Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Συρια
Αποχωρούν οι ισλαμοφασιστες από περιοχές της κεντρικής Συρίας
Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, 
http://litlepost.blogspot.gr/2018/05/8-2018.html
Ισλαμοφασιστες και πολίτες άρχισαν τη Δευτέρα να αποχωρούν από περιοχές της κεντρικής Συρίας, βάσει συμφωνίας που επέβαλε η Δημοκρατια της Συριας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, το οποίο εδραιώνει την εξουσία του στις περιοχές αυτές έναντι των αντιπάλων του, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά ΜΜΕ.
Η Συριακη Δημοκρατια και συμμοριες των ισλαμοφασιστων των αμερικανων αποικιοκρατων κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στις γειτονικές επαρχίες Χάμα και Χομς, στους τομείς Ταλμπισέχ, Ραστάν και αλ Χούλα. Βάσει της συμφωνίας, εκατοντάδες αληταραδες κανιβαλοι δολοφονοι, ισλαμοφασιστες και πολίτες θα μεταφερθούν σε περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμοφασιστες στο βόρειο τμήμα της χώρας, επιτρέποντας την επάνοδο της περιοχής στον πλήρη κυβερνητικό έλεγχο.
Περίπου 60 μισθωμένα λεωφορεία, «που θα μεταφέρουν εκατοντάδες τρομοκράτες και τις οικογένειές τους» στη βόρεια Συρία, άρχισαν δρομολόγια στην περιοχή, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Η κυβέρνηση Άσαντ χρησιμοποιεί συλλήβδην τον όρο «τρομοκράτες» όταν αναφέρεται σε ισλαμοφασιστες των αμερικανων αποικιοκρατων.
Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στις περιοχές αυτές πρέπει να παραδώσουν τα όπλα και να ενταχθούν στη διαδικασία «συμφιλίωσης» της Συριακης Δημοκρατιας.
Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι θα ξανανοίξει ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Δαμασκό και το Χαλέπι -τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας- περνώντας από τη Χομς. Υπό τον έλεγχο των πληρωμενων ισλαμοφασιστών των αμερικανων αποικιοκρατων από το 2012, τμήματα αυτού του δρόμου στρατηγικής σημασίας καθαρίζονται και αποναρκοθετούνται εδώ και μέρες.
Οι ισλαμοφασιστες άρχισαν την Παρασκευή να παραδίδουν τον βαρύ οπλισμό τους και άλλα μέσα στις κυβερνητικές και τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Αυτού του είδους οι συμφωνίες και αποχωρήσεις των ισλαμοφασιστών έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, επιτρέποντας στη Συριακη Δημοκρατια την ανάκτηση πολλών περιοχών, ειδικά στα περίχωρα της πρωτεύουσας.
Νότια της Δαμασκού, η απομάκρυνση ενοπλων αληταραδων των πληρωμενων ισλαμοφασιστών συνεχίστηκε τη Δευτέρα σε περιοχές κοντά στο τελευταίο οχυρό των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους. Αυτό το τελευταίο προπύργιο είναι στόχος μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης από τα μέσα του Απριλίου.
Τουλάχιστον 31 μαχητές των δυνάμεων της Συριας του Προεδρου Άσαντ σκοτώθηκαν από το Σάββατο μέχρι χθες σε αντεπίθεση των τζιχαντοφασιστών, κατά το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Τουλάχιστον 31 μαχητές προσκείμενοι στη συριακη δημοκρατια σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης των τζιχαντοφασιστών της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) που παραμένουν οχυρωμένοι στο τελευταίο τους καταφύγιο νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού, ανέφερε τη Δευτέρα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σφυροκοπούν επί εβδομάδες τμήματα του καταυλισμού παλαιστινίων προσφύγων Γιάρμουκ που εχουν εκδιωξει από εκει οι ισλαμοφασιστες και γειτονικές περιοχές όπου βρίσκονται μέλη του ΙΚ, ειδικά το προάστιο Χατζάρ αλ Ασουάντ, στη νότια περιφέρεια της Δαμασκού. Οι δύο πλευρές εμπλέκονται επίσης σε χερσαίες μάχες.
http://litlepost.blogspot.gr/2018/05/8-2018.html