Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Γιορτάστε το καρναβάλι στην παρθένα γη της Ηπείρου με μια αποκριάτικη απόδραση στη πόλη των Φιλιατών!



Γιορτάστε το καρναβάλι στην παρθένα γη της Ηπείρου με μια αποκριάτικη απόδραση στη πόλη των Φιλιατών!


Οι Απόκριες στη πόλη των Φιλιατών είναι ένας καλός λόγος για να αποδράσετε στην παρθένα άκρη της Ηπείρου, που απέχει λιγότερο από δύο ώρες από τα Γιάννενα, τέσσερις ώρες από την Θεσσαλονίκη, και εφτά ώρες από την Αθήνα.

Αξίζει να ζήσετε την εμπειρία αυτού του πρωτότυπου Αποκριάτικου εθίμου, που έστω και για ένα τριήμερο, θα σας κάνει να διώξετε το άγχος και το στρες της καθημερινότητας και να σας μείνει μόνο η καλή διάθεση και η διάθεση για γλέντι και ξεφάντωμα.



Και με μια μικρή βόλτα μετά την αποκριάτικη παρέλαση από την κεντρική πλατεία των Φιλιατών προς το χωριό  Σπάταρη (Τρίκορφο το λένε επίσημα και το γράφουν οι χάρτες), 3 χιλ.ιόμετρα πεζοπορία στην αγνή φύση, και μόλις βγει κάποιος από την Σπάταρι, από ψηλά θα δει το φράγμα του ποταμού Καλαμά (αρχαίος ποταμός Θύαμης), και τον χώρο της αρχαίας ελληνικής πόλης Γιτάνης, (παλιότερα οι αρχαιολόγοι θεωρούσαν ότι λέγεται Τιτάνη), η οποία είναι η αρχαία πρωτεύουσα των Θεσπρωτών, που συνεδρίαζε το Κοινό (Βουλή) των Θεσπρωτών. Παλιά Θεσπρωτία ονομαζόταν όλη η Ήπειρος.

Και θα δούνε το χώρο της Γιτάνης από ψηλά γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει δεηθεί να ανοίξει το χώρο για το ευρύ κοινό και ο χώρος είναι περιφραγμένος.