Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Δημοπράτηση για νέα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Μέχρι τον Οκτώβριο οι προσφορές
Δημοπράτηση έργων στους λιμένες Πατρών και Ηγουμενίτσας

Έργα στα δύο σημαντικότερα λιμάνια λιμάνια της δυτικής Ελλάδας, που θα χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Προσπελασιμότητας», δημοπρατεί το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Πρόκειται για το έργο «Νέος Λιμένας Πατρών 3ο τμήμα Α' Φάσης», με προϋπολογισμό 186 εκατ. ευρώ, και το «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ' φάση», με προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνει στο πλαίσιο της τέταρτης προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ).
Στο λιμάνι της Πάτρας, τα έργα θα συμπεριλαμβάνουν ολοκλήρωση πέμπτης νηοδόχου οχηματαγωγών πλοίων, κατασκευή κρηπιδωμάτων, ενός εμπορικού και ενός πολυχρηστικού, και δημιουργία δύο τερματικών επιβατικών σταθμών, πύργου ελέγχου, τελωνείου, αποθήκης και μηχανουργείου. Επίσης, θα ολοκληρωθεί η κατασκευή κυματοθραύστη με τμήμα μήκους 528μ.
Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στο έργο συγκαταλέγεται η κατασκευή δύο προβλητών, ενός κρηπιδοτοίχου μελλοντικού σιδηροδρομικού πορθμείου, διαμόρφωση χερσαίων χώρων εκτάσεως 90 στρεμμάτων, έργα οδοποιίας μεταξύ των οποίων και ανακατασκευή τμήματος της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας μήκους 1.3 Km., και η κατασκευή κτιρίου τερματικού σταθμού.
Οι προσφορές για τα έργα θα κατατεθούν στις 27 Οκτωβρίου.
«Τελικά, τις δύο δημοπρατήσεις που δεν μπόρεσε να κάνει τον προεκλογικό Μάιο, όπως είχε εξαγγείλει τον Φεβρουάριο ο κ. Σουφλιάς, τις έκανε τον προεκλογικό Σεπτέμβριο» σχολίασε από το ΠΑΣΟΚ ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος Γιάννης Μαγκριώτης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
από www.in.gr