Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στα GOODY’S Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας!
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα — Τηλ:2665022136, 6977025416, 6973337156
Email: ergkigu@otenet.gr, ergkigu@gmail.com, georgebourgos@gmail.com
Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στα GOODY’S Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας!

Μία ακόμη απάντηση σε όσους λένε ότι «ο αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα», στη λογική του «τίποτα δε βγαίνει» είναι ο ίδιος ο νικηφόρος αγώνας αυτών των εργαζόμενων.
Επί 3 μήνες:
-Οι εργαζόμενοι σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα σε κοινή συνεννόηση με το σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας βρέθηκαν, συζήτησαν και οργάνωσαν βήμα το βήμα τις κινητοποιήσεις τους.
-Όλοι μαζί, οργανωμένοι, συζητούσαν συχνά με εμπιστοσύνη στο σωματείο τους και με συλλογικότητα χάραξαν το νικηφόρο σχέδιο τους. Κάνοντας πλατιά γνωστό το θέμα τους με όλα τα μέσα, καταδεικνύοντας τους υπεύθυνους, ενόχλησαν πραγματικά με κάθε δυνατό τρόπο την εργοδοσία.
-Με συμμετοχή στη ΓΣ του σωματείου, που αποφάσισε κλιμάκωση της δράσης- πίεση στην εργοδοσία, οργάνωσαν γλέντι στο χώρο του κλειστού καταστήματος στα Γιάννενα, οργάνωσαν την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους.
-Κατάφεραν να πάρουν έγκαιρα τις καταγγελίες τους, ώστε να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Ανάγκασαν τον ίδιο τον όμιλο GOODY’S να πάρει θέση.
-Το Υπουργείο Εργασίας πιέστηκε ταυτόχρονα από Γιάννενα – Ηγουμενίτσα και το σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικης και προγραμμάτισε τριμερή συνάντηση από την οποία καταφέραμε να αποσπάσουμε επίδομα 1000€ για κάθε εργαζόμενο από τους 19 που εκπροσωπούνταν από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.
-Μετά από πολύπλευρη πίεση στην εργοδοσία, καταφέραμε να κερδίσουν και οι 19 εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους. Ήδη πριν τις γιορτές του Πάσχα πήραν στα χέρια τους την πρώτη δόση.
Ο αγώνας με κατεύθυνση ενιαία απέναντι σε εργοδοσία και συγκυβέρνηση, ο αγώνας που είναι ακλόνητα με τα συμφέροντα των εργαζομένων, ο αγώνας που είναι στη βάση της οργάνωσης και συλλογικής δράσης μπορεί και έχει αποτελέσματα, κατακτήσεις.
Βγάζουμε τα συμπεράσματα μας! Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας!
Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο της κοινωνικής ασφάλισης!

Καλούμε στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας  στις 8 ΜΑΗ στις 10 π.μ στον Πεζόδρομο-ΟΤΕ στην Ηγουμενίτσα.