Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Για την καθαρίστρια στο Βόλο



Εξηγησέ μου κάτι, μιας και είσαι δικηγόρος, γιατί κοντεύω να τρελαθώ! Η πλαστογράφηση εγγράφου από την καθαρίστρια είναι πλημμέλημα, έτσι, όχι κακούργημα. Η ανώτατη ποινή για πλημμελήματα είναι τα 5 χρόνια, αν είναι κάθαρμα ο δικαστής. Πως της ρίξανε 15και 10 χρόνια κάθειρξη; Αυτό δεν είναι παρανομία των δικαστών;
Σχολιο.- Ακριβώς. Αυτό το έκαναν γιατί την παρέπεμψαν με άλλο νόμο, έναν νόμο περί καταχραστών του δημοσίου του 1950, που είναι για άλλες περιπτώσεις. Τωρα λέει η Ε
ισαγγελέας του ΑΠ θα ασκήσει αναίρεση κ θα εξετάσει κ την πειθαρχική ευθύνη των δικαστών γιατί δεν είναι δυνατό να μην καταλάβαιναν ότι ο νόμος αυτός είναι για άλλες περιπτώσεις και που ούτως ή άλλως έχει εξαγγελθεί ότι θα αλλάξει ή θα καταργηθεί!
Τι λεει ο νομος
Οποιος με σκοπο να διευκολυνει την αμεση συντηρηση, την κινηση η την κοινωνικη προοδο αυτου του ιδιου η αλλου καταρτιζει πλαστο η νοθευει πιστοποιητικο η μαρτυρικο η άλλο εγγραφο που μπορει να χρησιμευσει συνηθως για τετοιους σκοπους η εν γνωση του χρησιμοποιει τετοιο πλαστο η νοθευμενο εγγραφο τιμωρειται με φυλακιση μεχρι ενός ετους η με χρηματικη ποινη.





Μην ξεχνάτε ποτέ τη μαγική φράση που μας έμαθαν να λέμε από παλιά. "Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη".
Περαστικά μας!

Πριν λίγες μέρες, καθαρίστρια παιδικού σταθμού στον Βόλο, καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη και οδηγήθηκε στη φυλακή, γιατί βρέθηκε με πλαστό απολυτήριο δημοτικού σχολείου.
Πριν δύο μήνες, τον...
Σεπτέμβρη του '18, δικαστική υπάλληλος στα Χανιά, η οποία βρέθηκε με πλαστό πτυχίο νομικής σχολής, αθωώθηκε κι' επέστρεψε στην εργασία της.
Προσέξτε τωρα!
Στην 1η περίπτωση, το δικαστήριο καταδίκασε την καθαρίστρια για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία. Το αδίκημα της πλαστογραφίας παραγράφηκε.
Στη 2η περίπτωση, το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα η οποία ήταν για τη μεν πλαστογραφία να μετατραπεί σε πλημμέλημα και να παραγραφεί για τη δε απάτη, να μετατραπεί σε πλημμέλημα κι' έτσι αποφάσισε την απαλλαγή της δικαστικού υπαλλήλου, από τις κατηγορίες.
Τόσο απλά, τι δεν καταλάβατε;
Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, έχει τόσα πολλά παραθυράκια που μπορεί ν' αποφασίζει, πάντα στα πλαίσια του νόμου, όπως θέλει ανάλογα με το ποιος είναι ο κατηγορούμενος!
Κι' εφόσον έγινε κατανοητό, ας θυμηθούμε δοθείσης της ευκαιρίας, περιπτώσεις πλαστογραφίας και απάτης επωνύμων, οι οποίες η έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες η τις προσπέρασαν η ευχόμαστε να φτάσουν.
https://litlepost.blogspot.com/2018/11/23-2018.html





Ο Δημήτρης Τσίπρας, αδερφός του σημερινού πρωθυπουργού, πλαστογράφησε έγγραφο ότι είναι ασφαλιστικά ενήμερος, ενώ χρωστούσε εισφορές 2.000 ευρώ. Την πλαστογραφία την έκανε για να πάρει μέρος σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου από την τεχνική του εταιρία. Η εταιρία δεν πήρε το έργο, αλλά κινήθηκε ποινική διαδικασία εναντίον του για την πλαστογράφηση του εγγράφου.
Απόφαση: Αθώος!
Η Βασιλική Ανδρικοπούλου, αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε πλαστό πτυχίο Αγγλικών, ώστε να συμμετέχει σε μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ. Την πλαστογραφία επιβεβαίωσε και το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
Απόφαση: Έπειτα από πολλές αναβολές (έχω χάσει τον λογαριασμό) η απόφαση εκκρεμεί, με πιθανότερη εκδοχή την παραγραφή, καθώς το αδίκημα διεπράχθει το 2012.
Ο Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός και ανηψιός του Κ. Καραμανλή, συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες.
Απόφαση: Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πενήντα ευρώ την ημέρα και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Η ποινή του ήταν με αναστολή, ενώ ο πρώην υπουργός δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.
Η Μαρίνα Δρυμαλίτου, πρώην διευθύντρια στη ΔΟΥ Κηφισιάς, κατηγορήθηκε ως η κύρια υπεύθυνη έκδοσης πλαστής, χειρόγραφης φορολογικής ενημερότητας στη Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, ώστε το ζεύγος να μπορέσει να πουλήσει τη βίλα της Σύρου. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως η κα Δρυμαλίτου, αγόρασε βίλα στην Κηφισιά αξίας ενός εκ. ευρώ, ποσό που δεν δικαιολογείται βάση του μισθού της.
Απόφαση: Η κα Δρυμαλίτου σήμερα ειναι διευθύντρια στην ΙΖ ΔΟΥ Αθηνών. Αυτά!
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μεγαλο επιχειρηματίας- εραστής, οτι προτιμάτε, εξαπάτησε το Ελληνικό κράτος, καθώς βρέθηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς σε Ελλάδα κι' εξωτερικό, μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 90.000.000€. Οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.
Απόφαση: Παραγραφή λόγω πενταετίας.
https://litlepost.blogspot.com/2018/11/23-2018.html



Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός, κατηγορήθηκε πως έσβησε όνοματα συγγενικών του προσώπων από την λίστα Λαγκάρντ και για απάτη καθώς έκρυψε σε συρταρι του γραφείου του τη λίστα και δεν έδωσε εντολή για περαιτέρω έλεγχο.
Απόφαση: Τελικά έπεσε στα πολύ μαλακά, καταδικάστηκε σε πονή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, ενώ του επέστρεψαν 30.000€ που είχε δώσει ως εγγύηση. Ιστορική έμεινε η φράση του προέδρου της έδρας μετά την έκδοση της απόφασης. "Κύριε κατηγορούμενε το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκιά του στο πρόσωπό σας με σκοπό αυτό να αποτελέσει οδηγό για την μετέπειτα ζωή σας. Αν και όπως φάνηκε δεν θα ασχοληθείτε και πάλι με την πολιτική. Μπορείτε να πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε"!
Ο Ανδρέας Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, κατηγορήθηκε οτι σε συνεννόηση με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat) παραποίησαν το φθινόπωρο του 2010 τα οικονομικά στοιχεία, ώστε κατά την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 αυτό να εμφανιστεί διογκωμένο από 12% στο 15,4% επί του ΑΕΠ. Ως αποτέλεσμα, η χώρα οδηγήθηκε σε μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής.
Απόφαση: Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Να σημειωθεί πως όλες οι κυβρνήσεις της χώρας (2009 μέχρι σήμερα), βρίσκονται στο πλευρό του Γεωργίου.
Ο Κώστας Σημίτης, πρώην πρωθυπουργός, σε συνεργασία με την Goldman Sachs το 2001, αλλοίωσε τα οικονομικά στοιχεία της χώρας, ετσι ώστε το χρέος να εμφανιστεί μειωμένο στα επίπεδα του 60% του ΑΕΠ, με σκοπό την ένταξη μας στο ευρώ. Το τελικό κόστος που ως στόχο είχε να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ, θα ανέλθει τελικά στα 16 δισ. ευρώ.
Απόφαση: Δίκη δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα και ο κος Σημίτης κυκλοφορεί ελεύθερος.
Μέχρι εδώ, αρκετά για σήμερα, αν και υπάρχουν πολλές ακόμη περιπτώσεις για να μας θυμήσουν τον τρόπο που λειτουργεί η Ελληνική δικαιοσύνη. Όποιος φυσικά θέλει μπορεί ελεύθερα να εμπλουτίσει τη λίστα.
Μην ξεχνάτε ποτέ τη μαγική φράση που μας έμαθαν να λέμε από παλιά. "Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη".
Περαστικά μας!
https://litlepost.blogspot.com/2018/11/23-2018.html



Λευτεριά στην καθαρίστρια!

23.310 υπογραφές

Το «ThePressProject», ο «Ημεροδρόμος» και η «Ελληνοφρένεια», με αυτήν την ταυτόχρονη δημοσίευση από τις ιστοσελίδες μας, ζητούμε από τους αναγνώστες μας να διακινήσετε το παραπάνω κείμενο, να το υπογράψετε και να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η εξωφρενική αδικία
Μια καθαρίστρια δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη. Χωρίς αναστολή. Βρίσκεται, ήδη, στις φυλακές Θήβας. Το έγκλημα ξεκίνησε πριν από περίπου σαράντα χρόνια όταν ένα κορίτσι δέκα χρονών πήγαινε στην Ε’ Δημοτικού. Είχε οκτώ αδέρφια, ήταν από φτωχή οικογένεια, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σχολείο, δεν τέλειωσε καν το Δημοτικό. Αυτό το κορίτσι όταν έγινε 29 χρονών, έγγαμη με σύζυγο ανάπηρο κατά 67%, μητέρα δυο παιδιών, παραποίησε το χαρτί του απολυτηρίου της προκειμένου να μπορέσει να προσληφθεί ως καθαρίστρια στον Δήμο. Έγραψε – ψευδώς – ότι είχε τελειώσει την Στ’ Δημοτικού. Αυτή είναι η γυναίκα που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές
Το γράμμα του νόμου λέει ότι η καθαρίστρια καταχράστηκε δημόσιο χρήμα (αυτός είναι ο νόμος με τον οποίον καταδικάστηκε), διότι πληρωνόταν χωρίς να διαθέτει τα τυπικά προσόντα που θα καθιστούσαν νόμιμη την πρόσληψή της. Οι «Ιαβέρηδες» πάντα σε κάποιο νόμο πατούν για να διώκουν τους «Αγιάννηδες».
Εκείνο, όμως, που ταυτόχρονα θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί οι «Ιαβέρηδες» (αν δεν ήταν τέτοιοι) είναι ότι: Αυτή η γυναίκα που δεν μπόρεσε να πάει σχολείο (και που πάει τώρα σχολείο γιατί δεν μπορούσε όταν ήταν παιδί) δούλεψε σκληρά. Και ευσυνείδητα. Δεν έθεσε κανενός τη ζωή σε κίνδυνο. Δεν πλαστογράφησε ένα πτυχίο που θα την έκανε επικίνδυνη κατά την άσκηση των καθηκόντων της. Αν όλα αυτά συνιστούν «κατάχρηση του δημοσίου χρήματος», τότε δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης.
Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ.Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει. Τον καλούμε να ασκήσει όλες τις δυνατότητες που απορρέουν από την θεσμική του θέση στην κατεύθυνση της απονομής χάριτος στην καθαρίστρια. Όχι από μεγαθυμία. Από υποχρέωση.
Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης να βρει, να διαμορφώσει, να επιλέξει τον νομικό τρόπο και την θεσμική διαδικασία ώστε αυτή η γυναίκα να βγει, άμεσα, από τη φυλακή.
Ζητούμε να βρεθεί ο τρόπος η γυναίκα αυτή να επιστρέψει στο σπίτι της, να αποκατασταθεί η σοκαριστική αδικία που εξακολουθεί να συμβαίνει στη ζωή της.

https://secure.avaaz.org/el/petition/pros_ton_Proedro_tis_Dimokratias_Prokopi_Paylopoylo_Na_apeleytherothei_i_katharistria_Na_paremvei_o_Prokopis_Paylopoylos/?fgpekeb&fbclid=IwAR1TvCRWgLPXsFb7sAyi2REIl_ypaedRJG8m9pOzINPK9C8UGO6BA8a2mGE