Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Για την άρση ασυλίας της βουλευτού Αγγελικής Αδαμοπούλου

 


Για την άρση ασυλίας της βουλευτού Αγγελικής Αδαμοπούλου

2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Η άρση ασυλίας της βουλευτού του ΜΕΡΑ 25, κας Αγγελικής Αδαμοπούλου, που πλειοψήφησε την περασμένη εβδομάδα (25/11/2020) από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με αιτιολογία την δήθεν «συκοφαντική δυσφήμιση» των σωμάτων ασφαλείας, είναι ενδεικτική των μεθόδων δικτατορικής διακυβέρνησης που επιδιώκει το καθεστώς υποτέλειας που βιώνουμε.

Δεν θα εισέλθουμε στη ουσία της υπόθεσης που ούτως ή άλλως δεν αντέχει στην οποιαδήποτε κριτική. Διότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή ή και με κουκούλες, που πρωτοστατούν σε βίαια επεισόδια και ασχήμιες κρατώντας ρόπαλα και πέτρες προκειμένου να διαλυθούν διαδηλώσεις, ενώ στη συνέχεια τα ίδια πρόσωπα χαριεντίζονται συναδελφικά με τους άνδρες των δυνάμεων καταστολής, είναι πάμπολλες και έχουν κατά κόρον δημοσιευθεί στον τύπο. Όπως και η κατά καιρούς παραδοχή των ντοκουμέντων αυτών από τις διοικήσεις της ΓΑΔΑ, με τις επανειλημμένες υποσχέσεις ότι «θα διαταχθεί η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης». Τίποτα περισσότερο από αυτήν την παγκοίνως γνωστή αλήθεια, δεν είχε δηλώσει η βουλευτής από το βήμα της βουλής τον περασμένο Ιούλιο στη συζήτηση του νομοσχεδίου αναφορικά με τις “Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις”. Θέτοντας ρητορικά το ερώτημα και δίνοντας η ίδια την απάντηση: «Γιατί δεν εξαρθρώνονται, γιατί δεν προβαίνετε σε πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς για να τους εντοπίσετε; Διότι πολύ απλά τους εργαλειοποιείτε»!

Το κορυφαίο ζήτημα, είναι η προσπάθεια ποινικής δίωξης  μιας εν ενεργεία βουλευτού για την έκφραση πολιτικής γνώμης από το βήμα της Βουλής! Για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση και μετά, επιχειρείται να επιβληθεί καθεστώς φίμωσης ανάλογο με εκείνο που εφάρμοσε η χούντα, σύμφωνα με το οποίο δικαζόταν για «συκοφαντική δυσφήμιση» οποιοσδήποτε έθιγε «την τιμή και την υπόληψη» του στρατεύματος, των σωμάτων ασφαλείας αλλά και των λειτουργών του τότε καθεστώτος. Τότε που αρκούσε μια δήλωση ενός πολίτη για την τρισάθλια νοοτροπία και δράση των εν λόγω σωμάτων και λειτουργών επί χούντας, για να οδηγηθεί στο δικαστήριο με το πρόσχημα της «συκοφαντικής δυσφήμισης». Τότε που αρκούσε η κατάθεση μήνυσης οποιουδήποτε εμφανιζόταν να θίγεται προσωπικά από τις δηλώσεις, ή η μηνυτήρια αναφορά οποιοδήποτε άλλου, επίσης «θιγόμενου» από «το ύφος και ήθος» των δηλώσεων, για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του «συκοφάντη» πολίτη από την δικαιοσύνη. Μ’ αυτόν τον τρόπο νομιμοποιούνταν επίσημα ο χαφιεδισμός επί χούντας εναντίον οποιουδήποτε πολίτη, νομιμοποιώντας ως «συκοφαντία» την οποιαδήποτε κριτική εναντίον των «ιερών και οσίων» του καθεστώτος.

Τίποτα περισσότερο από την υποχρέωση που εκ του θεσμικού της ρόλου έχει, να επισημαίνει τα κακώς κείμενα, δεν έκανε με τις δηλώσεις της η βουλευτής στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της. Μόνο που από τώρα και στο εξής, θα πρέπει να τρέμει ο κάθε βουλευτής όταν ασκεί κριτική σε οποιαδήποτε παρατυπία ή παρανομία εντοπίσει στα διοικητικά όργανα της εξουσίας, στα Golden Boys ή στους πραιτοριανούς του καθεστώτος, γιατί θα κινδυνεύει με φίμωση από τους «θιγόμενους». Οι βουλευτές από την ΝΔ και την Ελληνική Λύση που υπερψήφισαν την άρση ασυλίας της, ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για τη φίμωση οποιουδήποτε πολίτη τολμήσει δημόσια από δω και στο εξής να κριτικάρει φορείς ή όργανα του αυταρχικού καθεστώτος, εφαρμόζοντας τις πρακτικές της χούντας για να το επιτύχουν.

Η άρση ασυλίας της βουλευτού σε συνδυασμό με την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, είναι δηλωτικό του μηνύματος που στέλνει στον ελληνικό λαό το άνωθεν και έξωθεν εντελλόμενο καθεστώς: Δεν προστατεύονται πλέον ούτε οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί σου από το θεσμικό τους δικαίωμα να ελέγχουν το σύστημα εξουσίας, μάθε το καλά λοιπόν ανθρωπάκο ότι εσύ είσαι τελείως ανοχύρωτος απέναντί μας για να σε «τυλίξουμε σε μια κόλλα χαρτί» και να σε στείλουμε στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Η άρση της ασυλίας της βουλευτού Αγγελικής Αδαμοπούλου για τις δηλώσεις της από το βήμα του κοινοβουλίου, αποτελεί πολιτική δίωξη καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων της Επιτροπής Δεοντολογίας της βουλής και θα πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που νοιάζονται για τα τελευταία, έστω, υπολείμματα συνταγματικής τάξης που έχουν απομείνει. Αλλιώς, τα χειρότερα έπονται.

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2020

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

 

https://litlepost.blogspot.com/2020/12/3-2020.html