσεγγίσεις πλοίων
Κίνηση όμως που δεν τους επετράπη αφού στο χώρο συγκέντρωσης αποκλείστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα η κατάσταση να οξυνθεί και να φτάσει στις χθεσινοβραδινές εξελίξεις.
Σε κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των αγροτών και των αστυνομικών, όταν οι δεύτεροι πήραν τα κλειδιά από τρακτέρ, το οποίο προσπαθούσε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό.
Με την παρέμβαση όμως των ψυχραιμότερων και αφού επεστράφησαν τα κλειδιά του τρακτέρ, η ένταση αποσυμφορήθηκε.
Τα τρακτέρ παραμένουν στο σημείο του Πάνθεον αλλά και στην διασταύρωση Νέας Σελεύκειας, χωρίς να εμποδίσουν ωστόσο την κίνηση των οχημάτων.