Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Καμμένος. Ζούμε μέρες του 1965!



Π. Καμμένος: Ζούμε μέρες ’65 – Η Ν.Δ προσπάθησε να εξαγοράσει βουλευτή μου με 3 εκατ. ευρώ

Ασπαζόμενος πλήρως της καταγγελίες της βουλευτής του Σταυρούλας Ξουλίδου ότι κυβερνητικό στέλεχος προσπάθησε να την εξαγοράσει προσφέροντας 3.000.000 ευρώ, για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Κατονόμασε το νεοδημοκρατικό στέλεχος –Γιώργος Σούκουρης λέγετε και σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι συνεργάτης ενός πρωην υπουργού και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά (όπως κατηγγειλε ο κ. Καμμενος στην πρωινη εκπομπη του Παπαδακη στον ΑΝΤ1 την Πεμπτη 27/11/2014, προκειται για τον πρωην υπουργο Γεωργιαδη και τον υφυπουργο Αναπτυξης Μηταρακη), ενώ ο Σουκουρης διατελεί πρόεδρος σε Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ- και περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο όταν η βουλευτής του τον πλησίασε «δακρυσμένη» και του ανέφερε την προσφορά που δέχτηκε.

Ζούμε μέρες του 1965 –πιθανόν για τους νεαρούς αναγνώστες του μπλοκ μας να χρειαστεί να κάνουμε ένα ιστορικό αφιέρωμα για την αποστασία του ’65 τότε που ο ελληνοαμερικανός μεγιστάνας Τομ Πάπας με το «έχω τα money» εξαγόραζε με χρήμα την ψήφο βουλευτών- εκτίμησε ο Πάνος Καμμένος προσθέτοντας ότι «γίνεται προσπάθεια επηρεασμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή με πολλά μέσα. Γίνετε με την εμπλοκή επιχειρηματιών γίνετε με την εμπλοκή του ΣΔΟΕ . Δεν έχουμε μόνο εξαγορές έχουμε εκβιασμούς, έχουμε χρήση του κράτους». Πιθανόν να μην έχει άδικο σ’ αυτές τις εκτιμήσεις του ο Π. Καμμένος. Θα γράφαμε τι κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία για την αποχώρηση από τους ΑΝΕΛ του βουλευτή Ημαθίας Κ. Γιοβανόπουλος, και της βουλευτή Δωδεκανήσου, Μ. Ιατρίδη αλλά αυτά δεν μας αφορούν ιδιαίτερα. Ξέρουμε πώς παίζετε το αστικό πολιτικό παιχνίδι.



Η Ξουλίδου είναι η βουλευτής που της πρότειναν λεφτά για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας


Ξουλίδου: Eγώ είμαι η βουλευτής που πρότειναν λεφτά για να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προέβη η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, μιλώντας στην εκπομπή παρεμβάσεις του Άκη Παυλόπουλου στο Blue Sky. Η κ.Ξουλίδου κατήγγειλε ότι "γάλαζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοπκρατίας". Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση "με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της". Πρόσθεσε : "ο συγκεκριμένος μου ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια". Ανάμεσα σε άλλα κατήγγειλε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος την ενημέρωσε πως ο Παναγιώτης Μελάς έχει "δωροδοκηθεί" για την εκλογή του Προέδρου. Στην ίδια εκπομπή παρενέβη τόσο ο κ.Μελάς όσο και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, η κ. Ξουλιδου αποκάλυψε ότι στέλεχος της ΝΔ της έγραψε σε e-mail ότι ο κ. Μελάς χρηματίστηκε για την εκλογή του Προέδρου. Τα λεγόμενά της προκάλεσαν την παρέμβαση του Παναγιώτη Μελά, ο οποίος έκανε λόγο για αισχρότητες και ψέματα. «Ή θα μου πει το όνομα η κυρία Ξουλίδου να του κάνω μήνυση ή θα κάνω μήνυση στην ίδια. Ποιος είναι αυτός που είπε αυτές τις κακοήθειες για μένα;» επισήμανε.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος βγήκε στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra chanel το βράδυ της Τρίτης και κατονόμασε τον άνθρωπο που προσέγγισε τη βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου ως στέλεχος της ΝΔ, λεγεται Γιωργος Σουκορης, και της έταξε 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Γιωργος Σουκορης οπως κατηγγειλε ο κ. Καμμενος στην πρωινη εκπομπη του Παπαδακη στον ΑΝΤ1 την Πεμπτη 27/11/2014, ειναι εκπροσωπος του υφυπουργου Αναπτυξης Μηταρακη και του πρωην υπουργου Γεωργιαδη.




Οι "σημαίες" των "αγανακτισμένων" σύριων ισλαμοφασιστών στην Αθήνα....



Τις σημαίες των "εξεγερμένων" Σύριων στην Αθήνα, προμηθεύουν οι πρεσβείες Ισραήλ & Τουρκίας, σε συνεργασία με τον Αρούλη, τους ροζ "αριστερούς" και σια; "Εργάζονται" να στρατολογήσουν ταλαίπωρους... για να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία;...

"Αγανακτισμένοι" Σύριοι για τη "δικτατορία" στη Συρία, με τη συμπαράσταση των πρεσβειών Ισραήλ, Τουρκίας, ΗΠΑ... "διαδηλώνουν" και στο Σύνταγμα, με τη σημαία των μισθοφόρων! Μεγάλο παιχνίδι στήνουν με τους πρόσφυγες από τη Συρία... Συντονισμένα, οι μισθοφόροι της Δύσης, αυτοί που έχουν ως σύμβολο την σημαία των Γάλλων αποικιοκρατών και εξοπλίζονται, χρηματοδοτούνται και ενισχύονται πολιτικά από την "πολιτισμένη" δύση για να τρομοκρατούν τον Συριακό λαό επί 4 χρόνια... δυναμώνουν και στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα που έχουν την συμπαράσταση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της ροζ "αριστεράς" και φυσικά των πρεσβειών Ισραήλ, Τουρκίας και ΗΠΑ. Άλλο πρόσφυγας ξεριζωμένος από τους μισθοφόρους της ναζιστικής ΕΕ και του ΝΑΤΟ κι άλλο... πρακτόρια των ιμπεριαλιστών...




Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κλείνουν τα καφενεδάκια στα χωριά λόγω προστίμων


Κλείνουν τα καφενεδάκια στα χωριά λόγω προστίμων

Με την αυστηρότητα να εξαντλείται στα χωριά με τους λιγοστούς κατοίκους οι κάτοχοι μικρών καφενείων αναγκάζονται να τα κλείσουν καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα πρόστιμα. Αυτό συμβαίνει και στα ακριτικά χωριά της
Ηπείρου και ιδιαίτερα των χωριών του δήμου Φιλιατών. Τα τελευταία χρόνια τα καφενεδάκια στις γραφικές κοινότητες της Ηπείρου υπέστησαν πλήγμα. Μεγάλα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν για παραβάσεις νόμων, οι οποίοι στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν «ξεφουσκώσει», έγιναν η αιτία αρκετά από αυτά να κλείσουν. Ένα στερεοφωνικό, που έπαιζε, χωρίς άδεια από την ΑΕΠΠΙ, ένας γέροντας, που κάπνιζε μέσα στον καφενέ, είναι οι ενδεικτικές παραβάσεις για τα «τσουχτερά» πρόστιμα, που δεν κατάφεραν να «σηκώσουν» οι καταστηματάρχες.
«Εξαντλήθηκε η αυστηρότητα του γράμματος του νόμου» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φιλιατών, Σπύρος Παππάς και τα ακριτικά χωριά της περιοχής γονάτισαν.... Τα πρόστιμα, από 300 έως 600 ευρώ, που έχουν επιβληθεί στα καφενεδάκια, ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες να τα κλείσουν. «Πώς να καταβληθούν αυτά τα χρήματα, όταν δεν τα βγάζεις καλά-καλά στους τέσσερις μήνες λειτουργίας σου τον χειμώνα;» διερωτάται ο δήμαρχος.
Τα περισσότερα είναι καφενεδάκια ξεχασμένα στο χρόνο και στον τόπο, μαζί με τους ελάχιστους ήρωες κατοίκους που επιμένουν να ζουν εκεί. Η ύπαρξη τους και μόνο εξυπηρετεί την καθημερινότητα. Δείχνει ότι υπάρχει ζωή στο χωριό. Εκεί πηγαίνουν οι λίγοι υπερήλικες κάτοικοι. Να πιουν έναν καφέ, να κουβεντιάσουν, να δουν τηλεόραση...
Στο χωριό Πλαίσιο, στο ένα και μόνο καφενείο, μπήκε λουκέτο, έπειτα από το πρόστιμο που του επεβλήθη επειδή λειτουργούσε ένα στερεοφωνικό, χωρίς να διαθέτει άδεια από την ΑΕΠΠΙ. Στον καφενέ του χωριού Βρυσέλλα, επεβλήθη πρόστιμο 600 ευρώ, επειδή 80χρονος «συνελήφθη» να καπνίζει μέσα στο μαγαζί. Ελέα, Παλαιοχώρι, Μαλούνι, Κοκκινιά, Λεπτοκαρυά και τόσα άλλα χωριά έχουν πληγεί από την αυστηρή εφαρμογή του νόμου.
Ο δήμαρχος Φιλιατών δηλώνει ότι διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. Χθες το βράδυ ενημέρωσε για τις ενέργειές του και το Δημοτικό Συμβούλιο. «Ποιος θα πει στον παππού των 85 χρόνων να βγει τον χειμώνα στους 0 βαθμούς για να καπνίσει; Δεν εξαντλείς τον νόμο στα χωριά με τα καφενεία, που πουλάνε 3-4 καφέδες την ημέρα και δίνουν λίγο φως με μία τηλεόραση...».









Συμμετοχή όλων στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της 27ης Νοέμβρη 2014


Π.Ο.Σ.Ε. Κ.Ε.Π
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Θέμα: “Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 27ης Νοεμβρίου 2014”
Καθημερινά όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, με την
“αξιολόγηση”, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις. Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται
από την κυβέρνηση δεν έχουν τελειωμό. Ετοιμάζει νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα
χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις
συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ.
Όλοι οι εργαζόμενοι να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας. Να
απεργήσουν ΓΙΑΤΙ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση. Αν
τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν
κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά χρόνια.
Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να
αντιδράσουμε.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση
Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους
Αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική Ασφάλιση.
Όχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών.
Καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ - νερό - διαχείριση απορριμμάτων - σχολεία -


νοσοκομεία .

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η ΝΕΡΙΤ απειλεί με εκκένωση την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Ιωαννίνων



Η ΝΕΡΙΤ απειλεί με εκκένωση την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Ιωαννίνων!

Τη σχετική… πρωτοβουλία έχει αναλάβει, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, το άθλιο συγκυβερνητικό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ το οποίο με παρέμβαση προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων ζητά να ελεγχθεί η νομιμότητα των εκπομπών της ΕΡΑ Ιωαννίνων καθώς θεωρείται ότι τα μηχανήματα έχουν περιέλθει στη ΝΕΡΙΤ. Το έγγραφο απεστάλη προς την ΕΡΑ Ιωαννίνων, ωστόσο, οι εργαζόμενοι-απολυμένοι δεν το παρέλαβαν ακολουθώντας την σχετική νομική συμβουλή της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών). Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ με βάση το έγγραφο της απόλυσής τους μέχρι κάποιος να παραλάβει τον εξοπλισμό, έχουν οριστεί να φυλάσσουν τα μηχανήματα.



Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Δωρεάν διάθεση φρούτων από τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου
20/11/2014

Η Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (πρώην Μαθητική Εστία), υπάρχουν διαθέσιμες  ποσότητες Φρούτων (Μήλα, Αχλάδια, Ακτινίδια), τις οποίες διαθέτει δωρεάν προς όλους.
Ώρες παράδοσης 9:30 π.μ. έως 12:30. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2665360182

Ο Αντιδήμαρχος


Ελευθέριος Κώστας


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

H επέτειος που δεν γερνάει




Η επέτειος που δεν γερνάει

Με δύο μεγάλες πορείες η χτεσινή, 41η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα. Η μεγαλύτερη ήταν αυτή των φοιτητικών συλλόγων, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 3.000 άτομα, ενώ κοντά στα 1.000 ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο δημαρχείο.


Στη συγκέντρωση όπου προπορεύτηκαν οι σύλλογοι, τα φοιτητικά μπλοκ ήταν τα πιο μαζικά, με συνθήματα που αναφέρονταν ιδιαίτερα και στην… επικαιρότητα (περιστατικά στο ΕΚΠΑ με τον πρύτανη Φορτσάκη κ.λπ.) ενώ πολύς κόσμος βρέθηκε και στο μπλοκ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.
Νωρίτερα το πρωί, έγινε η κατάθεση στεφανιών στο μνημείο στη διασταύρωση της Δομπόλη, πάλι σε δύο δόσεις: στις 11 το πρωί φορείς και μια ώρα μετά το ΠΑΜΕ.

Στεφάνι κατέθεσε  ο Γιώργος Μάκης από τους συλληφθέντες επί χούντας (όταν κατέθεσε τα λουλούδια στο μνημείο, φωνάχτηκαν και συνθήματα), ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, και διάφοροι επίσημο

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973

Δήλωση του Χρήστου Πατσούρα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973


Ήταν τέτοιες ημέρες πριν σαράντα ένα χρόνια. Η καταχνιά είχε σκεπάσει τη χώρα. Είχε τρομοκρατήσει το λαό. Είχε εξορίσει και βασανίσει τα καλύτερα παιδιά του. Ήταν τέτοιες ημέρες, στενάχωρες και  δύσκολες.
Και τότε όπως και τώρα, η τάξη και η ασφάλεια είχαν αναδειχτεί σε βασικές αξίες. Η ελευθερία, η δημοκρατία, τα δικαιώματα των εργαζόμενων, είχαν μεταναστεύσει. Η νεολαία, σύμφωνα με τους μεγαλύτερους, ήταν αδιάφορη, απολίτικη. Μάλιστα την έλεγαν και γενιά του Γουέμπλεϋ.

Όπως πάντα όμως η ζωή περιγελάει τις αναλύσεις. Και φέρνει στο φως, αδιαφορώντας για αυτές, τις ανάγκες των ανθρώπων. Φέρνει στο φως τη δύναμη και την ελπίδα, την πάλη για έναν κόσμο διαφορετικό.

Τέτοιες μέρες όπως και σήμερα χιλιάδες στην αρχή, δεκάδες χιλιάδες αργότερα συνάντησαν με τα βήματά τους στο κτήριο του Πολυτεχνείου, τον αγώνα. Νίκησαν τον φόβο και αγκάλιασαν την ελπίδα. Σήκωσαν ψηλά το κεφάλι τους και έγιναν φάρος της λευτεριάς.
Και τότε βέβαια δεν έλειπαν οι «σοβαρές» φωνές: «Οι φοιτητές να κοιτάνε τα μαθήματά τους. Μην ανακατεύεσαι δεν βγαίνει τίποτα. Μην ακούς τι σου λένε, όλοι αυτοί είναι εχθροί της πατρίδας και του έθνους»...
Βλέπετε ποτέ οι ισχυροί δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι  είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που τους αμφισβητούν. Έτσι και σήμερα που η μαύρη καταχνιά έρχεται πάλι να σκεπάσει τη χώρα, που τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες αμφισβητούνται, που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στα αζήτητα και οι νέοι μεταναστεύουν, άρχισαν πάλι να ηχούν οι σειρήνες της υποταγής και του φόβου.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που έχει εξανδραποδίσει το λαό μας και έχει καταδικάσει στη φτώχεια την ανεργία και την ξενιτιά τη νεολαία μας, θα μας καλέσει ακόμα μια φορά να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Με όπλο τον φόβο την τρομοκρατία και την πιο βάρβαρη καταστολή, θα επιχειρήσει  σήμερα, σαράντα ένα χρόνια μετά την μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου να τελειώσει επιτέλους οριστικά με τις εκκρεμότητες που έχουν  ακόμα απομείνει.
Παραμονές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι απόγονοι του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη βάφουν πάλι με αίμα τις σχολές της Αθήνας, επιστρατεύοντας το τελευταίο μέσο που τους έχει απομείνει, την απροκάλυπτη βία. Με «δούρειο ίππο» τον υπάλληλό τους Φορτσάκη, τον πρύτανη των ΜΑΤ, επιχειρούν με άγρια καταστολή να ανακόψουν το ποτάμι της οργής των νέων που αγωνίζονται για το μέλλον τους.
Το 1973 η εξέγερση του Πολυτεχνείου που έδιωξε τη χούντα, ξεκίνησε από τη Νομική. Έτσι, λοιπόν, και σήμερα, πρέπει να πούμε τα δικά μας ΚΑΤΩ, τα σύγχρονα ΟΧΙ. Όπως τότε η δικτατορία ηττήθηκε, σήμερα πρέπει να ανατρέψουμε τους δικούς μας εφιάλτες, τις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση ο λαός μας, η νεολαία, οι εργαζόμενοι να γίνουν αυτόχειρες και να καταδικάσουν τους ίδιους και τα παιδιά τους σε μια ζωή χωρίς μέλλον. Γιατί και τώρα όπως και τότε, οι χιλιάδες καθημερινοί άνθρωποι, χιλιάδες νέοι που δίνουν μάχη για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, θα έχουν τον τελικό λόγο.
Ήρθε η ώρα του παλλαϊκού ξεσηκωμού! Κάθε γειτονιά και χώρος δουλειάς, κάθε σχολείο και σχολή να γίνουν κέντρα αγώνα για να τους διώξουμε.

Τιμάμε τους εξεγερμένους του Νοέμβρη με τα σύγχρονα Πολυτεχνεία
ΔΟΥΛΕΙΑ – ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Όλοι/ες στη συγκέντρωση και πορεία την Δευτέρα 17 Νοέμβρη
στις 18:00 από την Δόμπολη
από το σαιτ των κινήσεων: ''ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ'' και ''ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή''





Γιάννενα. Πορεία για το Πολυτεχνείο




 Όπου να 'ναι ξαναβγαίνουμε στο δρόμο..... Για το Πολυτεχνείο του 73, για τα όνειρα που δεν σβήνουν... Και στα Γιάννενα…
Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, Πορεία 6 η ώρα από την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Παλιό Πανεπιστήμιο, Δομπόλη)
Όλοι/ες στη συγκέντρωση και πορεία την Δευτέρα 17 Νοέμβρη
στις 18:00 από την Δόμπολη


Πρέβεζα. Συζήτηση ουσίας για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία




Πρέβεζα: Συζήτηση ουσίας για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.


Πραγματοποιήθηκε χθες 14/11 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας η εκδήλωση- συζήτηση για την Ουκρανία με ομιλητές τον κ. Βαγγέλη Νάνο, εκπρόσωπο της τοπικής επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.ΑΣ Πρέβεζας και τον κ. Ανδρίτσο Θάνο, μέλος της αποστολής αλληλεγύης στην Ουκρανία με την αντιφασιστική καμπάνια στην Ουκρανία, στην οποία παρευρέθηκαν αρκετοί πολίτες της Πρέβεζας.

Ο κ. Βαγγέλης Νάνος άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις τόσο σε πολιτικό, πολεμικό και διπλωματικό επίπεδο στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, εξελίξεις που επηρεάζουν όχι μόνο την εμπόλεμη περιοχή αλλά και γενικότερα. Σύμφωνα με τον κ. Νάνο δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί μια στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ και να επαχθούν άμεσες και πολιτικές πρωτοβουλίες πάνω στα ζητήματα αυτά. Πρέπει είπε να ξεδιπλωθεί η αλληλεγύη και το αντιπολεμικό αντιμπεριαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η σημερινή εκδήλωση συνέχισε έχει το χαρακτήρα να σπάσει τη σιωπή και την ελεγχόμενη ενημέρωση – προπαγάνδας για τα γεγονότα στην Ουκρανία.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Θάνος Ανδρίτσος, ο οποίος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία από το ταξίδι στην Ουκρανία και τοποθετήθηκε γύρω από τις συνθήκες που επικρατούν εκεί και πόσο αυτές επηρεάζουν το πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Ανδρίτσος αφού ευχαρίστησε την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας για την πρόσκληση μίλησε για την καμπάνια αλληλεγύης που ξεκίνησε από την Ιταλία με την πρωτοβουλία μιας, πολιτικοποιημένης μουσικής μπάντας Banda Bassotti, η οποία κάνει ένα παρόμοιο ταξίδι κάθε χρόνο σε μια χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση και συνεχίστηκε στην Ισπανία, στη χώρα των Βάσκων και αμέσως μετά στην Αθήνα από ένα ευρύ φάσμα Αριστεράς με συμμετοχή των κομμάτων της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και κάποιων οργανώσεων του Σύριζα. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οικονομικών δυσκολιών κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι 4 άτομα από την Ελλάδα, 3 μέλη της αντιφασιστικής καμπάνιας και ο Δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου στα τέλη Σεπτέμβρη. Εξαντλώντας κάθε δυνατότητα επαφής με κατοίκους, πολιτοφύλακες και πολιτικούς εκπροσώπους των λαϊκών δημοκρατιών, τμήμα της αποστολής βρέθηκε στο Ντονιέτσκ, όπου ήρθε σε επαφή με έλληνες οπλαρχηγούς και πολιτικούς επιτρόπους, επισκέφτηκε περιοχές που βομβαρδίστηκαν τις μέρες της επίσκεψης καταγράφοντας μαρτυρίες για τη φρίκη του πολέμου και τις ναζιστικές θηριωδίες .

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκδήλωση – συζήτηση από το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.



Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Παρουσίαση με θέμα "Η διοικητική ιστορία του Δήμου Φιλιατών"




ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ”

Σας καλούμε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 μ.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Φιλιατών στην παρουσίαση με θέμα: 

“Η Διοικητική Ιστορία του Δήμου Φιλιατών”
 

Θα μιλήσουν:
 

Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Γηρομερίου 
Παντελής Κυπριανός, Καθηγητής Ιστορίας Π. Π. 
Πέτρος Χρήστου, Συγγραφέας - Δημοσιογράφος

Διοργάνωση:
Η ΚΙΝΗΣΗ “Διάλογος με τους Θεσπρωτούς Ομογενείς και Μετανάστες” με τη συνεργασία του Δήμου Φιλιατών και του ΚΙΜΕΘΕ


Οι μικροομολογιούχοι εκφράζουν ευχαριστίες προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΑΠΟ  ΤΟ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κάνιγγος 27, 10682, Αθήνα
τ. 211 8001774, φ. 211 8001775
info@fpoed-members.gr


ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Ο  Πανελλήνιος  Σύλλογος  Φυσικών  Προσώπων  Ομολογιούχων  Ελληνικού  Δημοσίου εκφράζοντας  τη  θέση  τουλάχιστον  200.000 ενεργών  συμπολιτών μας  που  αποτελούν τον  οικογενειακό  ιστό  15.000 και  πλέον οικογενειών ομολογιούχων, χαιρετίζει  τις  τροπολογίες  που  κατέθεσαν  στη  Βουλή  των  Ελλήνων  ο  ΣΥΡΙΖΑ, η  ΔΗΜ.ΑΡ, οι ΑΝ.ΕΛ, οι Aνεξάρτητοι βουλευτές και  η  Χ.Α.
  
Παράλληλα  συγχαίρει  το  κόμμα  της  Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ), τη  ΔΗΜ.ΑΡ., τους  ΑΝΕΛ, τους  Ανεξάρτητους  βουλευτές, το Κ.Κ.Ε. και  τη  Χ.Α. που με την συμπαράστασή  τους  δείχνουν  έμπρακτα  τη  θέλησή  τους  για  την αποκατάσταση των  αποταμιεύσεων  της  πλέον  αδικημένης  κοινωνικής  ομάδας  της  χώρας.

Μόνοι  έκθετοι  στα μάτια των  μικροομολογιούχων  παραμένουν  η  Ν.Δ.  και  το  ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Οι  17 καταγεγραμμένες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου για «δήθεν» αποζημίωση των μικροομολογιούχων μετά το PSI και η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού στο σημείο 3 του Ζαππείου για «αποκατάσταση  των  πατριωτών  επενδυτών» φανερώνουν πλέον ,λίγες  μέρες  πριν τη συζήτηση των κατατεθειμένων τροπολογιών στη Βουλή , την ασυνέπεια  και  την  αναξιοπιστία  της  ελληνικής  κυβέρνησης .

Οι  μικροομολογιούχοι  και  ο  οικογενειακός  ιστός  τους  δεν  ξεχνούν,  και  σύντομα  με  τη  ψήφο τους  θα  αναδείξουν  τη  νέα  κυβέρνηση  του  τόπου.

ΤΟ  Δ.Σ. ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Μανώλης Γλέζος : Σε νέα φάση το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Μανώλης Γλέζος: Σε νέα φάση το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Άρθρο του Σίμου Χρήστου                                                            Από τον Δημήτρη  Ζώη

Η συνέντευξη Τύπου που δώσαμε μαζί με την πρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη Γερμανίδα Γκάμπι Τσίμερ, σηματοδοτεί, νομίζω, τη νέα φάση στην οποία εισέρχεται το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, καθώς τίθεται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
·         Από παλιά ήταν πεποίθησή μου ότι μόνο ο κοινός αγώνας του ελληνικού και του γερμανικού λαού μπορούσε να δώσει τη λύση στο ζήτημα αυτό, με όρους τόσο αμοιβαίου σεβασμού όσο και σεβασμού προς τις αρχές του δικαίου και της ηθικής
Από παλιά ήταν πεποίθησή μου ότι μόνο ο κοινός αγώνας του ελληνικού και του γερμανικού λαού μπορούσε να δώσει τη λύση στο ζήτημα αυτό, με όρους τόσο αμοιβαίου σεβασμού όσο και σεβασμού προς τις αρχές του δικαίου και της ηθικής. Και αυτό τώρα αρχίζει να γίνεται πράξη.
Στη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκα στην παρουσία ενός ολόκληρου γερμανικού τάγματος στο πλευρό των Ελλήνων που αγωνίζονταν για την ελευθερία τους, το μακρινό 1821. Όπως αναφέρθηκα και στην κίνηση εκείνου του ξεχασμένου και από εμάς Γερμανού, του Γουσταύου Φρειδερίκου φον Μάντελσλοχ, που έσπευσε να σηκώσει τη σημαία του αγώνα όταν ο Έλληνας που την κρατούσε έπεσε νεκρός.
Μένω στον συμβολισμό αυτής της πράξης. Ο Κικέρων έλεγε ότι κανένα ψέμα δεν πρέπει να λέει η Ιστορία και σε καμιά αλήθεια να μην κλείνει τα αυτιά της. Έχει δίκιο, επομένως, ο Λαμαρτίνος, που έγραψε ότι η Ιστορία διδάσκει τα πάντα, ακόμα και το μέλλον.




Γερμανίδα  ευρωβουλευτής:
Να  καταβληθούν  οι  πολεμικές αποζημιώσεις  στην  Ελλάδα
                                                                                                  Από τον Δημήτρη  Ζώη
Την ανάγκη να καταβάλει η Γερμανία τις πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, τονίζει η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της ευρω-ομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ηγετικό στέλεχος του κόμματος της Αριστεράς («Die Linke») στη Γερμανία, η κ. Γκάμπι Τσίμερ, σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει μάλιστα ότι το κόμμα της «έχει κινητοποιηθεί για να τεθεί σοβαρά το θέμα των δεινών από τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα και να ρυθμισθεί σε συνδυασμό με το ελληνικό χρέος».
«Από την αρχή το "Die Linke" είχε συνδέσει το θέμα του ελληνικού χρέους με τη γερμανική κατοχή και τα όσα είχαν διαπραχθεί από τους ναζί. Ένα μέρος από το κόμμα, βέβαια, είχε λάβει αποστάσεις από την κεντρική αυτή γραμμή. Η δική μας η θέση είναι πως από ηθικής απόψεως η Γερμανία οφείλει να καταβάλει τις παλιές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο» σημειώνει η πρόεδρος της ευρω-ομάδας της Αριστεράς. Σημειώνει ότι το θέμα δεν έχει απασχολήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και προσθέτει: «Στο τέλος, όμως, το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και της Κατοχής θα έχει αίσιο τέλος και θα βρεθεί μία δίκαιη λύση και τελικά οι μελλοντικές κυβερνήσεις, όσο και ο κόσμος στην Ελλάδα, θα έχουν αυτό που επιθυμούν».
Σχετικά με το γεγονός ότι πολλοί στην Ελλάδα έχουν συχνά την εντύπωση πως το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία δεν τηρεί μία θετική στάση στο Κοινοβούλιο απέναντι στην Ελλάδα, η κ. Τσίμερ τονίζει: «Όχι, όχι, το κόμμα μου έχει μία πολύ συγκεκριμένη σχέση αλληλεγγύης ως προς τον ελληνικό λαό. Έχει εναντιωθεί στους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική κρίση, αντιτείνοντας πως οι χειρισμοί αυτοί είναι αντιπαραγωγικοί, δεν βοηθούν, είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Δική μας εκτίμηση είναι πως όλα αυτά τα δισεκατομμύρια της βοήθειας δεν παράγουν αποτέλεσμα και δεν διατίθενται προς την σωστή κατεύθυνση και στο τέλος καταλήγουν στις τράπεζες και δεν έρχονται στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό κινείται η κριτική μας».
Αναφορικά με τις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, διατυπώνει την ελπίδα πως -εφόσον αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές- «ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τις απαντήσεις που όλοι περιμένουν και θα αγωνιστεί, ώστε να δοθούν αυτές οι απαντήσεις. Να μην είναι, για παράδειγμα, ένα κόμμα όπως τα άλλα, που έχουν δημιουργήσει τη λιτότητα και μία περίπλοκη κατάσταση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχουν τροφοδοτήσει οι άλλες κυβερνήσεις και η διεθνής οικονομική κατάσταση. Δεν θα πρέπει μετά τη νίκη του να χαλαρώσει, αλλά να δώσει ένα σαφές μήνυμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού κυβερνητικού έργου. Να προχωρήσει σε ρήξεις και να αποτελέσει την απαρχή για μια ακόμη πιο επιτυχημένη πορεία».

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα







Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα

Με ιστορία 37 διοργανώσεων στην έδρα του και με διεθνή αέρα, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας επισκέπτεται για πρώτη φόρα την πόλη της Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του μεγάλου ταξιδιού του σε πολυάριθμους σταθμούς ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

Την Παρασκευή 21/11 και το Σάββατο 22/11/2014 θα προβληθούν στο χώρο του Κέντρου Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δομών Δήμου Ηγουμενίτσας (Παλιά Μαθητική Εστία) οι 16 βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος. Οι προβολές ξεκινούν στις 20:00 και θα έχουν διάρκεια περίπου 2 ωρών ανά ημέρα. Το πρόγραμμα προβολών της Παρασκευής θα ανοίξει με το μουσικό σχήμα PVC X-tract σε ένα project που συνταιριάζει κινηματογραφική εικόνα και ήχο μέσα από έναν απρόσμενο συνδυασμό μουσικών οργάνων. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Το πρόγραμμα «Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Ταξιδεύει» αποτελεί την περιοδεύουσα εκδοχή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, υπό την αιγίδα του οποίου και διοργανώνεται. Tη φιλοξενία του κινηματογραφικού διήμερου στην πόλη μας έχουν αναλάβει από κοινού η πολιτιστική ομάδα «ΕστιάΖωντες» και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΡΙΑΔΝΗ».

* Το πρόγραμμα προβολών της Παρασκευής θα ανοίξει με το μουσικό σχήμα PVC X-tract που αποτελείται από τους: Νεφέλη Γαλάνη (βιόλα),  Ιωάννη Μαλλιόπουλο (κοντραμπάσο) και Χάρη Παπαεμμανουήλ (κρουστά). Η αγάπη των μελών του για τον κινηματογράφο και τη μουσική τους ώθησε να δημιουργήσουν ένα project που θα συνταίριαζε αυτές τις τέχνες. Μέσα από έναν απρόσμενο συνδυασμό οργάνων, οι PVC X-tract θα πλαισιώσουν την ταινία Cops του Buster Keaton, χρησιμοποιώντας θέματα από το κλασικό ρεπερτόριο, ήχους από οτιδήποτε κρούεται ή πάλλεται, συνδυασμούς ηχοχρωμάτων και ατμοσφαιρικά περάσματα.

  

Ιωάννινα. Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση Σύρων λαθρομεταναστών από τα ελληνοαλβανικά σύνορα


Ιωάννινα: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των Σύρων λαθρομεταναστών στα ελληνοαλβανικά σύνορα


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με ισχυρές δυνάμεις, βρίσκεται σε εξέλιξη στα ελληνοαλβανικά σύνορα για την απομάκρυνση των Σύρων λαθρομεταναστών από το ποτάμι της Κακκαβιάς όπου συγκεντρώνονται, για να περάσουν παράνομα στην Αλβανία και από εκεί σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.
Το τελευταίο διάστημα οι Σύροι λαθρομετανάστες δημιούργησαν μέσα στην πυκνή βλάστηση της περιοχής, πρόχειρο καταυλισμό με σκηνές και καλύβες από κορμούς δένδρων και κλαδιά, προκειμένου να προστατευθούν από την βροχή και το κρύο.

Το ΑΠΕ- ΜΠΕ έκανε οδοιπορικό στον καταυλισμό και αποτύπωσε το δράμα που ζουν, εγκλωβισμένοι στα σύνορα, καθώς όταν περάσουν στην Αλβανία συλλαμβάνονται από την αστυνομία και επαναπροωθούνται στα σύνορα με την Ελλάδα.

Στην πλειοψηφία τους, οι Σύροι λαθρομετανάστες έχουν ένα υπηρεσιακό σημείωμα με ισχύ έξι μηνών από τις ελληνικές Αρχές, που τους απαγορεύει να κινούνται στον Πειραιά, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα, περιοχές με λιμάνια που συνδέονται με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να βρουν έναν καινούργιο «δρόμο» για την Ευρώπη: τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Σύροι θα κρατηθούν προσωρινά προκειμένου να γίνει έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων τους.








ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!

Αιματηρή συμπλοκή στο Σμέρτο Φιλιατών και άγριο ανθρωποκυνηγητό στη μεθόριο

Διακινητής ναρκωτικών καταδιωκόμενος έπεσε σε γκρεμό στο Πωγώνι

Μπουλούκια λαθρομεταναστών καταφθάνουν στην Ήπειρο…

Στιγμές απόλυτου τρόμου έζησαν για ακόμη μια φορά κάτοικοι της παραμεθορίου, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέσσερις αδίστακτους Αλβανούς λαθρομετανάστες κακοποιούς, οι οποίοι προσπάθησαν να ληστέψουν σπίτι στο Σμέρτο Φιλιατών Θεσπρωτίας.  Το τελευταίο αυτό περιστατικό που συνέβη το πρωί του Σαββάτου και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει αιματηρή συμπλοκή και να τραυματιστούν δυο άνθρωποι, έρχεται να προστεθεί σ’ έναν μακρύ κατάλογο ανάλογων περιστατικών που καταγράφονται τελευταία σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, όχι μόνο απομακρυσμένες, αλλά ακόμη και μέσα στις πόλεις.
Την ίδια ώρα η διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών… καλά κρατεί, με τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς να έρχονται αντιμέτωποι σχεδόν καθημερινά τόσο με μικροεγκληματίες, όσο και με κυκλώματα που αλωνίζουν ολόκληρη την Ήπειρο.
Στο Σμέρτο Φιλιατών
Το αιματηρό επεισόδιο που συνέβη στο Σμέρτο των Φιλιατών ήταν ικανό να σπείρει τον πανικό στους κατοίκους της μεθορίου και να προβληματίσει τις Αστυνομικές Αρχές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη την μεθόριο για τον εντοπισμό τους, αν και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να πρόλαβαν να διαφύγουν στο αλβανικό έδαφος.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι τέσσερις Αλβανοί δράστες, εισήλθαν στο σπίτι, όπου διαμένουν μία 30χρονη ημεδαπή και ένας 18χρονος. Αφού ακινητοποίησαν την γυναίκα απαίτησαν να τους παραδώσει χρήματα και τιμαλφή.
Στη συνέχεια, οι δράστες προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν  και  τον νεαρό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι. Μετά από αυτή την εξέλιξη τράπηκαν σε φυγή,  αφαιρώντας  τρία κινητά τηλέφωνα από το σπίτι. Κατά τη διαφυγή τους, επιτέθηκαν  και σ’ έναν 79χρονο, ο οποίος ακούγοντας τις φωνές προσέτρεξε στο σημείο, για να βοηθήσει, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι.
Οι δυο άνδρες μεταφέρθηκαν για παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο των Φιλιατών.
Έπεσε σε γκρεμό για να ξεφύγει!
Στο μεταξύ, αν και υπήρξε μια… ανάπαυλα στις μεταφορές ναρκωτικών από την Αλβανία, φαίνεται πως τα διάφορα κυκλώματα ξανάπιασαν δουλειά και μάλιστα για να αποφύγουν τους ελέγχους τα μετέφεραν με τα πόδια.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και της Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας εντόπισαν το απόγευμα της Παρασκευής σε δύσβατη δασώδη περιοχή κοντά στον Παλαιόπυργο  Πωγωνίου ομάδα τεσσάρων Αλβανών, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, να μεταφέρουν πεζή  ταξιδιωτικούς σάκους με ναρκωτικά.
Σε ενέδρα που πραγματοποίησαν, συνέλαβαν τους τρεις (32, 26 και 25 χρονών), ενώ ο τέταρτος διέφυγε και αναζητείται. Ας σημειωθεί ότι κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης των δραστών, ο 25χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε από γκρεμό ύψους 6 μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 9 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 39 κιλών και 200 γραμμαρίων.
Μπουλούκια λαθρομεταναστών…
Εκτός από τον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι Διωκτικές Αρχές της Ηπείρου εναντίον των ληστών και διαρρηκτών που αλωνίζουν πόλεις και χωριά, σπέρνοντας τον τρόμο, αλλά και των διακινητών μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, ένας άλλος μεγάλος «πονοκέφαλος» είναι τα «μπουλούκια» λαθρομεταναστών που μέρα με τη μέρα αυξάνονται, κυρίως στο λιμάνι Ηγουμενίτσας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν ένας διακινητής και 13 συνολικά παράνομοι μετανάστες κυρίως από Ασιατικές χώρες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Πιο αναλυτικά στο λιμάνι Ηγουμενίτσας:
* Στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από διενεργούμενο έλεγχο σε φορτηγό όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο), διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος αλλοδαπός οδηγός του, μετέφερε στο χώρο του φορτίου, εννιά μετανάστες, οι  οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.
* Στη δεύτερη περίπτωση ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα καθ’ υπόδειξη του οδηγού, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι  εντοπίστηκαν εντός του φορτίου του οχήματος.
* Επίσης, άλλοι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν να επιχειρούν να εισέλθουν κρυφά σε φορτηγό όχημα το οποίο θα φορτωνόταν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.


Ανεξάρτητοι Έλληνες



Πάνος Καμμένος:Δεν υπάρχουν οι πολυτέλειες που είδαμε στις Ευρωεκλογές.Από την μία μεριά το ένα κίνημα να παίρνει 0,7% ,το άλλο 0,8%,το άλλο 0,6% ,το άλλο 0,5% , με αποτέλεσμα να μην εκπροσωπούνται πουθενά .Οι ΑΝΕΛ είμαστε το μεγάλο κίνημα που παρά τον πυρηνικό πόλεμο που δεχτήκαμε επιβιώσαμε και είμαστε ορθιοι και ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό .Τους καλούμε να ρθουν μαζί μας είτε αυτό είναι ο Χρήστος Ζώης με την Νέα Μέρα είτε το ΕΠΑΜ είτε ειναι ο Καποδίστριας ,δεν θέλω να πω πολλά ονόματα ,υπάρχουν πολλά κινήματα από την Σαλονίκη που θέλουν να έρθουν κοντά μας ,ή προσωπικότητες ,ελάτε όλοι μαζί ,δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αν αυτά που μας ενώνουνε μπορούμε να τα γράψουμε σε ένα χαρτί και να τα δείξουμε στον Ελληνικό Λαό.Εμείς στην ταμπέλα θα βάλουμε και τα δικά τους ονόματα.........Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να είναι διάσπαρτες οι δυνάμεις οι πατριωτικές οι δημοκρατικές ,οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και να μην είμαστε σε ένα κοινό μέτωπο!






Ο Μαριάς χθες στο ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε τη θέση του. Συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ, δεν ήταν ποτέ μέλος τους! Και όπου διαφωνεί μαζί τους, το λέει! Διαφώνησε στη Βουλή με την προστασία των ΑΝΕΛ στη Χρυσή Αυγή, αυτός ψήφισε υπέρ της παραπομπής της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας στη δικαιοσύνη, και βγήκε και το είπε.





Τώρα κατάλαβες γιατί ο Καπερνάρος θα ρωτήσει τους 23 χιλιάδες και... ψηφοφόρους του για να ψηφίσει πρόεδρο και γιατί αποστάτησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες;
Τον βουλευτή και γνωστό δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρομελετά για μη δήλωση εισοδημάτων ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ το ΣΔΟΕ (Νοέμβρης 2013) Μετά έγινε Αποστάτης (στο δρόμο που χάραξε ο αρχιερέας Μητσοτάκης)... και - «Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να γίνουν εκλογές», δήλωσε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Καπερνάρος(Αύγουστος 2014) - Καπερνάρος: Πριν αποφασίσω για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάρω τηλέφωνο τους ψηφοφόρους μου (Νοέμβρης 2014)





Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου στην Πάτρα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, και οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προσκαλούν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 στις 7.30 μ.μ. στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ (Μουρούζη 14, Πάτρα) στην παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Βαγγέλη Αυδίκου
 «Η Σκιά της Μίκας»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.:
Στέλιος Μοφρέδας, ποιητής
Γιάννης Η. Παππάς, Πρόεδρις του Συνδέσμου φιλολόγων Πατρών - συγγραφέας




Η σκιά της Μίκας

μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Βαγγέλης Αυδίκος

Isbn: 978-960-9692-18-2

Σελίδες: 267
Λιανική Τιμή: 15 ευρώ


Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

Ιπποκράτους 56, 10680 Αθήνα
Τηλ:2103628852 Fax:2103628862

e-mail: info@taxideftis.gr
www.taxideftis.gr


Η Μίκα και ο Κοσμάς.
Δύο άνθρωποι διαφορετικών εποχών, που προσπαθούν να ριζώσουν στην Αμερική.
Ο Κοσμάς διάλεξε να σπουδάσει στην Αμερική στα τέλη του 20ού αιώνα και στη συνέχεια παντρεύτηκε με Αμερικανίδα, εργάζεται ως ερευνητής σε μια επενδυτική εταιρεία.
Αναζητεί τα ίχνη της Μίκας, Ελληνίδας από τη Σμύρνη που βρέθηκε στην Αμερική μετά την καταστροφή, πέθανε φτωχή, αλλά οι οικονομικές συγκυρίες την έκαναν πλούσια μετά το θάνατό της. Τους χωρίζει μισός αιώνας, μα, τα όνειρα και οι ελπίδες είναι ίδια. Τους ενώνουν οι μετοχές.
Η Μίκα αγόρασε μετοχές με την παρακίνηση του Ιρλανδού συντρόφου της κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο. Το οικονομικό κραχ του 1929 και οι δυσκολίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου την οδήγησαν σε περιπέτειες και ταλαιπωρίες.
Πίστεψε πως οι μετοχές θα της άλλαζαν τη ζωή. Το ίδιο πιστεύει και ο Κοσμάς, ο οποίος αναζητούσε μια ευκαιρία να πετύχει.
Ένα μυθιστόρημα που επιχειρεί να μιλήσει για τη μοναξιά και τα διλήμματα των μεταναστών. Ένα μυθιστόρημα για τις ελπίδες αλλά και τις απογοητεύσεις. Ένα μυθιστόρημα που ψάχνει τις πληγές που συχνά κρύβονται πίσω από επιτυχημένα όνειρα. Ένα βιβλίο για την ελληνική διασπορά αλλά και για τα όνειρα κάθε μετανάστη. Με έρωτες που πονάνε αλλά και δίνουν ελπίδα.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τηλεφωνικές πληροφορίες από γερμανικό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό φορέα

Τηλεφωνικές  πληροφορίες  στην  ελληνική  γλώσσα  από  την  Deutsche  Rentenversicherung  ( LVA)
Ο  γερμανικός  ασφαλιστικός και  συνταξιοδοτικός  φορέας  Deutsche Rentenversicherung,  (πρώην  LVA  Baden-Württemberg) , προσφέρει στους  Έλληνες  ασφαλισμένους και  στους συνταξιούχους  τηλεφωνικές πληροφορίες  στην  ελληνική  γλώσσα
Στα  τηλέφωνα  0049/711 848-15111 και  0049/711 848 -15113   θα παρέχονται  όχι  μόνο  γενικές, αλλά και επιμέρους πληροφορίες και  διευκρινίσεις  σε  διαδικαστικά θέματα. 
Οι   παραπάνω  τηλεφωνικοί  αριθμοί  είναι  ενεργοποιημένοι  κάθε  Πέμπτη  από  9 π.μ. έως  1 μ.μ.


Για  την  Κίνηση
«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»
                                                  Δημήτρης   Ζώης

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Καταλήψεις σε 39 σχολεία της Ηπείρου



Πρώτο κουδούνι για… καταλήψεις και στην Ήπειρο

«Λουκέτο» σε 39 σχολεία της Ηπείρου έβαλαν μαθητές με αποφάσεις των συντονιστικών τους οργάνων συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.
Αντιδρούν στο νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων, ενώ ζητούν και προσλήψεις εκπαιδευτικών.




Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πορεία μαθητών στην Ηγουμενίτσα



Υπό κατάληψη 8 Λύκεια και Γυμνάσια στη Θεσπρωτία
Πορεία μαθητών στην Ηγουμενίτσα
Οκτώ Λύκεια και Γυμνάσια της Θεσπρωτίας τελούν υπό κατάληψη από το πρωί της Δευτέρας, στα πλαίσια της Πανελλαδικής πρόσκλησης, διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα εξετάσεων του Λυκείου, που στόχο έχει να μην περάσει κανείς μαθητής στο Πανεπιστήμιο.

Μικρή μερίδα μαθητών, (15 άτομα), πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ηγουμενίτσας και κατέληξαν έξω από το κτήριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, και αφού φώναξαν συνθήματα, αποχώρησαν με προορισμό τα σχολεία τους.

Μεταξύ των μαθητών κυκλοφορεί πρόσκληση διαμαρτυρίας ενάντια στο Νέο Λύκειο, όπως αναφέρεται.
Μάλιστα δηλώνουν και προτρέπουν την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου τα σχολεία να μείνουν κλειστά με καταλήψεις.
Αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:
"ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΥΤΟ...3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ.. 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ"


Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πρώτη δύναμη στο τμήμα Ηπείρου-Νήσων του ΓΕΩΤΕΕ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ



ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΩΤΕΕ - Πρώτη δύναμη στο τμήμα Ηπείρου-Νήσου η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ανατροπή από τις κάλπες σε Άρτα-Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Λευκάδα!!!

Πριν λίγο έγιναν γνωστά τα τελικά  αποτελέσματα για τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ήπειρο,τη Λευκάδα και την Κέρκυρα για την ανάδειξη για την προσεχή τριετία νέου Διοικητικού Συμβουλίου του παραστήματος Ηπείρου & Νήσων Κέρκυρας και Λευκάδας.Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η  Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) με 155 ψήφους,μιας και ήταν η παράταξη που σάρωσε στην...πλην Ιωαννίνων Ήπειρο και  την Κέρκυρα και τη Λευκάδα!!!Ακολούθησε η ΔΑΚΕ (πρόσκειται στη Ν.Δ.) με 145 ψήφους, η παράταξη της Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών (πρόσκειται στο ΚΚΕ) με 44 ψήφους  και τέλος η παράταξη της Πανεπιστημονική-Συνεργαζόμενοι (πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 34 ψήφους!

Οι Τούρκοι αγόρασαν αλαβανικό υδροηλεκτρικό σταθμό που δίνει ρεύμα στην Ελλάδα



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ : ‘’ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ‘’ 

Τέσσερις υδροηλεκτρικούς σταθμούς πωλεί μέσω διεθνούς μειοδοτικού σταθμού η αλβανική κυβέρνηση, αλλά το διιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον πρέπει να εντοπίζεται σε έναν από αυτούς τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μπίστριτσας στην Επαρχία Μεσοποτάμου.Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο η τούρκικη πολυεθνική «Kürüm International Sh. A.» είχε προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 52 εκατομμυρίων ευρώ αφήνοντας πίσω κάθε άλλη προσφορά.Τελικά το πουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας ανακήρυξε πλειοδότρια την Πέμπτη την «Kürüm International Sh. A.», ενώ ο αλβανικός τύπος αναφέρει πως η οικογένεια Μπερίσα και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά του, Shkelzen και Αrgitα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ανάδειξη του τουρκικού πολυεθνικού ομίλου ως νικητή του διαγωνισμού.Η ιδιαίτερη και κρίσιμη "λεπτομέρεια" είναι ότι από αυτό το Υ/Η γίνεται η ενεργειακή διασύνδεση Αλβανίας-Ελλάδος και ηλεκτροδοτείται μεγάλο τμήμα της χώρας μας.Δηλαδή σε μία κρίση αρκεί με κάποια δικαιολογία "να κλείσουν τον διακόπτη" οι Τούρκοι και να βυθίσουν ολόκληρα τμήματα στο σκοτάδι! Αυτό που αποφεύχθηκε - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - στα νησιά του Α.Αιγαίου, να ηλεκτροδοτούνται δηλαδή από την Τουρκία, παρά τα φιλόδοξα σχέδια του τότε υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τώρα μας έρχεται από τον Βορρά.Μ' αυτή την κίνηση οι Τούρκοι πλέον κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ΒΔ της Ελλάδος, αγοράζοντας ένα από τα «φιλέτα» της αλβανικής οικονομίας με γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία για την Βόρεια Ήπειρο και την Ελλάδα.Το έργο το είχαν χρηματοδοτήσει οι Γερμανοί (KfW) κόστισε περίπου 13Μ€, με τα μηχανολογικά να τα έχει αναλάβει Αυστριακή Εταιρία (VOITH S.A.) και τα ηλεκτρολογικά η εν γνωστή Siemens Ελλάς του Χριστοφοράκου.Αν σνδυαστούν όλα αυτά και με την πώληση των μαρινών (Το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas του ομίλου Κυριακούλη απέκτησε η D-Marin που ανήκει στον τουρκικό όμιλο Dogus γεγονός που σημαίνει ότι πλέον περνούν στα χέρια του γνωστές μαρίνες στην Ελλάδα, όπως των Γουβιών στην Κέρκυρα, και της Λευκάδας.Ο όμιλος διαθέτει μάλιστα ποσοστό και στη μαρίνα της Ζέας, ενώ έχει αποκτήσει και το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου), βλέπουμε ότι η χώρα υφίσταται μια πρωτοφανή οικονομική επίθεση τόσο στην περιφέρειά της, όσο και στο εσωτερικό της από την Τουρκία.Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τουρκικος ανήκει σε έναν εκ των μελών του τουρκικού βαθέως κράτους.


Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Κινητοποιήσεις χθες των ομολογιούχων σε όλη τη χώρα

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΤΩΝ  ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ  ΣΕ  ΟΛΗ  ΤΗ  ΧΩΡΑ

Ο Βενιζέλος με τον Σαμαρά έχουν καταληστέψει εν ψυχρώ τους μικρομολογιούχους. Με 2 υπογραφές τους  έκαναν πλιάτσικο στους μόχθους μιας ζωής των 15.000  βιοπαλαιστών της χώρας!
Ανάμεσά  τους είναι και 3.500  Έλληνες του Εξωτερικού - αρκετοί είναι οι Θεσπρωτοί  -, που τοποθέτησαν τις οικονομίες τους στην Ελλάδα και πίστεψαν την Πατρίδα και τη διαφήμιση «Ομόλογα με την εγγύηση του  Ελληνικού Κράτους».

Τους κάλεσαν να βοηθήσουν την οικονομία του κράτους αποταμιεύοντας τα χρήματά στους σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, τους διαβεβαίωναν μάλιστα μέχρι και λίγες ώρες πριν το «κούρεμα», ότι δεν πρόκειται να τους τα πειράξουν.
Ο κ.Βενιζέλος ενημέρωνε (όπως πληροφορήθηκα πρόσφατα) και τις Τ.Ο  του ΠΑΣΟΚ, πως η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να πειράξει τους μικροομολογιούχους.

Αυτό βέβαια ήταν μεγάλο ψέμα. Η εφημερίδα μας ενημέρωσε τους Θεσπρωτούς πριν λίγο καιρό σχετικά για το μεγάλο ψέμα του Βενιζέλου και πως ο Βενιζέλος με τον Σαμαρά κάρφωσαν το μαχαίρι στην πλάτη των μικροομολογιούχων, αρπάζοντάς τους, σε συνεννόηση με τον κ. Γιούνκερ, το 80% των χρημάτων τους!       
Ούτε  μαφιόζοι  δεν τα κάνουν αυτά.
Από τότε 17 ομολογιούχοι έχουν αυτοκτονήσει! Ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων αυτών, οι  Σαμαράς-Βενιζέλος! 
Από τότε πολλές οικογένειες μικροομολογιούχων έχουν καταστραφεί κι άλλες δεν αντέχουν την κόλαση των φόρων γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Οι δε μοιραίοι πολιτικοί, Σαμαράς-Βενιζέλος, φαίνεται πως δεν έχουν αντίρρηση να  αρπάξουν κι από τους μικροομολογιούχους ακόμη και τα σπίτια τους, γιατί « δεν είναι εντάξει στην πληρωμή των δόσεων στις τράπεζες ή στις φορολογικές τους υποχρεώσεις»!

Οι  μικροομολογιούχοι δεν αντέχουν άλλο. Δεν αντέχουν  την κοροϊδία των Σαμαρά– Βενιζέλου και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Αποταμίευσης διαμαρτύρονται. 

ΟΙ  ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ  ΣΕ  ΟΛΕΣ  ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΗΜΕΡΑ  ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ, ΘΑ  ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ  ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΙΔΙΟΥ  ΤΟΥ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΕ 15.000  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
Για  την  Κίνηση
«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»
                                                  Δημήτρης  Ζώης

                Πηγή:  Γραφείο Τύπου Συλλόγου Φυσικών Προσώπων
                             Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου
                             Κάνιγγος 27  -  Αθήνα 10682
                             τηλ. επικοινωνίας 2118001774  -  φαξ:  2118001775







Νέα απόφαση: Γερμανικό Δικαστήριο δικαιώνει (και πάλι) ομολογιούχο για ελληνικά ομόλογα του 2010
                                                                                                             Από τον Δημήτρη Ζώη
Η γερμανική δικαιοσύνη, με μια ακόμη απόφασή της, δικαίωσε -έστω και σε πρώτο βαθμό- γερμανό μικροομολογιούχο για την αγορά Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) ονομαστικής αξίας 20.000 Ευρώ κατά το έτος 2010 από γερμανική τράπεζα.
Όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του Γερμανικού Πρωτοδικείου, ο σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας πρότεινε το 2010 στον ενάγοντα, στο πλαίσιο ενημερωτικής συζήτησης για την τοποθέτηση των χρημάτων του τελευταίου, μεταξύ άλλων και ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Παρέλειψε όμως να τον ενημερώσει για τους ενδεχόμενους κινδύνους που ενυπήρχαν στα εν λόγω ομόλογα, ειδικότερα δε για τον υπαρκτό και μη αμελητέο κίνδυνο μείωσης ή πλήρους απώλειας του επενδυμένου κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο δέχθηκε βάσει του αποδεικτικού υλικού και των μαρτυρικών καταθέσεων, ότι η αγορά των ομολόγων από τον ενάγοντα στηρίχθηκε και στις εσφαλμένες αξιολογήσεις του συμβούλου της εναγόμενης, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι η τοποθέτηση του κεφαλαίου σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου «είναι 100% ασφαλής».
Το γερμανικό Πρωτοδικείο καταδίκασε την εναγόμενη Τράπεζα για πλημμελή και εσφαλμένη παροχή συμβουλών εκ μέρους του υπαλλήλου της, διατάσσοντας την επιστροφή των χρημάτων (πλέον τόκων) που είχαν τοποθετηθεί σε ελληνικά ομόλογα στον ενάγοντα, αφαιρουμένων των ήδη εισπραχθέντων ποσών, καθώς και την επιστροφή των αποκτηθέντων ομολόγων στην Τράπεζα.
Πηγή: Η  δικηγορική εταιρεία ΜΠΩΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ




ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΩΝ ΤΗΝ 31-10-2014

ΟΙ  ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΗΜΕΡΑ  ΤΗΣ  ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ, ΘΑ  ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ  ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ  ΔΙΑΜΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΟΥΣ  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ  ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ  ΙΔΙΟΥ  ΤΟΥ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ 15.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

31 Οκτωβρίου 2014

Για Τρίτη φορά θα γιορτάσουμε τη μέρα της αποταμίευσης σαν αποταμιευτές, που το Κράτος σε συνεργασία με τις Τράπεζες, έκλεψαν τις οικονομίες μας. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αφήσει το πρόβλημα να ξεχαστεί, αρνούμενη να δώσει λύση, ελπίζοντας ότι κι εμείς θα παραιτηθούμε από την προσπάθεια να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα.

ΟΙ  ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ  ΔΕΝ  ΞΕΧΝΟΥΝ !

Γραφείο Τύπου

Συλλόγου  Φυσικών  Προσώπων
Ομολογιούχων  Ελληνικού  Δημοσίου