Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Ο Αργυρός στους Φιλιάτες με τον Τούρκο πρέσβη, και ο Δαυίδ της Coca Cola στα σύνορα με Αλβανία


Ο ΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ ΚΑΙ Ο ΔΑΥΒΙΔ ΤΗΣ COCA COLA ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η εικόνα του άνδρα με τα γυαλιά μυωπίας [φωτο] δεν θα σας θυμίζει τίποτε πλέον, είναι όμως ο άλλοτε πανίσχυρος πρόεδρος του ΣΕΒ και μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Αργυρός. Είκοσι χρόνια μετά το κλείσιμο των κλωστηρίων Φιλιατών (… συνώνυμα της Πειραϊκής Πατραϊκής) επανεμφανίστηκε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα της Θεσπρωτίας.
Ο κ. Αργυρός που το 1993 ως βιομήχανος άφησε χωρίς δουλειά καμία τριακοσαριά εργαζόμενους, ξαναεπέστρεψε μέσω ΕΣΠΑ λένε οι πληροφορίες, για να μετατρέψει τις ίδιες εγκαταστάσεις σε εργοστάσιο ανακύκλωσεις πλαστικών. Μαζί του όμως και σε μια περιοχή όπου την «διεκδικούν» Αλβανοί εθνικιστές [βλέπε «Τσαμουριά»] έφερε και τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Kerim Uras.
Η Άγκυρα, σημειωτέον έχει «αδελφικές» σχέσεις με τα Τίρανα, ενώ στη μετά Χότζα εποχή Τούρκοι αξιωματούχοι βάζουν συστηματικά πλάτη στις αξιώσεις του Αλβανικού καθεστώτος, που τους παραχώρησε ακόμη και νησί πέριξ των θαλασσίων υδάτων της Αυλώνας, για να νομιμοποιήσει και να κόβει το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό βόλτες ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα.
Και το βασανιστικό ερώτημα είναι τι θα μπορούσε να εξυπηρετεί η επίσημη παρουσία του ξένου διπλωμάτη σε μια πολυμέτοχη επένδυση στα Ελληνοαλβανικά σύνορα;
Ακόμη βεβαίως βεβαίως και ο πιο ανυποψίαστος δεν θα μπορούσε επίσης να μην αναρωτηθεί γιατί στα εγκαίνια παραβρέθηκε αυτοπροσώπος και ο πολυεκατομυριούχος μεγαλομέτοχος της Coca Cola Δαυβίδ, που συμμετέχει στο νέο εγχείρημα Αργυρού με μόλις 10% σε εταιρικά ποσοστά.
«Μα καλά, για κοτζάμ Δαυβίδ δεν στάθηκε εμπόδιο ούτε ο πολύστροφος δρόμος για να φθάσει στους Φιλιάτες;» ακούστηκε να λέει πολιτικός παράγοντας που είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό …
Αυτό πάντως δεν μοιάζει με επένδυση αλλά με «θρίλερ» αφού άκρως αξιόπιστη πηγή μας επεσήμανε πως ο κ. Δαυβίδ συνόδευε μάλιστα τον Τούρκο πρέσβη και τον είχε πιάσει κάποια στιγμή και «αγκαζέ» προφανώς για να τον κάνει να νιώσει οικειότητα με την περιοχή και το περιβάλλον ..!
Μα αν δεν κάνουμε λάθος όμως ο κύριος Δαυβίδ δεν είναι Κυπριακής καταγωγής; Αν όχι ας μας συγχωρέσει …
Οι επίσημοι καλεσμένοι πάντως [δήμαρχοι, φορείς κτλ] έμειναν με την απορία για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν την επένδυση στην οποία έδωσε το «παρόν» ο μεγαλοβιομήχανος Δαυβίδ και ο μοναδικός ξένος πρέσβης στην Ελλάδα και μάλιστα Τούρκος! Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής αναρωτιούνται από πού μπορεί να εκπορεύεται αυτός ο … ξαφνικός έρωτας του κυρίου Αργυρού με τους Φιλιάτες και από την στιγμή που είχε αποχωρήσει πριν 20 χρόνια με εντυπώσεις που κανείς δεν θα θέλει να θυμάται.
Τις ίδιες αναμνήσεις από τα κλωστήρια, έχουμε και εμείς απ’ όταν πηγαίναμε μικροί σχολείο ...!