Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ο Λαός λέει όχι στη δολοφονία πολιτικού κρατούμενου!


Το να πεθάνει στην Ελλάδα του 2021 ένας φυλακισμένος από απεργία πείνας, επειδή δεν δέχονται ένα μετριοπαθέστατο και νόμιμο, όπως όλοι λένε, αίτημά του, όχι να αποφυλακιστεί, ούτε μπορώ να το σκεφτώ. 

Αυτό το ζήτημα έπρεπε να έχει λυθεί πριν καν μάθουμε ότι υπάρχει. 

Και της Χρυσής Αυγής φυλακισμένος να ήταν, το ίδιο θα έγραφα, αν το αίτημά του ήταν το ίδιο. Και ας "προκαλούσα", κάτι το οποίο γνωρίζετε ότι... λίγο με απασχολεί! 

Φαίνεται όμως ότι επιδιώκουν να πεθάνει, πρώτον για εκδίκηση και δεύτερον και σημαντικότερο, επειδή θέλουν με αυτό να παρασύρουν τον αντεξουσιαστικό χώρο σε μια "τελική αναμέτρηση", μέσω της οποίας (και του υπερμπάχαλου που θα γίνει) θα βρουν την ευκαιρία να επιβάλουν νέα αδιανόητα μέτρα καταστολής ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. 

Έως και σε μόνιμη επιβολή στρατιωτικού νόμου μπορεί να φτάσουν αυτοί. Είναι απολύτως αδίστακτοι! 

Το θέμα λοιπόν αφορά όλους μας... για τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ελευθερία, όχι του συγκεκριμένου φυλακισμένου.

Σχολιο.- Δεν γινεται ομως στην μεταπολιτευση βασει νομων να αποφυλακιζονται οι χουντικοι, να ειναι ελευθερος ο παππας,  και καποιος που βασει νομου, δικαστηκε κ τιμωρηθηκε να μην βρισκει το δικιο του σε ενα «αδιαφορο» σχεδον αιτημα. Στον διαφωτισμο ενα βασικο μοτο ηταν «σκοπος της ποινης δεν ειναι η τιμωρια, αλλα ο συνετισμος».

Σχολιο.- Εφτιαξαν νομο φωτογραφικα για τον Δ.Κ.,εναντιον του.βασει αυτου του νομου επρεπε να φυγει απο τις αγροτικες φυλακες και να επιστρεψει στην φυλακη του Κορυδαλλου.Η ιδια η κυβερνηση παρανομησε και παρανομει στον νομο που η ιδια εβγαλε και αφου τον πηρε απο τις αγροτικες φυλακες τον εβαλε σ αυτες του Δομοκου και οχι στον Κορυδαλλο.Κυβερνηση η οποια τηρει στο επακρο τον νομο της βεντετας ικανοποιωντας μισανθρωπα ενστικτα δικα της αλλα και της αλλης φαμιλιας-ντροπη της Κρητης που εχει αμεσο ενδιαφερον για την υποθεση  ξερουμε παρα πολυ καλα.

Σχολιο.- Μια άποψη και μόνο. Να εφαρμοσθεί η υπάρχουσα νομοθεσία κι ότι αυτή προβλέπει._

Σχολιο.- από τότε που η παρούσα κυβέρνηση ψήφισε νόμο όπου λέει πως οι κρατούμενοι στις αγροτικές φυλακές πρέπει να επιστρέψουν στο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο αρχικώς κρατούνταν.

Σχολιο.- Αφηνοντας καποιον να πεθανει για ενα νομιμο αιτημα τον δικαιωνεις και τον εξυψωνεις....δεν τον τιμωρεις.

Σχολιο.- Το κρατος Δικαιου δεν πρεπει να ειναι εκδικητικο, γιατι αλλιως ΔΕΝ ειναι κρατος Δικαιου. Καταδικαστηκε σε φυλακιση (θανατικη ποινη δεν υπαρχει) και αν πεθανει εντος φυλακης απο μη φυσικα αιτια, δεν θα ειναι καλο. Για την δημοκρατια, δεν θα ειναι καλο. Ζηταει κατι που προβλεπεται νομικα, αυτο ειναι δικαιωμα που του παρεχει ο νομος και ως τετοιο πρεπει να εξεταστει.

Σχολιο.- με τον Καλαμποκα, που σκότωσε εν ψυχρώ τον Τεμπονερα, αποφυλακιστηκε και τώρα εργάζεται σε τράπεζα στον Βόλο έχεις πρόβλημα?

Σχολιο.- σινομι που ενοχλήσαμε τον Καλαμπόκα για ενα μικροατύχημα, όπως και τον Κορκονέα βεβαίως.

Σχολιο.- Τον θέλουν νεκρό. Η Υψηλή Πύλη (Πρεσβεία) κι η κρατικοδίαιτη οικογένεια για λόγους εκδικητικούς και εν τέλει ο θάνατος του θα τους φανεί και χρήσιμος, θα τον χρησιμοποιησουν δηλαδή κατά πως λες. ΥΓ. Εν τω μεταξύ ο Παπάς την κοπάνησε κι ο Υπουργός είναι ακόμη στην θέση του

https://litlepost.blogspot.com/2021/02/23-2021.html

 

 

 

 

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ FACEBOOK: ΤΣΑΛΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ 

Έληξε ο τριήμερος αποκλεισμός μου από το δικαίωμα να κάνω αναρτήσεις και σχόλια, που μου επιβλήθηκε από την έμμισθη ομάδα λογοκριτών του facebook. Αφορμή υπήρξε αναφορά μου στην αστυνομική βία, σε διαδήλωση για την εφαρμογή της νομοθεσίας και ως προς τον κρατούμενο απεργό πείνας Κουφοντίνα, του οποίου το όνομα οι ακροδεξιοί λογοκριτές απαγορεύουν να αναφέρουμε στο facebook. 

Προσοχή! Δεν επρόκειτο για έκφραση άποψης για τον κρατούμενο και τη δράση του, αλλά για τοποθέτηση υπέρ της συνταγματικής δέσμευσης για ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων (και των κρατουμένων συμπεριλαμβανομένων) έναντι του νόμου. Όπως και για το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης αυτής της τοποθέτησης με την πραγματοποίηση διαδήλωσης.

Αυτά τα συνταγματικά κατοχυρωμένα και αυτονόητα από το 1974, δικαιώματα στην υπεράσπιση της νομικής ισότητας και της διαδήλωσης, βρίσκουν, όπως φαίνεται, κάθετα αντίθετο τον κύκλο εκείνων που έχουν αναλάβει να ελέγχουν τις δημοσιεύσεις στο facebook. Οι οποίοι έχουν επιδοθεί, μέρες τώρα, σε ένα χωρίς προηγούμενο όργιο αντιδημοκρατικής φίμωσης πολυάριθμων χρηστών του μέσου, με βάση τη δική τους αντισυνταγματική και ως εκ τούτου βαθιά αντιδημοκρατική και προσβλητική για την ιστορία του τόπου αντίληψη περί του δικαιώματος λόγου. 

Εμφορούμενοι σαφώς από ακροδεξιά αντίληψη, που μας θυμίζει το μετεμφυλιακό καθεστώς του χωροφύλακα και του ρουφιάνου της γειτονιάς, που το πληρώσαμε με τρόμο, φυλακίσεις, εξορίες, δολοφονίες και τελικά με τη χούντα των μαύρων συνταγματαρχών, συμπλέοντας με την εκτροπή που πραγματοποιεί η κυβέρνηση των Μητσοτάκηδων, των Χρυσοχουντίδηδων, των Μενδώνηδων, των Κεραμέων, των Γεωργιάδηδων και των Βορίδηδων, που επιχειρεί την αναίρεση βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, θυμίζοντας εφιαλτικά προδικτατορική ΕΡΕ, οι λογοκριτές του facebook αποδεικνύονται εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη δημοκρατία, επιλέγοντας τον δρόμο της ακροδεξιάς παρανομίας και χυδαιότητας. 

Και είναι επικίνδυνοι ακριβώς γιατί το facebook μπορεί να ανήκει σε ιδιωτική επιχείρηση αλλά έχει αποτελέσει χρόνια τώρα διεθνές μέσο έκφρασης και ως εκ τούτου δεσμεύεται από αυτό του τον χαρακτήρα να μην εμποδίζει το δημοκρατικό δικαίωμα του λόγου. Κάνοντάς το, απλώς αυτοαναιρείται και επιπλέον δείχνει και τον ακροδεξιό προσανατολισμό του, που έχει αναλάβει να τον υπερασπιστεί η ομάδα των έμμισθων λογοκριτών που έχει προσλάβει. 

Ενώ η χώρα βουλιάζει κάτω από το βάρος της άθλιας διαχείρισης που επιχείρησε η ακροδεξιά κυβέρνηση στο σκάνδαλο των παιδοβιασμών, που συνεχίζεται μέσω της κάλυψης της ρυπαρής Μενδώνη, ενώ στα πανεπιστήμια επανέρχεται η προ του 1974 αστυνομοκρατία με συλλήψεις και βασανισμούς φοιτητών, ενώ η κοινωνία δοκιμάζεται από την επέκταση της φτώχειας και της αβεβαιότητας, ως συνέπεια της αλλοπρόσαλλης διαχείρισης της πανδημίας από τους νεοφιλελεύθερους διαπλεκόμενους απατεώνες, και ενώ ένας κρατούμενος όπως ο Κουφοντίνας κινδυνεύει άμεσα με θάνατο ζητώντας την εφαρμογή του νόμου, το facebook καταγράφεται ως όργανο αυτών των εγκληματικών κυβερνητικών πρακτικών. 

Εντούτοις, παραμένει μέσο κοινωνικής δικτύωσης και έκφρασης και ως τέτοιο δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να το παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε, κάνοντας ανταρτοπόλεμο με την ακροδεξιά ομάδα των λογοκριτών. Ακριβώς όπως κάνουμε σε κάθε περίπτωση που οι ακροδεξιές πρακτικές στέκουν εμπόδιο στην έκφρασή μας και επιχειρούν να καταργήσουν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες. Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας! 

Σ’ αυτό τον τόπο δεν τα κατάφεραν τα τρίκυκλα της ΕΡΕ και τα τανκς της χούντας. Θα μας τρομάξουν τώρα τα ΜΑΤ του αμερικανόδουλου Χρυσοχουντίδη και οι ακροδεξιοί λογοκριτές του facebook; 

Είναι πολύ γελασμένοι και δεν καταφέρνουν παρά την αυτογελοιοποίηση. Γιατί είναι μέγας αυτοεξευτελισμός να λογοκρίνεις ακόμη και τον Κώστα Γαβρά και να κατεβάζεις αναρτήσεις με την έκκλησή του προς τον πρωθυπουργό για τη σωτηρία της ζωής του κρατούμενου απεργού πείνας! 

Δεν ντρέπονται λίγο; Αλλά, θα μου πεις, αν ντρέπονταν δεν θα ήταν έμμισθοι ακροδεξιοί!

Παραμένει η απαγόρευση από το facebook να κάνω live μεταδόσεις (που δεν έκανα και ποτέ, είν' η αλήθεια) επί... 90 μέρες! Ποιος μου 'πε να υπερασπίζομαι τις δημοκρατικές κατακτήσεις και τα συνταγματικά δικαιώματα; Τον Βορίδη τον ρώτησα;

 

https://litlepost.blogspot.com/2021/02/23-2021.html

 

 

 

 

 

Ο Κουφοντινας πεθαίνει, εβγαλε τον ορο και βρισκεται και σε απεργία δίψας πλέον.

Θέμα ωρών να υπάρξει ο πρώτος νεκρός πολιτικός κρατούμενος απεργός πείνας στην Ελλάδα.........

ΑΘΛΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ 

https://litlepost.blogspot.com/2021/02/22-2021.html

 

 

 

 

GRÈCIA - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς να αφαιρέσουν την ′′πεταλούδα′′

22/02/2021, 19:11 

Όπως αναφέρουμε, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας να αποσυρθούν από τον καθετήρα (′′ πεταλούδα ′′), που τοποθετήθηκε στο χέρι του για να αποκτήσει υδροφόρο ορό (αυστηρά, χωρίς πρόσθετο) λόγω αδυναμίας νερού για το στόμα.

Οι γιατροί είπαν στον δικηγόρο του και την οικογένειά του ζητώντας τους να αναλάβουν την ευθύνη για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Από τότε, υπάρχει πολύ άγχος στο νοσοκομείο.

Η ευθύνη πέφτει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη, η οποία, επ ' αυτοφώρω παραβίαση του νόμου και κωφοί στις προσφυγές που δέχθηκε από διάφορες κατευθύνσεις, μπορεί να χαρακτηριστεί από ανθρώπους που δεν μπορούν ούτε νοερά να τους χαρακτηρίσουν ′′ συμπολίτες τρομοκρατία ′′ (το επίθετο σε αυτή την τεράστια λίστα είναι Κώστας Γαβράς) , επιμένει να οδηγήσει τον επιθετικό στο θάνατο.

ΥΓΙΗΣ. Θυμόμαστε την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Με αφορμή την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης του κρατούμενου σε απεργία πείνας Δ. Κουφοντίνα, Η ΟΕΝΓΕ για άλλη μια φορά δηλώνει ότι η σταθερή και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ιατρική δεοντολογία, δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εθελοντική συναίνεση του ασθενούς που μπορεί να κατηγορηθεί και παρά τη θέληση του.

Ειδικότερα, η αναγκαστική τροφοδοσία θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με τις αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων για την ιατρική δεοντολογία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και η Διεθνής ΟΗΕ και Αμνηστία.

https://litlepost.blogspot.com/2021/02/22-2021.html

 

 

 

 

Ο Κουφοντίνας ζητάει να του αφαιρεθεί η «πεταλούδα»

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 46η μέρα απεργίας πείνας.

22 Φεβρουαρίου 2021 - 18:53

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν τον ορό ενυδάτωσης, αναφέρει η efsyn.gr.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι γιατροί αναζητούν την οικογένεια και τη δικηγόρο του κρατούμενου προκειμένου να τους ενημερώσουν. Στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, σύμφωνα με το eksegersi,gr.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 46η μέρα απεργίας πείνας.

https://litlepost.blogspot.com/2021/02/22-2021.html