Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς βοήθεια η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία...


Χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς βοήθεια η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία...

Μαίνονται οι φωτιές

Χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς καμιά βοήθεια και με τις φωτιές να μαίνονται... Η κατάσταση στην περιοχή της Δρόπολης, στη Μουζίνα, στο «Γαλάζιο Μάτι» σε τμήματα του Δήμου Φοινίκης είναι τραγική...
Όλη η μειονοτική ζώνη είναι αφημένη στην τύχη της με τους κατοίκους να δίνουν μόνοι τους τη μάχη για να σώσουν τα σπίτια τους, την Αλβανική Κυβέρνηση παντελώς απούσα και την Ελληνική να επιδίδεται σε μάχη εντυπώσεων!
Σε αυτή τη μάχη, των εντυπώσεων και όχι της ουσίας, μπορούν να συμπεριληφθούν οι δηλώσεις του Έλληνα Πρόξενου στο Αργυρόκαστρο ότι δεν κάηκαν σπίτια καθώς και του βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος μετά από μία επίσκεψη- αστραπή που πραγματοποίησε, διέγνωσε ότι υπήρξε πολύ συντονισμένη δουλειά από την πλευρά της Ελλάδας και εξήρε το έργο του Υπουργού κ. Τόσκα!
Κανένας βέβαια, δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως κινητοποίηση του Αλβανικού κρατικού μηχανισμού. Τα Τίρανα επί τρεις ημέρες παρακολουθούν τις φωτιές χωρίς να παρεμβαίνουν ενώ και το αίτημα για συνδρομή της Ελλάδας καθυστέρησε, σε αντίθεση με ότι συνέβη πριν μερικές ημέρες όπου μεγάλες φωτιές είχαν ξεσπάσει στην κεντρική Αλβανία και σε τουριστικές περιοχές.
Τα περισσότερα χωριά παραμένουν χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα με τις εστίες της φωτιάς να μαίνονται και τα πάντα να καλύπτονται από πυκνούς καπνούς.. Και όλα αυτά σε μία περίοδο όπου η κίνηση είναι αυξημένη καθώς οι Βορειοηπειρώτες επιστρέφουν στις εστίες τους για τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου.